Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Αντί εν λευκώ απεργία

ψήφισαν πάλι λευκό

 

 

  Αρνήθηκε σήμερα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να στείλει το εξώδικο για απεργιακές κινητοποιήσεις στον "Ελεύθερο Τύπο". Περιορίστηκε απλώς να καλέσει πάλι για εξηγήσεις τον διευθυντή της εφημερίδας Γ. Παπουτσάνη.

 

  Την πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις στον «Ελεύθερο Τύπο» και για τελεσίγραφο στη νέα ιδιοκτησία του «Planet» έκαναν ο γενικός γραμματέας Κώστας Μπετινάκης και ο Α΄ αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσαλαπάτης.

 

  Η απεργία στον «Ελεύθερο Τύπο» λόγω του μπαράζ των απολύσεων, της αμαρτωλής εθελούσίας που προηγήθηκε και των αποικιοκρατικών συμβάσεων με τους καταχρηστικούς όρους που εξευτελίζουν τη δημοσιογραφία, καθώς και όσα συμβαίνουν με απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις, είναι ο βασικός λόγος για την άμεση συγκρότηση του Δ.Σ. στην ΕΣΗΕΑ.

 

  Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. φάνηκε η πραγματική πλειοψηφία που μπλόκαρε την απόφαση για την άμεση δυναμική κινητοποίηση.

 

  Η ΚΕΔ καταγγέλλει στους συναδέλφους τις πρωτοφανείς αυτές υπόγειες διεργασίες και εξελίξεις, επειδή θέλει την ΕΣΗΕΑ μάχιμη.

 

  Αυτό όμως αποκαλύπτει τις δεσμεύσεις εκείνων που πέντε μήνες τώρα υπονόμευσαν το αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο και επιχείρησαν να κάνουν το σωματείο ανώνυμη εταιρεία.

 

  Τα μέλη της ΚΕΔ στο Δ.Σ. και στο Μικτό επιμένουν:

 

  • 24ωρη απεργία για κάθε απόλυση χωρίς δεσμεύσεις
  • ΣΣΕ για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας
  • Τέλος στην ασυλία εργοδοτών και άλλων που «κρύβουν» τα έσοδα από το αγγελιόσημο και αυτών που δεν πληρώνουν στα ταμεία τις ασφαλιστικές εισφορές, αν και τις παρακρατούν από τους εργαζόμενους, διαπράττοντας το ποινικά κολάσιμο αδίκημα της υπεξαίρεσης.

  

  Μετά και τη νέα άρνηση συμμετοχής όλων σε αντιπροσωπευτικό προεδρείο, κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκρότησης προεδρείου. Εκλέχθηκαν:

 

  Ταμίας: Γιώργος Βλαβιανός (ψήφοι 6 υπέρ, 5 κατά)

  Α΄ Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Τσαλαπάτης (ψήφοι 6 υπέρ, 5 κατά)

  Β΄ Αντιπρόεδρος: Άννα - Έννυ Μαγιάση (ψήφοι 6 υπέρ, 3 κατά, 2 λευκά)

 

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me