Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Mε αφορμή δημοσίευμα 

για το ΡΚΚ
Σε δύο χρόνια φυλάκιση
Η τουρκικής καταγωγής  Ayla Albayrak αρθρογράφος της Wall Street Journal καταδικάσθηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση –ερήμην- για «τρομοκρατική προπαγάνδα».
  Πρόκειται για μία ακόμη δημοσιογράφο που πέφτει θύμα του πρωτοφανή δικαστικού αγώνα εναντίον των ανθρώπων του Τύπου που διεξάγει το καθεστώς Ερντογάν για όσα δημοσιεύματα δεν βρίσκει της αρεσκείας του και αναφέρονται στο εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ).
  Η διπλής υπηκοότητας (φινλανδικής και τουρκικής) Ayla Albayrak καταδικάσθηκε με αφορμή δημοσίευμα στην WSJ στο οποίο περιγράφει αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε νεολαίους του ΡΚΚ της οργάνωσης Εθνικιστικό Επαναστατικό Κίνημα Νέων (YDG-H) με τον τουρκικό στρατό που είχαν σημειωθεί το καλοκαίρι του 2015 στην  ΝΑ Τουρκία όπου διαβιούν κυρίως Κούρδοι.
  Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και συνεντεύξεις, αλλά όπως υποστηρίζει η Albayrak, «δεν υπάρχει ίχνος προπαγάνδας».
Η δημοσιογράφος που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, έδωσε συνέντευξη Τύπου μετά την καταδίκη της, και είπε πως σχεδιάζει να υποβάλει έφεση, αλλά αμφισβητεί αν θα δικαιωθεί, «λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Τουρκία». 
  Η Wall Street Journal που τηρεί αυστηρή κριτική εναντίον της «στροφής της Τουρκίας στον αυταρχισμό», σε δημοσίευμά της υποστήριξε τις θέσεις της αρθρογράφου της.
  Ο Αμερικάνος γερουσιαστής John McCain, μες δήλωσή του χτες, υποστήριξε κι αυτός την δημοσιογράφο» «Η καταδίκη της κας Albayrak προσθέτει στην διωκτική πολιτική εναντίον της ελευθεροτυπίας που ασκεί η κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν στην Τουρκία».
  Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι φυλακισμένοι 150 εργαζόμενοι σε ΜΜΕ, οι περισσότεροι με κατηγορίες ότι «προπαγάνδισαν την τρομοκρατία», είτε του ΡΚΚ είτε του εξόριστου ιμάμη Φετουλά Γκιουλέν.
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me