Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Διχοτόμησαν τον κλάδο

αλλά και το συμβούλιο στη μέση

   Μ ετά τον διαμελισμό της ΕΣΗΕΑ, έκοψαν και το ΔΣ στη μέση, σχημάτισαν παράνομα προεδρείο κι έκαναν το πρωτοφανές: Τώρα πια η ΕΣΗΕΑ, δεν έχει ΔΣ αλλά μόνο προεδρείο, αφού η ανακοίνωσή τους λέει:

Σ΄αυτό το ΔΣ, δεν υπάρχουν απλά μέλη. Μόνον οι πέντε…

  «Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τη συγκρότησή του, θα συνεδριάσει αύριο στη 1 μ.μ.»   http://www.esiea.gr/gr/index.html

====

      Πρόκειται στην ουσία για μια στημένη από καιρό συγκυβέρνηση, Τρίμη-Ράμμου με βούλα Σόμπολου, (λέγε με Μαρία Αντωνιάδου, για να υπάρχει κι η ευλογία του μακαριστού Χριστόδουλου).  Μαζί τους αντιπρόεδρος, για λόγους αρχαιότητας η Νανά, και όλα τα λεφτά της ΕΣΗΕΑ σε χέρια των FinacialCrimes και της κατάληψης.

  Η διαδικασία-μαϊμού για τις καρέκλες έκανε κουρελόχαρτο το καταστατικό αφού μόνοι τους προσκάλεσαν αλλήλους και αλληλοσταυρώθηκαν.

  Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, που είχε επισημάνει εγκαίρως όλη αυτή την παρωδία (δες και στυξ:  ΕΣΗΕΑ - ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΤΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΘΥΜΟΙ (ΚΕΔ   http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3618 )

  Η ΚΕΔ, ακόμα και την τελευταία στιγμή δεν παρέλειψε να κάνει έκκληση για ενότητα και τήρηση της νομιμότητας. Είχε προϋπάρξει όμως η συμφωνία  συγκυβέρνησης, με την επίσκεψη Μουλόπουλου, Τρίμη στο γραφείο του Σόμπολου.

  Η επιμονή Ράμμου για δήθεν «αναλογικό προεδρείο» με πρόεδρο Τρίμη ολοκληρώθηκε.  Ήθελαν οι ίδιοι, αυθεντική συνεργασία με τη «δεξιά» και τον «εργοδοτικό συνδικαλισμό», που ως τώρα κατηγορούσαν.

   Απόδειξη για τις προσυμφωνημένες υποψηφιότητες, είναι ότι όλους τους  πρότεινε ο Α. Νταβανέλλος, ο οποίος εντός των ημερών αποχωρεί επιστρέφοντας στο κόμμα του.

  Στην συνεδρίαση πήραν μέρος οκτώ μέλη. Δεν νομιμοποίησαν την κάλπη-μαϊμού οι εκπρόσωποι δύο παρατάξεων.

  Νωρίτερα, από την γραμματεία της ΚΕΔ, είχε κατατεθεί η ακόλουθη δήλωση:

Μόνον όλοι μαζί

   Με κινήσεις διαμελισμού της ΕΣΗΕΑ, δεν αντιμετωπίζεται το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί με πράξεις  αλλά και πρωτοφανή σφάλματα, πρόσωπα αλλά και εκπρόσωποι  κάποιων συνδικαλιστών παρατάξεων στην ΄Ενωση.

  Συνεχίζουν δυστυχώς και μέσα στην  καταιγίδα της κρίσης, με πρακτικές καταδικασμένες από το σώμα , χωρίς να καταλαβαίνουν ότι  τους έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις.

  Από την επομένη των εκλογών, επαναλάβαμε συγκεκριμένη πρόταση  πολιτικής συμφωνίας στην οποία επιμέναμε από το προηγούμενο ΔΣ , ώστε με την συμμετοχή και ευθύνη όλων, να υπάρξει οικουμενική λύση για την συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ και τη  εκλογή προεδρείου.

  Θεωρούμε ότι μόνο με τον τρόπο αυτό  υπηρετείται η ενότητα, που έχει ανάγκη ο κλάδος και με συγκεκριμένη στρατηγική για την διαμόρφωση της οποίας έχουμε  καταθέσει τις προτάσεις μας.

  Η  επιμονή των απογόνων του Λουδοβίκου της ΕΣΗΕΑ , με την συμφωνία και  απεγνωσμένη υποστήριξη και άλλης παράταξης,  για διορισμό του προεπιλεγμένου προσώπου ως προέδρου, μέσα από ένα δήθεν αναλογικό σύστημα, είχε μια πρόθυμη πλειοψηφία, που μετά από 4 μήνες  επιτέλους δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.

  Το ξαφνικό….ενδιαφέρον τώρα,  για δήθεν νόμιμες διαδικασίες, είναι προφανώς, για να παραβιασθούν  τα πάντα.

  Νομίζουν ότι βρήκαν άλλοθι.

  Το αρχικό σχέδιο τους  με  κατάληψη της ΕΣΗΕΑ προωθούν

   Και αυτά που έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους να κάνουν.

  Είναι ακριβώς το μοντέλο της ……συνεδρίασης της παρέας με τις τυφλές απεργίες , που τώρα επαναλαμβάνεται.   

  Εμείς δεν υιοθέτουμε πρακτικές βίας, διχασμού και πλατείας.

  Δεν οδηγούν σε λύση. Ούτε  αντιμετωπίζονται με τέτοιες πρακτικές  τα προβλήματαΑντίθετα επιτείνουν τα αδιέξοδα.

  Επαναλαμβάνουμε ότι  μόνο με πολιτική συμφωνία στρατηγική και υπεύθυνη στάση,  θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί  η κρίση.

  Χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

  Και  μόνο αν είναι όλοι οι συνάδελφοι μαζί.

          Κίνηση  Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

 

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me