Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Θεός φυλάξει !
Nα χάσει λεφτά το MEGA
...

  Την  ώρα της μεγάλης σφαγής, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων από την Κυβέρνηση, οι κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων υπονομεύονται εκ των έσω.
  Αυτό τονίζει με ανακοίνωση της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ), επισημαίνοντας τις ευθύνες του Προεδρείου  του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα:

# την υπόγεια συμφωνία  Τρίμη με την διοίκηση της ΕΡΤ, ώστε ομάδα τηλεοπτικής παραγωγής της ΝΕΤ (δημοσιογράφοι και τεχνικοί) συμμετέχουν στην δημοσιογραφική κάλυψη της επίσκεψης Παπανδρέου στις Βρυξέλλες

  Το κόλπο που εφευρέθηκε  ήταν ότι πρόκειται για προσωπικό ασφαλείας (όπως  δικαιολογήθηκε όταν ζητήθηκαν εξηγήσεις ο διευθυντής ειδήσεων Γ. Κογιάννης).
  Προσωπικό ασφαλείας όμως, εφ όσον ορίζεται μένει στις εγκαταστάσεις  της ΕΡΤ.  Στην περίπτωση αυτή είχε αποφασισθεί και ενοικίαση εξωτερικού συνεργείου, λόγω της απεργίας.

# την αυθαιρεσία Τρίμη, που καταργώντας  την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, από την περασμένη εβδομάδα,  επιτρέπει ως…..διασωματειακό (άτυπη επιτροπή) να μεταδοθούν και μάλιστα με περιγραφή  αθλητικών συντακτών, οι αγώνες Ρεάλ –Λιόν, Νάπολι -Μπάγερν για να μην χάσει λεφτά το ΜΕGΑ, ενώ στο παρελθόν ένα τέτοιο ενδεχόμενο (πχ ΑΝΤ1 ΣΚΑΙ κλπ) αντιμετωπιζόταν διαφορετικά από την ίδια παρέα.
  Το παρασκήνιο αποκαλύφθηκε  από mail που έστειλε ο Ν. Στραβελάκης στο Τρίμη  και αναφέρεται σε τηλεφωνική συνεννόηση του, με την Νταουντάκη να μεταδοθούν κατ’ εξαίρεση οι αγώνες. .

# την κάλυψη της  απεργοσπαστικής κίνησης στο Ρ/Σ 9,84 από την διεύθυνση και την διοίκηση του σταθμού  καθώς και τα παρατράγουδα που ακολούθησαν.

   Δικαιούνται, καταλήγει η ΚΕΔ, να ρωτήσει ο καθένας:
   Aυτό το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και η  πλειοψηφία που το στηρίζει  τάχουν χαμένα ή βάζουν ακόμη και τώρα πλάτη στην Κυβέρνηση και την διαπλοκή;
  Tελικά  μήπως εκπέμπουν όλοι μαζί στη συχνότητα της Τρόικας;

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

-----

Σημείωση στυξ: Το ίδιο τέχνασμα είχε προσπαθήσει να εφαρμοστεί επί ηγεσίας Στάγκου στην ΕΡΤ, σε σύνοδο της ΕΕ με τον  Σημίτη στις Βρυξέλλες, αλλά τότε, οι τρεις της περιφρούρησης από την ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, μπήκαν στο στούντιο των ειδήσεων και υποχρέωσαν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό με δύο "εθελοντές" δημοσιογράφους εδώ και έναν στις Βρυξέλες να ... χάσουν τη φωνή τους.

  Οι τρεις απεργοσπάστες ουδέποτε τιμωρήθηκαν από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ και απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς, σε περίοπτες θέσεις στην ΕΡΤ και το Μέγκα. Και οι τρείς συνδικαλιστές, βρίσκονται σπίτια τους.

  Η ντροπή είναι ότι τώρα ο απεργοσπαστικός μηχανισμός στήνεται με την άδεια του προέδρου της ΕΣΗΕΑ. Τόσο απλά!

Subscribe in a reader Facebook page Follow me