Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Ένοχη σιωπή ΕΣΗΕΑ ακόμη
και για το παραλήρημα Πολλάκη 
  Στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΔΗΕΑ, ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ  Δημήτρης Τσαλαπάτης  ΖΗΤΗΣΕ  να εκδοθεί αυστηρή ανακοίνωση για  τις επιδόσεις πολιτικού κυνισμού και τις επιθέσεις  του αναπληρωτή υπουργού υγείας Π. Πολλάκη κατά των δημοσιογράφων.
  Η  πλειοψηφία αρνήθηκε .
  Επιμένουμε  στην πρόταση  για την  έκδοση αυστηρής ανακοίνωσης  για την στάση  του αναπληρωτή υπουργού  και της κυβέρνησης , για την επαγγελματική εξόντωση και στοχοποίηση των δημοσιογράφων.
Επιμένουμε όμως όπως και για όσα αναλυτικά  καταγγέλθηκαν στο ΔΣ, σχετικά με  το περιεχόμενο της συνέντευξης  του ιατρού καθηγητή  Δημ. Κρεμαστινού  στη τηλεόραση της Βουλής και στην αρθρογραφία του. 
Παρουσίασε- δήθεν για ιστορικούς λόγους- το ιατρικό απόρρητο του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου παραβιάζοντας κάθε έννοια πολιτικής, ιατρικής και ακαδημαϊκής δεοντολογίας.
«Κρέμεται»  βέβαια το θέμα με την υπόθεση του ΚΕΛΠΝΟ.
 Το πρώτο ερώτημα είναι  υπάρχει ακόμη ΕΣΗΕΑ; 
Την απάντηση  για τις επιθέσεις Πολλάκη στους δημοσιογράφους πρέπει να δώσει  η πλειοψηφία του ΔΣ που  έχει δεσμεύσεις στους χορηγούς της (όχι μόνο πολιτικούς) και υποκλίνεται στην Κυβέρνηση και στην διαπλοκή . Κάποιοι από την πλειοψηφία  εκλιπαρούν ακόμη και για κάποια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Και ό.τι  προκύψει για τους πρόθυμους.
  Το δεύτερο ερώτημα είναι αν, επί της θητείας του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση,  η τηλεόραση του κοινοβουλίου  διακρίνεται για την αγωνία της να υπερβεί  τα εμπορικά δίκτυα .Ίσως να μην μπορεί να ξεφύγει από το κλίμα που επικρατεί τελευταία στην ολομέλεια και στις επιτροπές.
 Δύσκολα  κρύβεται όμως και η συναίνεση Κυβέρνησης-Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία επικρατεί μετά την άρση του εμπάργκο με την από κοινού εκχώρηση σε εργολάβους της παραγωγής ενημερωτικών εκπομπών στη δημόσια τηλεόραση. Υπόθεση για την οποία δεν λέει κουβέντα η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης.  
 Δηλαδή η νομιμοποίηση   εξωθεσμικών πρακτικών που παρέχουν  τα δύο κόμματα, το λόμπυ της γερμανικής σχολής στη διοίκηση της ΕΡΤ και στο Μέγαρο Μαξίμου, προφανώς με συμφωνίες ασυλίας για την επόμενη μέρα. 
  Οι  παραγωγές ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημόσιου ιδιωτικού τομέα) δεν αλλοιώνουν απλώς το ρόλο της ΕΡΤ και της ενημέρωσης. 
Προετοιμάζουν το έδαφος και για όσα μεθοδεύονται, μετά τη δήλωση του νέου διευθύνοντος ότι είναι ανοιχτά και ντεκλαρέ, όπως είπε,  υπέρ της αξιολόγησης, που θυμίζουν, προκειμένου για τους δημοσιογράφους, τον προθάλαμο του Μαύρου.
  Όπως φαίνεται ζούμε ιστορικές στιγμές στην …..υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, της δεοντολογίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και του ΕΔΟΕΑΠ.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων 
                                                                                                                  
Subscribe in a reader Facebook page Follow me