Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

   Το πληροφοριακό κέντρο που 

   βραβεύθηκε για ασυμβίβαστη
ακεραιότητα στην δημοσιογραφία
Όπως έγραψε για την βράβευσή του το πληροφοριακό κέντρο http://www.informationclearinghouse.info/ (*) :
  Σχεδόν πριν από 18 χρόνια ξεκινήσαμε  το ‘ICH’‘ για να ενημερώνουμε καλύτερα από τους άλλους σχετικά με την πραγματικότητα τουπολύ ασθενούς πολιτισμού και της κυβέρνησης που έχει σκοτώσει εκατομμύρια συμπατριώτες μας για την αναζήτηση της παγκόσμιας εξουσίας. 
  Έχουμε καταλόγους για τις μαρτυρίες των ψεμάτων, της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας που προωθούνται στα ανυποψίαστα μυαλά των συμπολιτών μας.
  Έχουμε δεχθεί θανατικές απειλές, σωματική βία, επιθέσεις στον ιστότοπό μας, που παρεμποδίστηκε από πολλούς παρόχους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την προώθηση του ενημερωτικού δελτίου μας, για να μην αναφέρουμε την άρνηση της Google να καταγράψει το ICH στην ενότητα ειδήσεων.
 Είναι θαύμα που έχουμε επιβιώσει και μεγαλώσαμε.
  Αυτό το μήνα ήμασταν πολύ ευτυχείς να μας απονεμηθεί το βραβείο "Serena Shim" για την "Ασυμβίβαστη Ακεραιότητα στη Δημοσιογραφία" για λογαριασμό σας, αλλά και πολλών ανθρώπων που έχουν υποστηρίξει αυτό το έργο οικονομικά και με τη διανομή του ενημερωτικού μας δελτίου σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο .
  Μετά από κάθε τιμή έρχεται η ευθύνη. Θέλουμε μόνο να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να παρέχουμε νέα, πληροφορίες και γνώμες που μπορεί να αλλάξουν τις αντιλήψεις των ατόμων που έχουν καταγγελθεί από τα συστημικά Μέσα ενημέρωσης ώστε να πνιγούν από δυσπιστία κατηγορούμενοι ότι «την χώρα που έχουμε μεγαλώσει δεν την αγαπάμε πια».
Ήταν μεγάλος αγώνας, αλλά το ICH έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πολλοί άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο μας και τις κυβερνήσεις μας και είναι καλύτερα εξοπλισμένοι για να δουν μέσα από τα ψέματα και την αγριότητα που έχουν κοστίσει σε τόσες πολλές ζωές.
Για όσους από εσάς που μας έχετε βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια, επιτρέψτε μου να σας πω ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας δώσατε για να κάνουμε αυτό το έργο και να ζητήσω να συνεχίσετε την υποστήριξή σας.
  “They deem him their worst enemy, who tells them the truth”
Plato, The Republic, c. 380 BC
Hγεισθαι το τον εχθιστον παμτον, λεγοντα ταληθη.
 Ò Πλάτον , ΠΟΛΙΤΕΙΑ
 (Aυτό επί λέξει αναγράφεται στην ιστοσελίδα του βραβείου)
 
Σχετικά με το βραβείο
  Το Βραβείο Serena Shim, για ‘Ασυμβίβαστη Ακεραιότητα στη Δημοσιογραφία’ τιμά τους μη συστημικούς δημοσιογράφους οι οποίοι συνεχίζουν να λένε προκλητικές αλήθειες σε δύσκολους καιρούς.
 Τα κεφάλαια που παρέχονται από αυτό το Βραβείο επιτρέπουν σε αυτούς τους θαρραλέους δημοσιογράφους να συνεχίσουν το έργο τους σε περιβάλλον που τους τιμωρεί για τη σαφήνεια του οράματος και την θέλησή τους να εκθέτουν τους ισχυρούς.
 
Τιμώντας τη Σέρενα Σιμ
 Η Serena Shim (1985-2014) ήταν Αμερικανίδα δημοσιογράφος που εργαζόταω στον ιρανικό τηλεοπτικό σταθμό ‘Press TV’.
  Ως απεσταλμένη στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, ήταν εκείνη που είχε μεταδώσει ρεπορτάζ σχετικά με μαχητές από το ISIS που τα διέσχιζαν από την Τουρκία στη Συρία, μεταμφιεσμένοι και μέσα σε φορτηγά που έφεραν τα σύμβολα των ΜΚΟ και του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.
 Η Serena είχε αναφέρει στους εργοδότες της ότι απειλείται από την τουρκική αντικατασκοπία για κατασκοπεία. Δύο ημέρες αργότερα, σκοτώθηκε ξαφνικά σε ύποπτο αυτοκινητιστικό δυστύχημα (τον Οκτώβριο του 2014) οι περιστάσεις του οποίου παρέμειναν θολές από τότε. Όταν απειλήθηκε από την τουρκική αντικατασκοπία είχε συνεχίσει  να μεταδίδει, παρά τους βάσιμους φόβους της, και κατέβαλε την τελική τιμή για την ασυμβίβαστη ακεραιότητά της στη δημοσιογραφία.
 ---
(*) Στο http://www.informationclearinghouse.info/  βρίσκoυν οι επισκέπτες μία από τις πλέον έγκυρες αμερικανικές ιστοσελίδες, η οποία δίνει έμφαση στην κριτική της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής, χωρίς τις δεσμεύσεις που έχουν τα γνωστά εκδοτικά ονόματα των ΗΠΑ. Για το λόγο αυτό εξαναγκάστηκε πρόσφατα να αναζητήσει την φιλοξενία του ιστότοπου στην Φινλανδία, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούσαν οι αμερικανικοί πάροχοι…
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me