Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

  Μια στάση εργασίας δεν αρκεί


της Μαρίας Γκίκα
(Μέλος ΔΣ  της  ΕΣΗΕΑ)
 
  Mε ντουφεκιές στον αέρα δεν αντιμετωπίζεται  το θέμα της ΕΡΤ, του ΑΠΕ  και των δημοτικών σταθμών και η εργασιακή εφεδρεία στην οποία  υποχρεώνουν και τους δημοσιογράφους, δείχνοντας τους στην ουσία την έξοδο.
 Η σφαγή των συμβασιούχων συναδέλφων μας, το πάγωμα των μισθών από το 2008 και οι περικοπές , μαζί με δώρα εορτών  και επιδόματα χαμένα που προηγήθηκαν, συνεχίζονται τώρα από την ίδια πολιτική με κλείσιμο της ΕΤ 1,  της Ραδιοτηλεόρασης περιφερειακών σταθμών, ψηφιακών προγραμμάτων και απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων.
  Πρόκειται για  σχέδιο  χειραγώγησης της ενημέρωσης, αφού  το χτύπημα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι αβάντα στα ιδιωτικά ΜΜΕ  όπου οι απολύσεις επίσης συνεχίζονται μαζί με περικοπές μισθών και ατομικές συμβάσεις.
  Τα έχουμε καταγγείλει  ένα μήνα τώρα, με ανακοινώσεις,  σε συνελεύσεις , στη συνέντευξη τύπου.  Θέσαμε προ των ευθυνών του και τον ίδιο τον υπουργό τύπου για τις αποφάσεις του, όταν  έγινε η συνάντηση με τις Ενώσεις.

 Την περασμένη Τρίτη , αμέσως μόλις κυκλοφόρησε η εγκύκλιος της σφαγής, από την γραμματεία των ΔΕΚΟ, οργανώσαμε σύσκεψη στην ΕΣΗΕΑ με τη συμμετοχή των εκπροσώπων  των εργαζομένων στην  ΕΡΤ και στο ΑΠΕ.
  Παρόλο ότι δεχθήκαμε  έντονη κριτική για την πρωτοβουλία μας (από άλλα μέλη του ΔΣ και κυρίως από την κ. Νταουντάκη)  κρίναμε ότι η συνάντηση έπρεπε να προηγηθεί, του ραντεβού που είχε προγραμματιστεί για τη 1.00  το μεσημέρι, των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με τον υπουργό   επικρατείας Ηλία Μόσιαλο.
 Η  θέση μας ήταν ότι η συνάντηση δεν έπρεπε να γίνει, επειδή οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι αιτία πολέμου.
  Και το ραντεβού δεν έγινε.
  Το ακύρωσε στην διάρκεια της σύσκεψης ο ίδιος ο υπουργός, που προφανώς κάτι έφτασε στα αυτιά του για την συγκεκριμένη αντίδραση.
  Άλλωστε και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων συμφώνησαν να συναντήσουν τον υπουργό, μετά από τις νεότερες αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ.
  Ετσι δεν πέρασε η απόπειρα σαλαμοποίησης.

  Από την σύσκεψη αυτή της Τρίτης προέκυψε και η πραγματοποίηση συνέλευσης των εργαζομένων, που στην αρχή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, αλλά τελικά αποφασίστηκε να γίνει  στην ΕΡΤ.
  Στη  συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη δεν υπήρξε δυστυχώς,συγκρότηση σε σώμα  και εκλογή Προεδρείου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις και κυρίως νόμιμες, που να μην έχουν επιπτώσεις  σε συναδέλφους.
  Υπήρξε πρόταση να εκλεγεί πρόεδρος η κα.Νταουντάκη με γραμματέα τον κ. Νταβανέλο ώστε να μπορέσει το συμβούλιο να κάνει νόμιμες κινητοποιήσεις. Δεν έγινε αποδεκτή.
  Η πρόταση της ΚΕΔ ήταν να υπάρξει συνολική στρατηγική με δυναμική και κινητοποιήσεις.  Αλλά σαν πρώτο βήμα την ίδια μέρα - να σταλεί τελεσίγραφο στον Βενιζέλο με κοινοποίηση σ’όλα τα διεθνή ΜΜΕ, για όσα απεργάζονται κυβέρνηση και άλλοι, στην ΕΡΤ - διάβημα στις διοικήσεις της ΕΡΤ και του ΑΠΕ και των δημοτικών σταθμών ότι ουδείς εργαζόμενος περισσεύει και δεν μπορεί τα δημόσια μέσα να είναι ΔΕΚΟ και να κληθούν οι επικεφαλής  Λ. Ταγματάρχης και Η. Μάτσικας  να δεσμευθούν ως μέλη της ΕΣΗΕΑ σχετικά.
  Τίποτα απ ΄όλα αυτά δεν έγινε δεκτό.

  Την στάση εργασίας, που ήθελαν να κηρύξουν όπως-όπως , (κάτι που έκαναν σε άλλες περιπτώσεις και βγήκαν όλες παράνομες από τα  δικαστήρια), θα μπορούσαν   να υπογράψουν και να κηρύξουν  οι συνάδελφοι μέλη του Συμβουλίου που ήταν στο προεδρείο και στο  προηγούμενο Δ.Σ.
  Εμείς δεν αρνηθήκαμε να γίνουν στάσεις, απλώς είπαμε ότι δεν αρκεί αυτό. ΚΑΙ  πάντως να υπογραφούν νόμιμα, ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις σε βάρος των συναδέλφων.
  Κάποιοι συνάδελφοι στο ΔΣ (που το μόνο που ξέρουν είναι, να βγάζουν την … υποχρέωση με μια κίνηση, έτσι για στάχτη στα μάτια), μπορούσαν να το κάνουν. Ξέρουν τον τρόπο.
  Όπως ακριβώς υπογράφουν και για άλλα θέματα.

  Δεν το έκαναν όμως!

  Αυτά, για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους και να μην βρίσκουν ευκαιρία  τα παπαγαλάκια να παίζουν το παιχνίδι της απαξίωσης της ΕΡΤ.
  Και το ξαναλέμε μια στάση εργασίας δεν αρκεί ! 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me