Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Βάζουν  πλάτη σε εργοδοσία
 και   διαπλοκή
για την εργασιακή εφεδρεία

 

 Πρώτα  έκαναν την ΕΡΤ και το  ΑΠΕ-ΜΠΕ  ΔΕΚΟ και τους δημοτικούς σταθμούς ανώνυμες εταιρίες, για να βγάλουν στο σφυρί και για ψίχουλα συχνότητες και ακίνητα  και τώρα αρχίζουν την σφαγή των εργαζομένων.
  Σ΄ αυτό βρήκαν και την αβάντα κάποιων δήθεν αριστερών στο ΔΣ  της  ΕΣΗΕΑ που δεν είπαν κίχ…..,

 #  Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) είχε αποκαλύψει και καταγείλει
από την πρώτη στιγμή, το σχέδιο χειραγώγησης της ενημέρωσης που προωθούν κυβέρνηση και διαπλοκή.

Η ΚΕΔ επισημαίνει  πως στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ ουδείς εργαζόμενος περισσεύει  και απαιτεί να πάψει να  είναι ΔΕΚΟ η Ενημέρωση.

#  Η  ΚΕΔ  καλεί για τελευταία φορά το ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ να συγκροτηθεί σε σώμα αμέσως  και να εκλέξει προεδρείο, επειδή με ακυβέρνητη την ΕΣΗΕΑ , διαπλοκή και κυβέρνηση βρίσκουν και τα κάνουν.

  Μέχρι αργά χθες το βράδυ  η γνωστή αριστερή  παρέα (με δεξιές τσέπες), που  επί δυόμιση χρόνια διοικούσε την Ενωση  και  παρόλο ότι έχει κηρύξει τους τελευταίους μήνες τυφλές απεργίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα, πίεζε για ανάλογη κινητοποίηση  για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και και στην ΕΡΤ.

  Δεν επιθυμούν όμως προεδρείο, απλώς μιλάνε  για απεργία που θα  την κάνουν άλλοι και η ΕΣΗΕΑ να πέσει ακυβέρνητη σε ξέρα.

Ό,τι ακριβώς βολεύει την εργοδοσία που τους πριμοδοτεί.

 Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

 

  Δήλωση της προεδρεύουσας:


  Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. το μέλος του Δ.Σ. και Προεδρεύουσα Μαρία Γκίκα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Προς
τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

    «Λόγω της έκρυθμης κατάστασης που υπάρχει στον κλάδο μας και στην ενημέρωση και μετά από σύμφωνη γνώμη της παράταξης ΚΕΔ, στην οποία συμμετέχω και παρά το γεγονός ότι ο πλειοψηφήσας σύμβουλος Δημήτρης Τσαλαπάτης, που συγκάλεσε για πρώτη φορά το Δ.Σ. υποχρεώθηκε, αν δεν εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, ανέλαβα την ευθύνη να συγκαλέσω χθες το Δ.Σ.
    Για τεχνικούς λόγους που όλοι γνωρίζουμε και κατανοούμε με ορθή επανάληψη στην ημερήσια διάταξη η συνεδρίαση πραγματοποιείται σήμερα.
  Μοναδικό και αποκλειστικό θέμα είναι η συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα και εκλογή μελών Προεδρείου.
  Σύμφωνα με το Καταστατικό πρέπει να υποβληθούν υποψηφιότητες για να γίνει ψηφοφορία.
  Κατά συνέπεια άλλες αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν αν δεν συγκροτηθεί σε σώμα το Δ.Σ.
  Βεβαίως υπάρχει το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως φαίνεται και στα δημοτικά ραδιόφωνα, όπως το θέμα του ALTER, των αθλητικών ΜΜΕ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ κ.λπ. Αυτά όμως μπορούμε να τα συζητήσουμε ενημερωτικά προ ημερήσιας διάταξης.
  Οφείλω να σας ενημερώσω ότι αναλόγως με τη συζήτηση για τη συγκρότηση σε σώμα και εφόσον δεν ολοκληρωθεί σήμερα, επιφυλάσσομαι να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της διευθύνουσας την συζήτηση».
   Η επιμονή όμως κάποιων μέχρι τις πέντε το απόγευμα να μην συζητηθεί το θέμα της συγκρότησης και να ληφθούν χωρίς προεδρείο αποφάσεις, ακόμα και για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ, αντιλαμβάνεστε ότι δεν βοηθάει ούτε το κύρος της ΕΣΗΕΑ ούτε βεβαίως τον κλάδο, με δεδομένες σειρά αποφάσεων των τελευταίων μηνών, των δικαστηρίων για παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες.
  Οφείλω να επισημάνω ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης κάποιοι επέμειναν να μην παραστούμε στη σημερινή συνέλευση (στις 4 μ.μ.) των εργαζομένων στην ΕΡΤ, γεγονός με το οποίο διαφώνησα απολύτως.
  Άλλωστε ανάλογο είναι το πρόβλημα και για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο οποίο όμως παρέστησαν εχθές μέλη του Δ.Σ., τα οποία σήμερα διαφωνούσαν για να παραστούμε στην ΕΡΤ. Άρα κάποιοι είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους, και δεν έπρεπε να υπάρξει μέλος από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ,χθες το απόγευμα στην ΕΡΤ.
  Έντονη ήταν επίσης και η διαφωνία για το θέμα αυτό από το μέλος του Δ.Σ. Δ. Τσαλαπάτη, ο οποίος θέλησε να παραστεί εγκαίρως στη συνέλευση της ΕΡΤ, αλλά με επεισοδιακό τρόπο του απαγορεύτηκε από ορισμένα μέλη του Δ.Σ. η μετακίνησή του.
  Το γεγονός αυτό, που ισοδυναμεί με απόπειρα κατάργησης του προεδρείου αλλά και παρακώλυσης του συνδικαλιστικού δικαιώματος, με υποχρεώνει να επαναφέρω εγγράφως την επιφύλαξη, που από την αρχή της σημερινής διαδικασίας έθεσα, να παραιτηθώ.
  Παρ’ όλα αυτά, εάν υπάρχουν υποψηφιότητες και μόνο για συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. και του προεδρείου μπορούν να υποβληθούν αύριο στις 12 το μεσημέρι (στην αρχή της συνεδρίασης) και από την πλευρά μου δεν έχω την παραμικρή αντίρρηση για αυτό και μόνο το θέμα, παρά τις έντονες επιφυλάξεις μου, να προεδρεύσω στη διαδικασία, ώστε να μη μείνει ακυβέρνητη η ΕΣΗΕΑ, όπως κάποιοι επιθυμούν, σε αυτή την πρωτοφανή κρίση θεσμών, ιδεών και επιδρομής σε βάρος των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σε διαφορετική περίπτωση ισχύει η παραίτησή μου.

Μαρία Γκίκα
Μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me