Πιάστηκαν ντοπαρισμένοι υποψήφιοι

του Σπύρου Χατζάρα

   Η είδηση δεν είναι ότι βρέθηκαν 114, που τους τράβηξε «το κόμμα από το μανίκι», για να «συσπειρωθούν», αλλά στο ότι δεν βρέθηκε  115ος.

  Πάντως  και οι 1-1-4,είναι κοινωνικό φαινόμενο. Ψηφίζουν με φανατισμό Ενιαίο Ταμείο, και «συνδικάτο με τον Κιμπουρόπουλο».

  Οι περισσότεροι δεν ήλθαν στο γήπεδο, και δεν άκουσαν το νέο όραμα  του Antoine Davanel της Λωραίνης. «Να τους βάλουμε όλους στον ΕΔΟΕΑΠ», φώναζε εκστασιασμένος αλλά «Πυθία».

 -Θα παίρνει Alafouzol σκέφθηκα.

 - Ξανασκέψου το, του είπα. «Σιγά μην σκεφθώ», μου απάντησε.

 -«Να προλάβουμε», μου εξήγησε ο ιδεολόγος, τρώγοντας σάντουιτς,να  γίνουμε ΙΚΑ, για να μην «μας πάνε στο ΙΚΑ». «Όραμα», αναγκαστική συνέχεια, του «οράματος» για το ταμείο Τύπου.

  Αφού βάλανε τους 6000, στο Ταμείο μας, πρέπει να τους δώσουμε και τσάμπα γιατρό. Αυτό επιβάλει η «αριστερή αλληλεγγύη», με τους αλαφουζοκουρήδες.

   -Ομολογώ ωστόσο, ότι δεν έχω  καταλάβει γιατί τα «οράματα» του Antoine  συμπίπτουν με τα «τάματα» και τις προσευχές, των Αλαφούζων, των Κουρήδων, των Βαρδονινό..κλπ .

   -Νέο  ΟΡΑΜΑ. «Να μπουν και οι Πακιστανοί, του τυπογραφείου του Γ. Κουρή  στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και τα πληρώματα των πλοίων της «Καθημερινής». «Σήκω Τρότσκι να μας δεις».

  Ο  Antoine, πάντως ,ομολόγησε στο  TAEKWONDO, ότι έγιναν κάτι «τράμπες» στο Ασφαλιστικό.Την «τράμπα» που μας αφορούσε, την προανήγγειλε ο Γ. Κουρής και ο Αλαφούζος την επιβεβαίωσε. Ο Βγενόπουλος με την μήνυση κατά Τσίπρα-Βαρδινογιάννη-ΣΤΑΡ, μας αποκάλυψε μια ακόμα διάσταση.

   -Ίσως ο Λάκης να έχει καταλάβει τι γίνεται. Θα πρέπει να τον ρωτήσω.

  Όπως και να έχει, οι 1-14 είναι κοινωνικό και ψυχολογικό φαινόμενο. Προσφέρουν με αλτρουισμό  , στον «πάσχοντα» εργοδότη, τον γιατρό ,το φάρμακό και την σύνταξη τους ,και ας γυρίσουν αυτοί στην «ψάθα» του 1914. Αλλά ξέχασα θα τους φροντίσουν οι «σύντροφοι» με έρανο. Ζήτω η εργατική αλληλεγγύη.

  -Ίσως  να έχουν ιδιωτική ασφάλιση, στου Λάκη και να μην τους νοιάζει.

  -Ρώτησα έναν φίλο γιατρό για τις επιπτώσεις του Lazopoulin, και του Alafouzol, που χορηγείτε σε μεγάλες δόσεις, στα θύματα της «ασφαλιστικής απορρύθμισης».

  -« Βασικά δημιουργούν παραισθήσεις, και πιστεύεις ότι σου λένε», μου είπε. « Όταν όμως χορηγούνται σε συνδυασμό με το KOUTOXORTANOL που εισάγεται από την Κίνα, χτυπάνε το συκώτι».

  Τώρα κατάλαβα γιατί, μια φίλη μου από τους 11-4, μου έλεγε ότι ο Τσαλαπάτης και ο Μπετινάκης  φταίνε για την «μικρασιατική καταστροφή» που υπέστη ο κλάδος μας . Της είχαν δώσει και αυτής, κοκτέιλ KOUTOXORTANOL, Lazopoulin, Alafouzol.

  Ο θεός να βάλει το χέρι του πια με τα ντοπαρίσματα.

----

  ΥΓ. Συνάδελφοι, μην χάσετε την νέα  κωμωδία, « Η κάθοδος των Γκαργκανιδών», με σκηνικά και κοστούμια «εποχής Λουδοβίκου».  Θα προβάλλεται για μερικές μόνο ημέρες, στο σινε «Ακαδημίας 20».