Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 Απάντηση σε συκοφαντίες
 παλαιάς κοπής

Σε απάντηση συκοφαντικής ανάρτησης, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
  Δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τους εργοδότες, η καταγγελία-αποκάλυψή μας,  για το μεγάλο φαγοπότι στα δημοσιογραφικά ταμεία, με τους ιδιοκτήτες να μην καταβάλουν εργοδοτικές εισφορές και το αγγελιόσημο να χάνεται στο δρόμο.
Άλλωστε χρωστάνε εκατομμύρια και η απαίτηση του ταμείου δεν έχει παραγραφεί:


# Δεν πληρώνουν τις εισφορές, που προβλέπει ο νόμος, για τις κυριακάτικες εκδόσεις.
# Δεν καταβάλλουν χρόνια τώρα, την εργοδοτική εισφορά 1% από περιοδικά, επειδή βρίσκουν και τα κάνουν.
# Βαφτίζουν, τους διαφημιστικούς καταλόγους και τις μικρές αγγελίες ως δήθεν εφημερίδες και περιοδικά για να πληρώνουν χαμηλότερες εισφορές για την εκτύπωση αλλά έτσι «χάνεται» και το αγγελιόσημο.

 
  Ενόχλησαν όμως και την Κυβέρνηση οι αποκαλύψεις μας, το  περασμένο Σάββατο στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, για τους  συναδέλφους στη «ΔΤ», που μένουν ανασφάλιστοι και για το φέσι, που βάζει το δίδυμο Καψής -Κεδίκογλου στα Ταμεία μας, με τους χειρισμούς τους στο θέμα της ΕΡΤ.
  Βρέθηκε λοιπόν ο πρόθυμος να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα και ταυτόχρονα να πιάσει τον κουβά με την λάσπη και τις συκοφαντίες επαναφέροντας χαλκεία που έχουν στήσει σκοτεινοί κύκλοι, για να κάτσουμε καλά.
  Αυτά  όμως  εκεί που περνάνε…
  Τι προσπαθεί να κρύψει, χωρίς να μπορεί να κρυφτεί, η συκοφαντική  ανάρτηση;

#  Το πάρτι  με τις εργοδοτικές εισφορές που κάνουν οι ιδιοκτήτες των περιοδικών και δεν καταβάλουν –και δεν  ζητήθηκε από όλους να καταβάλουν - όπως έχουν υποχρέωση, το 1% από τις συνολικές εισπράξεις τους στις πωλήσεις περιοδικών. Πρόκειται για λεφτά με ουρά που οφείλονται στο πρώην ΤΑΙΣΥΤ (σήμερα 2η διεύθυνση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και με τους τόκους αποτελούν τεράστια περιουσία που υπάρχει στα σεντούκια τους.
# Το γεγονός της… «διαφανούς» διαχείρισης του ΤΑΙΣΥΤ και μέχρι το 2008 - πριν ενταχθεί στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ- όταν ο τότε πρόεδρος ευνοούμενος του συντάκτη του συκοφαντικού κειμένου, με ψήφο και του εκπροσώπου του στο ΔΣ του ταμείου, να …συνδράμουν με ένα εκατομμύριο ευρώ το ταμείο Μολυβιάτη για τους πυροπαθείς του Πύργου.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης από τους ξένους ανταποκριτές και συνδικαλιστικά στελέχη μπλοκάρισε την εκταμίευση.
Υπάρχουν όμως κι  άλλα ζητήματα:

#  Το μεγάλο συνδικαλιστικό deal ήταν η επιστολή του ποιητή και ενός ευκαιριακού συνεταίρου του, που μαζί με την γνωμοδότηση του νομικού γραφείου που πληρώνει η ΠΟΕΣΥ, απέτρεψαν το 2008 να καθιερωθεί ασφάλιση και εργοδοτική εισφορά (αγγελιόσημο) στο διαδίκτυο, επειδή - δήθεν - υπήρχε.
Το θέμα πήγε στις καλένδες.

  Τότε όμως έγινε το έγκλημα,  δεν προχώρησε η ρύθμιση και είναι ανασφάλιστοι και χωρίς ΣΣΕ οι συνάδελφοι. Και τα δύο έγγραφα έχουν αριθμό πρωτοκόλλου και προέλευση.
  Το ένα είναι του ποιητή, που επιδίδεται σε… αναρτήσεις.


Από την γραμματεία της

Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Subscribe in a reader Facebook page Follow me