Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Μετέτρεψαν σε ... πλατεία και την Ένωση

  Χτυπάει ταβάνι η αναστάτωση και η αβεβαιότητα στο δημοσιογραφικό κόσμο: Στο Eθνος, το Goal news,  το ΔΟΛ,   την Ελευθεροτυπία, όπου ανενόχλητη η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, την αποδόμηση εργασιακών σχέσεων, και τις πιέσεις για ατομικές συμβάσεις.

    Το κλίμα όμως, επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο με όσα  συνεχίζονται στον Flash και τον ΑNT 1 ,  ενώ ο πρόσφατες  απολύσεις στην Καθημερινή βρίσκουν την ΕΣΗΕΑ  κατώτερη των περιστάσεων.

  Την ίδια ώρα, κάποιοι με τραμπουκισμούς, προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους.
   Σήμερα ματαιώθηκε  η συνάντηση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τον Αλέξη Παπαχελά που είχε προγραμματισθεί, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην εφημερίδα αυτή. Ο διευθυντής της Καθημερινής πήγε στην ΕΣΗΕΑ, αλλά έφυγε κακήν κακώς, χωρίς να γίνει συζήτηση για τις απολύσεις.

  Και τούτο επειδή...
 Από νωρίς το μεσημέρι είχε τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο κατάληψης, από εκπροσώπους δυο συνδικαλιστικών παρατάξεων (Τρίμη, Financial crimes και διακλαδική ΜΜΕ).
  Οι πλέρια δημοκράτες, είχαν μετατρέψει τον προθάλαμο του 5ου  ορόφου σε θέατρο….επιχειρήσεων.   Κάτι που έχουν επαναλάβει και στο παρελθόν μερικές «πιο πολύ αριστερές  δυνάμεις», τις οποίες αναφέρει ως παράδειγμα  προς μίμηση το αμερικάνικο «Freedom House».


Μέλη της "διακλαδικής", που συμμετείχαν και στην κατάληψη της ΕΣΗΕΑ

   Με ακατονόμαστες εκφράσεις και τραμπουκισμούς σε βάρος του  μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τσαλαπάτη, είχαν ήδη μπλοκάρει την έξοδο του ορόφου, αρνούμενοι να του επιτρέψουν να μεταβεί στο γραφείο του.
  Υπό την εκκωφαντική σιωπή άλλων μελών του ΔΣ και εκπροσώπων παρατάξεων, που ήταν  αυτόπτες μάρτυρες, οι τραμπουκισμοί και οι απειλές κλιμακώθηκαν.
 Φανερώθηκαν πλέον, ποιοι είναι εκείνοι που θέλουν την  ΕΣΗΕΑ ανήμπορη να λειτουργήσει. Ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι οι εργοδότες να κάνουν τα δικά τους.

Νεότερη ενημέρωση
   Ομάδα νεαρών που συμμετείχε από το πρωί στους προπηλακισμούς στην ΕΣΗΕΑ, κρατάνε σε ομηρία μέλη του ΔΣ στο κτίριο της οδού Ακαδημίας 20. Δεν τους επιτρέπουν να φύγουν και ως  αιτήματα  προβάλλουν:
# απεργία στον Πήγασο
# συγκρότηση  προεδρείου τώρα

  Κι  αυτό παρόλο που  γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί προεδρείο με το πιστόλι στο κρόταφο, ούτε όπως τώρα, που απουσιάζουν για διάφορους λόγους, τουλάχiστον 5 μέλη του 11μελους ΔΣ.
  Άλλωστε, η οποια απεργία χωρίς συγκροτημένο ΔΣ θα είναι παράνομη ή καταχρηστική, μετα και τη δικαστική απόφαση  της περασμένης Παρασκευής, για τον ΦΛΑΣ.

Μετά έξι ώρες...

  Στις εννιά το βράδυ, επέτρεψαν στον έναν ανελκυστήρα της ΕΣΗΕΑ να δουλέψει, άρχισε η αποχώρηση των καταληψιών και απελευθερώθηκαν οι όμηροι - μέλη του ΔΣ αλλά και όσοι από τους  "δικούς τους"  είχαν μείνει ως το τέλος της κατάληψης, για ξεκάρφωμα.
 Στην εφαρμογή του σχεδίου συμμετείχαν από το μεσημέρι, το αναπληρωματικό μέλος του Πειθαρχικού Ε. Αδριανού, το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ Μωυσής Λίτσης κι άλλοι επιφανείς καταληψίες...
  Υπάρχει ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει το πειθαρχικό συμβούλιο, από αύριο κιόλας. Έτσι δεν είναι κα Τουφεξή;
 Η παράνομη επί έξι ώρες παρακράτηση προσώπων -παρά τη θέλησή τους- και οι απειλές εναντίον τους αποτελούν βία; Και είναι μόνον πειθαρχικό παράπτωμα;

Η κατάληψη ήταν καλά προετοιμασμένη και είχαν μοιραστεί προσκλήσεις από τους συνεργαζόμενους στην "διακλαδική". Έγραφαν στο μπλογκ τους:

                 Διακλαδική Πρωτοβουλία ΜΜΕ

 Κάλεσμα για ενίσχυση τωρα στην ΕΣΗΕΑ
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ on Ιουλίου 19, 2011 at 2:43 μμ

  Για σήμερα Τριτη είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Απο νωρίς το πρωί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν έρθει μαζικά στο κτίριο και έχουν αποκλείσει την είσοδο, προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός και να ληφθούν σήμερα αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις. Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη πογρόμ απολύσεων στον Τύπο και αναίρεσης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κρύβεται πίσω από την αδυναμία συγκρότησης προεδρείου και αφήνει εκτεθειμένους τους συναδέλφους στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μη φύγουμε σήμερα από την ΕΣΗΕΑ, αν δεν πάρουν ξεκάθαρη απόφαση ανατροπής των εργοδοτικών σχεδιασμών.
Καλούμε τους εργαζόμενους στον Τύπο να έρθουν εδώ και να δώσουμε κοινό αγώνα για τα δικαιώματα μας.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεια, τους φορείς του μαζικού κινήματος να ερθουν εδώ και να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους.

  Πανομοιότυπο ήταν και το κάλεσμα για την κατάληψη από τους Financialcrimes και από την πρωτοβουλία για ανατροπή...

  Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι ότι όλο αυτό το "αριστερό" ανάπτυγμα, μαζί με τους Τρίμη και Νταβανέλλο συνεργάστηκαν με τον Κουμπιά (του Μαξίμου), τον Σαββίδη, το Νεστορίδη (της Δαμανάκη) για να φτιάξουν προεδρείο στην ΠΟΕΣΥ.

  Το ερώτημα είναι γιατί δεν συνεργάζονται να κάνουν προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ αφού έχουν τους έξι.

  Η απάντηση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων είναι, επειδή το μπάχαλο στην Ένωση, βολεύει τα αφεντικά!!!

  (Ρεπορτάζ στυξ)

Subscribe in a reader Facebook page Follow me