Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Το αδιέξοδο παραμένει

 

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, κατέθεσε την ακόλουθη πρόταση για την άρση του αδιεξόδου στην Ένωση:

 

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

 

 

Συνάδελφοι,

 

  Για πέμπτο μήνα συνεχίζεται το παιχνίδι του παραλόγου. Είναι όμως ανάγκη να σχηματιστεί προεδρείο χωρίς παραπέρα χρονοτριβή, η οποία αποβαίνει εις βάρος του κλάδου. Έτσι μόνον θα αντιμετωπιστούν τα αμέτρητα προβλήματα που συσσωρεύονται και όλοι μας παρακολουθούμε μη τολμώντας το αυτονόητο- εκείνο για το οποίο εκλεχτήκαμε:

 

   Να σχηματίσουμε προεδρείο ΤΩΡΑ για την άμεση αντιμετώπιση όσων  συμβαίνουν σε ορισμένα συγκροτήματα, για δεδουλευμένα που οφείλονται, σε οικονομικές, αθλητικές εφημερίδες, αλλά και πολιτικές, στην ΕΡΤ καθώς και σε ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά.

 

    Άλλωστε πως αλλιώς θα αντιμετωπίσουμε τα άμεσα εργασιακά προβλήματα στον Ελ Τύπο, την Εξπρές, την Αθλητική Ηχώ, τον Πλάνετ, τον Ελεύθερο, κλπ

Πρέπει αμέσως να εκλέξουμε προεδρείο ώστε:

 

- να μπορέσουμε να κηρύξουμε αμέσως 24ωρη απεργία, να φύγουν τα εξώδικα στον «Ελεύθερο Τύπο», γιατί όσα επιχειρούνται στο συγκεκριμένο συγκρότημα σηματοδοτούν ανάλογες εξελίξεις και στα άλλα μαγαζιά, αφού προηγήθηκε και εκεί και στο «Σκάι» η γνωστή… «εθελουσία».

 

-  για να δοθεί άμεση απάντηση στην «κρυφή ατζέντα» της κυβέρνησης Καραμανλή για το ασφαλιστικό, που επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις και για το δικό μας Ταμείο, απ’ όπου ο πρόεδρός του δεν λέει να φύγει.

 

   Η σύνθεση για αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο που προτείνουμε είναι:

  • Πρόεδρος από την παράταξη Δημοσιογράφοι για την Δημοσιογραφία: Π. Σόμπολος.
  • Γενικός Γραμματέας από την παράταξη Συσπείρωση Δημοσιογράφων: Ν. Φίλης.
  • Ταμίας από την παράταξη Μαχόμενη Δημοσιογραφία: Π. Ράμμος.

Για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, φτάνει ως εδώ για να λειτουργήσει το Σωματείο.

Εμείς δεν διεκδικούμε θέσεις.

 

   Επιμένουμε στο ελάχιστο αναλογικό, αντιπροσωπευτικό, προεδρείο, ώστε να λειτουργήσει αμέσως η Ένωση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απολύσεις στον «Ελεύθερο Τύπο» και το ντόμινο που επιχειρείται από εκεί στη δημοσιογραφική αγορά εργασίας, με βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

 

  Ακόμα, σας καλούμε να εφαρμόσουμε μαζί τους όρους και τις δεσμεύσεις που από την αρχή έχουν τεθεί για τα κεκτημένα μας και για τα οποία έχουμε καταθέσει συγκεκριμένα σχέδια αποφάσεων στα πρακτικά του ΔΣ της Ένωσης και αφορούν:

 

ο    Μέτρα για την  άμεση μείωση της ανεργίας. (Προτείνουμε συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης)

 

ο    Μέτρα «για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης των συναδέλφων στον δημόσιο τομέα». (προτείνουμε συγκεκριμένο σχέδιο απόφασης)

 

ο    Μέτρα για την άμεση και αυστηρή εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. (Ζητάμε την πιστή τήρηση όσων προβλέπουν οι ΣΣΕ, αλλά δεν εφαρμόζονται στην πράξη σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης (πχ ηλεκτρονικά μέσα, οικονομικές εφημερίδες, απογευματινές, αθλητικές κλπ) και κυρίως την πληρωμή ολόκληρης της αμοιβής της εργασίας για Κυριακή, Σάββατο, αργίες, αντικαταστάσεις και με πρόταση ωραρίου)

 

ο    Μέτρα για «την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε όλα τα ΜΜΕ». (Ζητάμε τη δημιουργία τριμελών επιτροπών δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε κάθε μέσο ενημέρωσης. Τα δύο μέλη θα ορίζονται από τον εργοδότη (π.χ. ο διευθυντής και ο διευθυντής σύνταξης) και το τρίτο μέλος θα εκλέγεται από τους εργαζόμενους).

 

ο    Αποδοχή από όλους ότι κάθε απόλυση επιφέρει 24ωρη απεργία.

 

ο    Δέσμευση όλων ότι δεν απειλούνται με έξωση από την ΕΣΗΕΑ οι συνταξιούχοι μας. Και ότι δεν καταργείται το αγγελιόσημο, που πρότειναν κάποιοι από το ΔΣ.

 

  Οφείλουμε όλοι να αποδείξουμε πως μας απασχολούν η ποιότητα της ενημέρωσης, τα προβλήματα των δημοσιογράφων και η άμεση αντιμετώπισή τους.

 

  Οποιαδήποτε άλλη άρνηση σχηματισμού προεδρείου δεν διαθέτει δικαιολογία, αφού:

στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την περασμένη Πέμπτη, 5 σύμβουλοι (Δ. Τρίμης, Α. Νταβανέλος, Ν. Φίλης, Π. Ράμμος, Ν. Νταουντάκη) επί 9 παριστάμενων (μαζί με τους 4 «Δημοσιογράφους για τη Δημοσιογραφία»), δεν προχώρησαν σε συγκρότηση προεδρείου, παρόλο ότι είχαν πλειοψηφία.

 

2-10-07

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

 

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me