Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Μετατρέπουν την ΠΟΕΣΥ

σε κλαδική διευθυντών

 

   Με επιδρομή διευθυντών από συγκροτήματα, κομματικά έντυπα και άλλα, με δύο εκτροπές εν ψυχρώ από την πλειοψηφία της εφορευτικής επιτροπής που αποτελεί συγκυβέρνηση Μανωλάκου- Κουμπιά, θα μείνει στην ιστορία το κολοβό 5ο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.

 

  Πρόκειται για ένα συνέδριο που ξεκίνησε με μια ενδιαφέρουσα «κατάληψη» στο Ξενοδοχείο Πλάζα, που έδωσε ένα στίγμα για το πώς θέλουν ορισμένοι να κινείται από δω και πέρα το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου.

 

    Το Συνέδριο ξεκίνησε με στημένη από την αρχή πλειοψηφία. Ως πρόεδρο ανακάλεσε έναν μόνιμο αριστερό εξ εφέδρων ο οποίος όμως κατόπιν, δηλώνει δυσαρεστημένος - για να εξιλεωθεί προφανώς. Επειδή το κατέστησε συνοπτική διαδικασία μια και είναι το μοναδικό στον κόσμο τριήμερο συνέδριο που διήρκεσε συνολικά περίπου δέκα ώρες.

 

  Το δήθεν συνέδριο, προσπάθησε να κουκουλώσει τις ευθύνες όσων έβαλαν πλάτη στην κυβέρνηση για το Ενιαίο Ταμείο Τύπου. Δηλαδή, ο Αριστείδης Λουδοβίκος και η κουστωδία του, με πατερίτσες από το τρίγωνο με τις πολιτικές βερμούδες Χυτήρη(κουμπάρος του Λουδοβίκου), Αθανασάκη, Ελενόπουλου, με σως Γερουλάνου.

 

 Η συσπείρωση κάποιων από Χαριλάου Τρικούπη 50 και Κουμουνδούρου γωνία, με καθοδήγηση Γκαργκάνα, προσπαθεί να στήσει ένα μαγαζί με κουμανταδόρους έμπιστους συγκεκριμένων εκδοτών οι οποίοι εμφανίζονται έτοιμοι να αγωνιστούν για τα 700 ευρώ, τα μπλοκάκια, τους ανέργους, τους αιχμάλωτους στα πόρταλ και τους ομήρους του Κυριακόπουλου. Έρχονται δηλαδή να σώσουν τη χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας, έχοντας όμως εξασφαλίσει «έναν καλό μισθό».

 

  Κατόπιν όσων αποφασίστηκαν στο στημένο 5ο Συνέδριο, και με βάση την πρόταση του εκκολαπτόμενου προέδρου της ΠΟΕΣΥ θα πρέπει να προηγηθεί πανελλαδική ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, ώστε να πάρουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις όλοι οι συνάδελφοι ταυτόχρονα, αλλά από του χρόνου. Διότι ακυρώνονται έτσι οι διαπραγματεύσεις που έχει αρχίσει η ΕΣΗΕΑ. Άρχισαν κιόλας οι εξυπηρετήσεις των διευθυντών στα αφεντικά τους.

 

 

Χειροκροτείστε τον χουβαρντά επίδοξο πρόεδρο

 

  Πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα, άρχισε τις απλοχεριές. Έτσι, σε εύλογη ερώτηση συναδέλφου στο Συνέδριο, έβγαλε από την τσέπη του και του πέταξε, επιδεικτικά, ένα πενηντάλεπτο. (Ακόμα το ψάχνει ο συνάδελφος για να του το επιστρέψει).

 

  Ήταν άραγε επίδειξη χουβαρδαντοσύνης  ή μαγκιάς; (Για να μη τον λένε «τσάμπα μάγκα»).

  Ή μήπως με παρόμοια απλόχερα επιχειρήματα νομίζει πως δίνει πληρωμένες απαντήσεις;

 

  Οι ευαίσθητοι στα οικονομικά συνάδελφοι της Συσπείρωσης, δεν φοβούνται μπας κι αρχίσει τις σπατάλες;

 

  (Τι λέτε για τον άνθρωπό κύριε Φίλη; Εσείς που ψάχνατε στην Ελεγκτική Επιτροπή για σπατάλες στις τυρόπιτες;)

 

    Η ερώτηση που έκανε τον Μουλόπουλο να τα χάσει ήταν: Στο ΒΗΜΑ δεν έχετε μπλοκάκια;

 

  Κι όμως ο συγκεκριμένος διευθυντής της ιστορικής αυτής εφημερίδας, στον δεκάρικο που ψέλλισε,  τόλμησε να αναφερθεί στο πρόβλημα, αφήνοντας να εννοηθεί πως συμβαίνει αλλού.

 

  Καλά που ήταν τόσο καιρό; Άραγε θα το λύσει τώρα ως συνδικαλιστής-διευθυντής – πρόεδρος; Δεν γνώριζε τόσο καιρό τι γίνεται γύρω του στην εφημερίδα όπου κατέχει διευθυντική θέση.

 

Η επιδημία των παραιτήσεων

 

  Από την περασμένη Πέμπτη, στο καρεδάκι με την ταυτότητα της εφημερίδας «ΑΥΓΗ», έχει αφαιρεθεί το όνομα του Διευθυντή Σύνταξης. Άραγε έχει παυθεί με κομματική απόφαση ο κ. Φίλης, ή το αφαίρεσε «με το τσιμπιδάκι», προσωρινά, ώστε η πλειοψηφία της εφορευτικής επιτροπής της ΠΟΕΣΥ, να απορρίψει τις ενστάσεις εναντίον των διευθυντικών στελεχών;

 

   Αντίθετα, στο καρεδάκι της εφημερίδας Ταχυδρόμος (της Μαγνησίας) φιγουράριζε και την Κυριακή ( ενώ έκανε υπεύθυνη δήλωση πως είχε παραιτηθεί από την Παρασκευή) ως σύμβουλος έκδοσης ο κ. Συμεών Μπαλής. Το ίδιο κόλπο και για και η περίπτωση Μουλόπουλου στο ΒΗΜΑ.

