Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Δείξτε ΜSM των ΗΠΑ

αντίθετο στα βασανιστήρια

         του Assange

  
  Πρώτα ήρθαν για τους δημοσιογράφους. Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη κατόπιν...
 
«Σήμερα, τα μέσα του συρμού που φώναζαν για την« ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης » όταν υπήρξε κάποιο μπλοκάρισμα στους δισεκατομμυριούχους Τύπου παραμένουν σιωπηλά  για τον Γολγοθά του Τζούλιαν Άσαντζ.
Οι Τόριδες (Tories) εμφανίστηκαν εξαιρετικά ανεκτικοί στις μέρες που η εξάλειψη του διαφορετικού  προκαλούσε γενική αναστάτωση στο βρετανικό κοινό. 
Αλλά η απειλή για τα συμφέροντα των δισεκατομμυριούχων μισθωτών είναι κάτι ενάντια στο οποίο ενώνει ολόκληρη η πολιτική τάξη. 
Στην εποχή που η κυβέρνηση προτίθεται να χαρακτηρίσει την Εξέγερση Εξωστρέφειας ως Σοβαρό Οργανωμένο Έγκλημα, ο δεξιός Keir Starmer καταδίκασε ευγενικά την ομάδα, δηλώνοντας: «Ο ελεύθερος Τύπος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας και πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τον προστατεύσουμε». Μήπως ήρθε σίγουρα ο καιρός να σταματήσουμε να μιλάμε για «Ελεύθερο Τύπο»; 
Τα έντυπα μέσα αποτελούν πλέον αντικείμενο φαινομενικής συγκέντρωσης ιδιοκτησίας. Μεταδίδουν την προπαγάνδα μερικών πολύ άσχημων δισεκατομμυριούχων σε ένα συρρικνωμένο ακροατήριο κυρίως ηλικιωμένων. 
Οι ίδιες ιδιοκτησίες φυσικά έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και ολοένα και περισσότερο σε νέα μέσα και προκαλούν πολιτικό στραγγαλισμό έναντι εκείνων που ελέγχουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
 Ταυτόχρονα, οι εταιρικοί φύλακες του Facebook και του Twitter στέλνουν σκόπιμα τη ροή των αναγνωστών σε ανεξάρτητα διαδικτυακά μέσα.
 Η ιδέα του «Ελεύθερου Τύπου» ως ανοιχτή  αγορά  δημοκρατικών ιδεών δεν έχει πραγματικό νόημα στη σύγχρονη κοινωνία, έως ότου ληφθεί αντιμονοπωλιακή δράση. Κάτι που είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνουν εκείνοι που έχουν την εξουσία. Επιδιώκουν ενεργά να εξαλείψουν τη διαφωνία ακόμη και από το Διαδίκτυο.
Ο εκφραστής του Murdoch, David Aaronovitch, έγραψε στο Twitter ότι στην πραγματικότητα το 99% του χρόνου δεν υπήρχε κάποια παρέμβαση από τον Murdoch. Αλλά αυτό είναι αλήεθια. Επειδή ο  Μέρντοχ διαθέτει απόλυτα έμπιστους δεξιούς όπως ο Aaronovitch  που δεν χρειάζεται να τους πει τι να γράψουν.
Δείξτε τον ελεγχόμενο δημοσιογράφο από τον Murdoch που έχει δημοσιεύσει περισσότερες από μία φορά για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον των Παλαιστινίων για παράδειγμα. 
Ο Μέρντοχ έβγαλε τον γιο του από την αυτοκρατορία των μέσων μαζικής ενημέρωσης επειδή ο Τζέιμς διαμαρτυρήθηκε για την αργή γενοκτονία των Παλαιστινίων και δεν πιστεύει ότι η αγορά θα διορθώσει μαγικά την κλιματική αλλαγή.
Ο Τζούλιαν Ασάντζ ήταν το φως σε αυτό το σκοτάδι. Με τα Wikileaks να έχουν ανοίξει το παράθυρο στον μυστικό κόσμο του εγκλήματος, της δολοφονίας και της διαφθοράς που βασίζεται σε μεγάλο μέρος στην διακυβέρνηση που επικρατεί σε ολόκληρο τον «ελεύθερο» κόσμο. 
Μετά τη συνειδητοποίηση του κοινού ότι είχαν πει ψέματα  για την καταστροφή του Ιράκ, υπήρχε μια στιγμή που φαινόταν ότι ο Assange θα μας οδηγήσει σε νέα εποχή. Στην οποία οι καταγγέλλοντες, οι δημοσιογράφοι των πολιτών και ένα δημοκρατικό Διαδίκτυο θα φέρουν επανάσταση στην ενημέρωση του κοινού. Κάτι όμως που οι δισεκατομμυριούχοι στραγγάλισαν και  γκρέμισαν.
Αυτό φαίνεται λιγότερο ελπιδοφόρο σήμερα.
Subscribe in a reader Facebook page Follow me