Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

«Μαιμούδες» στα οικονομικά
της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει η ΚΕΔ

  Υπόγειες διαδικασίες στην  έκδοση δήθεν απεργιακού φύλλου εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία  που χρηματοδοτεί η ΕΣΗΕΑ  καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ στο ΔΣ της Ένωσης  Δημ. Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα. Στην επιστολή τους που κοινοποιείται στη Νομική Υπηρεσία και στον εκπρόσωπο των εργαζομένων αναφέρει:

  Στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ , σε μια θυελλώδη συζήτηση, εγκρίθηκε τελικά με οριακή πλειοψηφία αλλά  και επιφυλάξεις  ακόμη και απ΄όσους ψήφισαν, πρόταση Δ.Τρίμη  για χρηματοδότηση με 10.000 ευρώ,  εταιρικής συντακτικής έκδοσης   από  εργαζόμενους στην«Ελευθεροτυπία», ως δήθεν απεργιακού φύλλου.

  Πρόκειται στην ουσία, λόγω και του αριθμού των σελίδων (56 ή 64 κατά την εισήγηση)  για επαγγελματική έκδοση, και όχι για φύλλο απεργιακής διαμαρτυρίας. Μια επαγγελματική έκδοση βεβαίως  μπορεί να πραγματοποιηθεί  αλλά όχι με χορηγία   από το απεργιακό ταμείο η άλλους λογαριασμούς της Ένωσης.

  Είναι αδιανόητο να υλοποιηθεί τέτοια απόφαση, όταν εκτός των άλλων, η πλειοψηφία του προέδρου και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, γνωρίζουν αλλά κρύβουν τα γεγονότα, τις πραγματικές προθέσεις του εγχειρήματος ,την διαδικασία ,τους τελικούς αποδέκτες των χρημάτων, όπως και την φορολογική πατέντα, που έχουν επιλέξει για το συγκεκριμένο εγχείρημα τους.

  Σε κάθε περίπτωση, καταλήγουν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ, δεν καλύπτουμε παρανομίες και δεν εγκρίνουμε επιχορηγήσεις εκδοτικών εφαρμογών, με χρήματα τού αγγελιόσημου και των απεργιακών λογαριασμών, ούτε βέβαια   μαιμούδες στις εκταμιεύσεις χρημάτων.


(Από το  ΠΑΡΟΝ  της Κυριακής)

Subscribe in a reader Facebook page Follow me