Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

ΤΡΙΑ ΕΧΕΓΓΥΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη
   Έμπλεως ικανοποιήσεως  ο συν. Σεραφείμ Κοτρώτσος αποχαιρέτισε χθες, λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα τους τηλεθεατές της κρατικής τηλοψίας στην ΕΡΤ-1 με την αυτολεξεί αποφώνηση (κατόπιν οδηγιών από τον τηλεσκηνοθέτη από το control-room ή έστω και αυτού, ως αποδέκτη αντιστοίχων οδηγιών άνωθεν;...)ότι "τέτοια συζήτηση δεν θα μπορούσε να κάνει άλλο κανάλι". 
  Επρόκειτο γιά την πολυδιαφημισμένη τηλεμαχία του Υπουργού ΨΗΠΤΕ συντρόφου Νίκου Παππά με την εκπρόσωπο της ΝΔ, Βουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Ντόρα Μπακογιάννη, με συνερωτώντες σε αυτήν  τους διευθυντές την εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" συν. Πάνο Αμυρά και του επίσημου Ρ/Ο Σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ σύντροφο Νίκο Σβέρκο. 
Επρόκειτο γιά τη δεύτερη διαδοχική εκπομπή της ΕΡΤ-1, μετά την χθεσινή με τη συμμετοχή εκπροσώπου από τη ΝΔ, με πρώτο να εγκαινιάζει την άρση το embargo εμφανίσεων από το Κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το Βουλευτή Χίου της ΝΔ κ. Νότη Μηταράκη.
  Είναι, εξ άλλου, εδώ και αρκετές ημέρες που η κρατική -και βεβαίως ουδόλως δημόσια- ραδιοτηλεόραση επιδίδεται  με περισσή  αυταρέσκεια στην προβολή του τριπτύχου "διάρκεια-ποιότητα-περιεχόμενο" ως προς την ενημέρωση που παρέχει πλέον το πρώτο κανάλι της τηλοψίας της ΕΡΤ. Κάποιοι δε, περισσότερο ενθουσιώδεις ή/και πληροφορημένοι σχετικώς, αποδίδουν τα προηγούμενα στην ιδιαίτερη κινητικότητα προς την κατεύθυνση αυτή, την οποία έχει αναπτύξει ο νέος Διευθύνων  Σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Καθηγητής Γιάννης Ζ. Δρόσος, στον οποίο πιστώνουν μερικώς και την επιστροφή της ΝΔ στα στούντιο της ΕΡΤ.
  Γιά να δούμε, όμως, πόσο έχουν έτσι τα πρἀγματα και πώς θα μπορούσαν και θα έπρεπε να έχουν, διότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, με την περισσή αυτοϊκανοποίηση να αποτελεί το χειρότερο σύμβουλο.
  Αποτελεί, λοιπόν, λόγο γιά γενικότερη ευφορία και ελπίδα περαιτέρω πλουραλισμού στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών η φράση "τέτοια συζήτηση δεν θα μπορούσε να κάνει άλλο κανάλι", από μόνη της; Μιά τηλεμαχία ζωντανή όντως, αλλά και με έντονη...Μαδουροπληξία εκατέρωθεν να έχει κυριαρχήσει στο τελευταίο ημίωρο της εκπομπής, με το σύντροφο Σβέρκο να πλειοδοτεί τον Παππά, εάν όχι να τον οπλίζει και επιχειρήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο διευθυντής του Ρ/Ο των ΣΥΡΙΖΑίων σνομπάρισε τον αυτονακηρυχθέντα μεταβατικό πρόεδρο Γκουαϊδό, αποφεύγοντας ακόμη και να πει το όνομά του(...). "Είσθε υπέρ αυτού του τύπου", είπε προς τους πάντες, αναγκάζοντας ακόμη και τον Κοτρώτσο να τού θυμίσει τους περιορισμούς του ρόλου γιά τον οποίο ήταν παρών στο στούντιο της ΕΡΤ.
  Αλλά το θέ(α)μα αρχίζει μάλλον από αυτό το σημείο...
Subscribe in a reader Facebook page Follow me