Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Απάντηση με υπεύθυνη στάση

 

  

  Μ ε γνώμονα την υπεύθυνη στάση απέναντι στα προβλήματα του κλάδου, δόθηκε σήμερα η απάντηση σε όσους επιδίωκαν να συνεχιστεί η απραξία στην οποία είχαν καταδικάσει την ΕΣΗΕΑ με την άρνησή τους να αναλάβουν ευθύνες στην συγκρότηση προεδρείου.

 

  Μετά από 5 μήνες ασυδοσίας των εργοδοτών  και την κυβέρνηση ανενόχλητη να σχεδιάζει να βάλει πάλι χέρι στα Ταμεία, δεν υπάρχει πια άλλοθι για απραξία.

 

  Υπάρχει ακόμα χρόνος και να δείξουν και οι άλλες παρατάξεις την υπεύθυνη στάση τους και να συμμετάσχουν σε αντιπροσωπευτικό προεδρείο.

 

  Να τι δεν ψήφισαν οι «3» της Συσπείρωσης και το ‘κρυψαν ακόμα και από τη συνεδρίαση του Μικτού Συμβουλίου την περασμένη βδομάδα.

 

   Αυτά λένε τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου (συνεδρίαση 9/10/07):

 

«Θέμα: ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΕΔ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο Προεδρεύων κ. Π. Σόμπολος, μετά από διεξοδική συζήτηση, θέτει σε ψηφοφορία την ακόλουθη πρόταση του κ. Δ. Τσαλαπάτη και του κ. Κ. Μπετινάκη:

«1.  Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στον Ελεύθερο Τύπο για την ανάκληση των απολύσεων και όλες τις βλαπτικές μεταβολές σε βάρος των εργασιακών σχέσεων, με κλιμάκωση, και ανάλογα απεργιακά μέτρα όπου αλλού χρειάζεται (συνδιαμόρφωση της πρότασης με τον κ. Αντ. Νταβανέλλο).

2. Τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε  Σώμα με αναλογικό-αντιπροσωπευτικό προεδρείο και τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων, είτε με τη σειρά που αναφέρει το καταστατικό (πρόεδρος, α’ αντιπρόεδρος, β’ αντιπρόεδρος, γενικός γραμματέας, ταμίας), είτε πρόεδρος από την πρώτη παράταξη, γενικός γραμματέας από τη δεύτερη, ταμίας από την Τρίτη κ.ο.κ., όπως εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

3.  Η συγκρότηση σε Σώμα, ιδιαίτερα στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητη, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα (Ν.1264/82) το Δ.Σ. να κηρύξει την απεργία στον Ελεύθερο Τύπο και όπου αλλού χρειάζεται.

 

Υπέρ ψήφισαν οι κ.κ. Δ. Τσαλαπάτης, Κ. Μπετινάκης, Γ. Βλαβιανός, Χρ. Κυρίτσης, Έ. Μαγιάση και Π. Σόμπολος

 

Λευκό ψήφισαν οι κ.κ. Αντ. Νταβανέλλος, Ν. Νταουντάκη, Π. Ράμμος, Δ. Τρίμης και Ν. Φίλης.

 

  Υπερψηφίζεται κατά πλειοψηφία η πρόταση κ.κ. Τσαλαπάτη – Μπετινάκη.»

 

Τα υπόλοιπα περιγράφονται στην σημερινή ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. η οποία έχει ως εξής:

 

  «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και, παρά την προηγούμενη απόφαση της 12ης συνεδρίασης στις 9 Οκτωβρίου 2007 για συγκρότηση αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου, με συμμετοχή όλων των παρατάξεων, δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

  Προκειμένου, όμως, να αντιμετωπισθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα του Κλάδου και να κηρυχθεί άμεσα η 24ωρη απεργία στον «Ελεύθερο Τύπο» για την ανάκληση των απολύσεων δύο συναδέλφων και όλων των βλαπτικών μεταβολών σε βάρος των εργασιακών σχέσεων, καθώς επίσης και όπου έχουν διαπιστωθεί ανάλογα προβλήματα, το Δ.Σ. που έχει προκύψει από τις αρχαιρεσίες της 6ης και 7ης Ιουνίου 2007, προχώρησε σε εκλογή Προέδρου και Γενικού Γραμματέα.

 

  Εκλέχθηκαν:

Πρόεδρος: Πάνος Σόμπολος ψήφοι: 6 υπέρ, 5 κατά

Γεν.Γραμματέας: Κώστας Μπετινάκης ψήφοι: 6 υπέρ, 5 κατά.

 

  Η διαδικασία για τη συμπλήρωση αντιπροσωπευτικού προεδρείου, θα συνεχιστεί την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί.»

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me