Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

  Χωρίς άλλη χρονοτριβή επιβάλλεται να συγκροτηθεί σε σώμα και να αποκτήσει σήμερα κιόλας προεδρείο η ΕΣΗΕΑ.
  Η πλειοψηφία, των εφτά συμβούλων, που με το «έτσι θέλω» υπογράφουν ως συλλογική πρεδρία την πρόσκληση για «το ραντεβού με την ιστορία», δεν κρύβεται πια. Αναλαμβάνουν έτσι και συλλογική ευθύνη για όσα απέφυγαν ως τώρα, αλλά και για ό,τι επιχειρούν.
   Όλοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις…

Τώρα φαίνεται γιατί άργησαν

  Την 1η  Ιουλίου οκτώ συνάδελφοι του ΔΣ, εξανάγκασαν σε παραίτηση τον πλειοψηφήσαντα προεδρεύοντα σύμβουλο, στις τελευταίες εκλογές Δ. Τσαλαπάτη, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει παράνομες απεργίες.
  Τις έκαναν, όμως, χωρίς άλλη συζήτηση εκείνοι και αμέσως επιδόθηκαν με πάθος, σε τυφλές κινητοποιήσεις, από τις οποίες μόνο οι εργοδότες δεν βγήκαν ζημιωμένοι.
   Από τότε όμως είχε φανεί ότι υπήρχε πλειοψηφία, που μπορούσε  αμέσως να συγκροτήσει Προεδρείο, με την ίδια παραβίαση κάθε έννοιας  νομιμότητας, όπως και τώρα.
  Αφού επί 17 συνεδριάσεις, που ακολούθησαν οι πρόθυμοι αναζήτησαν μάταια άλλοθι, τώρα εγκαταλείπουν και τα προσχήματα.
  Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη ότι το κάνουν τώρα διαμελίζονας τον κλάδο και την Ένωση, συνεχίζοντας έτσι το…… έργο του προηγούμενου Προεδρείου, που αποδοκιμάσθηκε στις τελευταίες εκλογές, αφού καταψηφίσθηκε ο απολογισμός αλλά και ο προϋπολογισμός του.
  Φαίνεται ότι έπρεπε πρώτα να κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις μας, να επιβληθούν από τους εργοδότες ατομικές συμβάσεις ,να γίνουν εκατοντάδες απολύσεις  να προχωρήσει η εργασιακή εφεδρεία και η διαπλοκή να ρυθμίσει τις δουλειές και δάνεια.
  Και τώρα τους χρειάζεται ένα Προεδρείο από την πρόθυμη πλειοψηφία,  για να νομιμοποιήσουν όλα αυτά και μάλιστα κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας, για να έχουν στο χέρι την΄Ενωση.
 
  Εμείς επιμένουμε στις θέσεις μας και είμαστε απέναντι σ’όλα αυτά και βέβαια αντίθετοι με τις εκπτώσεις και τους πρόθυμους.
  Σ΄ένα ερώτημα όμως πρέπει να απαντήσουν στον κλάδο αλλά και την κοινή γνώμη:
  Επιτέλους γιατί άργησαν τόσο;


Από την γραμματεία της

Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Subscribe in a reader Facebook page Follow me