Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 Aπολύσεις στο Έθνος, 
με την πλειοψηφία στην ΕΣΗΕΑ 
να τα βάζει με την Εθνική Αντίσταση!
 Η εργοδοτική αυθαιρεσία με απολύσεις και απλήρωτους εργαζόμενους συνεχίζεται στα ΜΜΕ, η υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ παραπέμπεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ με ότι αυτό σημαίνει αλλά η πλειοψηφία του ΔΣ ασχολείται με αποδόμηση  της θεσμικής παρουσίας της Εθνικής Αντίστασης στην ΕΣΗΕΑ.
Σε επιστολή του προς την ‘Eνωση το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης, επισημαίνει:   
«Στην προηγούμενη συνεδρίαση  είχα την ευκαιρία να επισημάνω ότι  το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να παραμείνει ενεργός ο θεσμός  του Συνδέσμου Δημοσιογράφων  Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.
Οι δυνατότητες υπάρχουν τόσο στο πλαίσιο  του καταστατικού, όσο και  με άλλες πρωτοβουλίες . Δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να γίνει συζήτηση για όλα αυτά με άλλους συναδέλφους από το ΔΣ , όπως αποφασίσθηκε, για λόγους που δεν με αφορούν.
Επαναλαμβάνω ότι δεν αποτελεί  συνέχεια η πρόταση της σύμπραξης στο ΔΣ, για δημιουργία μιας βιτρίνας με κειμήλια σε μια γωνιά ενός ορόφου της ΕΣΗΕΑ ή στη βιβλιοθήκη,  η οποία δήθεν λειτουργεί αλλά στην ουσία υπάρχουν απλώς βιβλία σε ράφια και  χρησιμοποιείται για δημόσιες σχέσεις  χορηγών και διαχειριστών ενώ  ο χώρος στην ουσία  έχει εκχωρηθεί σε τρίτους με όρους και σύμβαση ιδιωτικής παραχώρησης.
Ήδη  η πλειοψηφία στο ΔΣ  απέδειξε τα τελευταία χρόνια  πως  αντιλαμβάνεται  διαχρονικές  αξίες και  την ιστορία της Ενημέρωσης.  
Στήνει   φιέστες  με  γκρίζα διαχείριση χορηγιών για να γίνουν αυτές οι εκδηλώσεις, εμπλέκοντας το Μορφωτικό Ίδρυμα που δήθεν ελέγχεται από το υπουργείο Οικονομικών  θέλοντας ταυτόχρονα να σπαταλήσει και τα αποθεματικά από τα  κληροδοτήματα με την  προκλητική και παρεξηγήσιμη ανοχή της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών σε σκοπούς που δεν προβλέπονται στη βούληση του διαθέτη που τα έχει κληροδοτήσει ( υποτροφίες, δημοσιογραφικά βραβεία κλπ).
Μετά την απαξίωση  άλλων σημαντικών πρωτοβουλιών  η  ΕΣΗΕΑ, με πρόταση της Προέδρου της,  βάζει τώρα λουκέτο και στη θεσμική παρουσία υψηλού συμβολισμού που  αφορά  τους Αγώνες για Δημοκρατία, Εθνική Αντίσταση  και Ελεύθερη  Ενημέρωση.
Επειδή στη διατύπωση πρακτικών των συνεδριάσεων, εφόσον υφίστανται, και αποφάσεων του ΔΣ δεν καταγράφονται οι θέσεις  μας εκφράζουμε και δημοσίως την διαφωνία μας..»
         Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me