   

  Υπάρχουν όμως κι άλλοι διευθυντές, τέως – νυν και επόμενοι στα ψηφοδέλτια που κόπτονται για τα συμφέροντα των απλών συντακτών

 Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις:

 

  1. Πρώην διευθυντή (τα τελευταία πέντε χρόνια στον Αγγελιοφόρο και την ΕΡΤ) που είναι αντιπρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ και πάει αντιπρόεδρος στην ΠΟΕΣΥ. Να δούμε, θα ενοποιήσει τον ΕΔΟΕΑΠ με το ΤΑΙΣΥΤ έτσι ώστε και οι συντάκτες περιοδικού Τύπου και οι Τεχνικοί να μπούνε στον ΕΔΟΕΑΠ για να περάσει ως Σιρχάν και στην Ιστορία;
  2. Διευθυντή του πρώην προέδρου της ΕΡΤ, που τώρα παραμένει στις υπηρεσίες του νέου προέδρου με κάποιο «επιμίσθιο» προφανώς λόγω θέσης, για το ψηφιακό αρχείο.
  3. Διευθυντή του γραφείου του Γκαργκάνα, που καίγεται να παραμείνει τώρα και με τον Προβόπουλο.
  4. Διευθυντής σε οικονομικές εφημερίδες με ειδικότητα σε θέματα φυσικού αερίου (ρωσικής προέλευσης) ίσως επειδή το γραφείο Γερουλάνου θέλει να γνωρίζει…
  5. Διευθυντή που «ονοματίζεται» αυτές τις μέρες στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής για να δουλεύει πιο λίγο για να μπορεί να πηγαινοέρχεται στις άλλες δουλειές του στην Καβάλα. Εκτός κι αν ο νέος μονάρχης στο συγκρότημα Μπακατσέλου θυμηθεί τα παλιά, οπότε μετακομίζει στην ίδια θέση στην εφημερίδα «Μακεδονία».
  6. Και βέβαια ο σύμβουλος έκδοσης του Βόλου, διευθύνει εφημερίδα συμφερόντων Πόπωτα που μαζί με την Οντόνι και τον Κυριακόπουλο, έχουν εκθρέψει το σκάνδαλο SPORTIME -Αθλητική Ηχώ.

 

 Το σχέδιο λοιπόν, ήταν να μείνουν απ’ έξω από το Συνέδριο και την ΠΟΕΣΥ όσοι είχαν ξεμπροστιάσει:

 

-    τις πραγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης   για το ασφαλιστικό και όσους έβαλαν πλάτη

-        την μεθόδευση κυβέρνησης-εργοδοτών για την τριχοτόμηση του ΕΔΟΕΑΠ.

-        τον «άνεργο βιομήχανο» της "Μακεδονίας» (μεγαλοστέλεχος σήμερα  στην «Ελευθεροτυπία»)

-        το κόλπο να βάζουν από το παράθυρο στο ΤΣΠΕΑΘ όποιον γουστάρουν για να πληρώνουν χαμηλές εισφορές οι εργοδότες.

-         την τσάμπα ασφάλιση μερικών εκατοντάδων τεχνικών και αρκετών χιλιάδων άλλων ειδικοτήτων, χωρίς εργοδοτική εισφορά και τη μεταφορά τους χωρίς αποθεματικά από το ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ στο ΤΣΠΕΑΘ πάντα με στόχο τον ΕΔΟΕΑΠ.

-         το σχέδιο να συνεχίσουν να βγαίνουν εφημερίδες στην περιφέρεια - χωρίς συντάκτες

-   τις μεθοδεύσεις ώστε την κρατική διαφήμιση για τα ΜΜΕ της περιφέρειας και τα μικρά ραδιοτηλεοπτικά να παίρνουν μόνο οι εκλεκτοί της κυβέρνησης και των κομμάτων

 -        την λεηλασία του αγγελιόσημού μας από ΟΤΕ, ΔEKO, Vodafone  και άλλες πολυεθνικές.

    (Αλήθεια που βρίσκεται αυτή η υπόθεση κύριε Τσαουσίδη με την τροπολογία που δίνει πίσω τα χρήματα σε βάθος δέκα χρόνων;)

-         τις διοικήσεις του ΤΣΠΕΑΘ -ΕΔΟΕΑΠ που τρία χρόνια τώρα δεν ΄καναν κάποια ενέργεια με αποτέλεσμα να χάνουν χρήματα τα ταμεία αυτά μαζί με το ΤΑΙΣΥΤ και τα Ταμεία της Περιφέρειας (ΤΕΑΣ), καθώς και τα Σωματεία.

-         την αποκάλυψη ότι υπάρχουν συνδικαλιστές ιδιοκτήτες χρηματιστηριακών εταιριών με περίεργες διασυνδέσεις ακόμα και με κόμματα.

-         Το μπλόκο στα χρήματα που πήγε να δώσει ο πρόεδρος του ΤΑΙΣΥΤ από τα αποθεματικά, για το Ταμείο Πυροπλήκτων, πριν ακόμα ανακοινωθεί η σύστασή του.

 

   Εμείς όμως, συνεχίζουμε. Απέναντι σ’ αυτούς και τα αφεντικά τους. Η κλαδική των συνδικαλιστών-διευθυντών δεν θα περάσει.

 

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me