Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

      Μεθοδεύεται τρομοκρατική 

            επίθεση με χημικά
  ως πρόφαση νέων βομβαρδισμών
           εναντίον της Συρίας
“H Συρία δεν είναι πρόβλημά μας», είχε δηλώσει στις αρχές της προεδρικής του θητείας ο Ντόναλντ Τραμπ. 
  Από τότε όμως, φάνηκε πως η αμερικανική αυθαίρετη επέμβαση στη Συρία, (μαζί με ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους) δεν έχει τελειωμό με συνήθη μοχλό στημένη προβοκάτσια.
  «Τρομοκράτες προετοιμάζουν επίθεση με χημικά όπλα, ώστε να παγιδέψουν την Δαμασκό και να προκαλέσουν διεθνή αντίδραση», προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
  Με αυτό τον τρόπο θα δώσουν επιχειρήματα στους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους να πλήξουν και πάλι την Συρία, αναφέρει ανακοίνωση από τη Μόσχα.
  «Η επίθεση με χημικά θα χρησιμοποιηθεί ως πρόφαση για τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία να πραγματοποιήσουν νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον συριακών στόχων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στρατηγός Igor Konashenkov.  
  Όπως είπε ακόμη ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το αμερικανικό πολεμικό σκάφος ‘The Sullivans’, καταδρομικό της κλάσης ‘Aegis’,εφοδιασμένο με 56 τηλεκατευθυνόμενους  πυραύλους, μαζί με αντιτορπιλικό της κλάσης 'Arleigh Burke΄ κατέπλευσαν στον Περσικό Κόλπο πριν δύο ημέρες. Επίσης, υπερηχητικό βομβαρδιστικό τύπου Rockwell B-1 Lancer, ανεφοδιασμένο με 24 πυραύλους ‘Κρουζ’ έχει προσγειωθεί στην αεροπορική βάση Al Udeid του Κατάρ.


  Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστηρίζει πως η πρόκληση προετοιμάζεται από «μαχητές του Μετώπου Al-Nusra» (που τώρα είναι γνωστοί ως Tahrir al-Sham) και θα έχει στόχο την επαρχία Ιντλίμπ στη βορειο-δυτική Συρία.
Για να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση, ήδη οκτώ μεγάλα δοχεία χλωρίου έχουν παραδοθεί σε χωριό κοντά στην πόλη Jisr al-Shughur για να χρησιμοποιηθούν από τους τρομοκράτες, είπε ακόμη ιο ρώσος εκπρόσωπος.
  Χωριστή ομάδα τρομοκρατών, που υποστηρίζονται από την ιδιωτική βρετανική εταιρία ασφάλειας ‘Olive’, έχει φτάσει στην περιοχή και θα καλύπτεται με το πρόσχημα ότι αποτελούν «εθελοντές» από τα «Λευκά Κράνη» και θα ασχοληθούν με την δήθεν διάσωση αμάχων που θα έχουν «τραυματισθεί» από την επίθεση, όπως είχε γίνει σε προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις, πρόσθεσε ο Ρώσος στρατιωτικός εκπρόσωπος.
 Άλλωστε, είπε ακόμη ο Konashenkov  οι πρόσφατες δηλώσεις του υπεύθυνου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ John Bolton, με τις οποίες απείλησε να «υπάρξει ισχυρή απάντηση στην Συρία «στην περίπτωση που το συριακό καθεστώς χρησιμοποιήσει χημικά όπλα». Η δήλωση αυτή του Μπόλτον έγινε στις 22 Αυγούστου και όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αποτελούσε έμμεση πρόσκληση στην αλ-Κάιντα…
Εκτός από την απειλή στο Twitter που ανaμετέδωσε το AFP, υπάρχει και το video του  NBC News'  (https://www.youtube.com/watch?v=YzvHyitg5rs ) με τις απειλές του Μπόλτον.
 
 Η πρόθεση των αμερικανικών δυνάμεων είναι προβλέψιμη, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η ίδια μέθοδος.
Έχει συμβεί και προηγουμένως
  Τον περασμένο Απρίλιο, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία είχαν βομβαρδίσει συριακές κυβερνητικές θέσεις σε αντίποινα για την επίθεση με χημικά εναντίον της πόλης  Ντούμα (7 Απριλίου) για την οποία είχαν κατηγορήσει (χωρίς αποδείξεις) το καθεστώς Άσαντ.
Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν πραγματοποιηθεί μία μόλις ημέρα πριν φτάσουν στην περιοχή οι παρατηρητές του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).
 Το ίδιο είχε συμβεί  και τον Απρίλιο του 2017 για χωρίς αποδείξεις κατηγορίες που είχαν γίνει εναντίον της Δαμασκού για επίθεση στο Khan Sheikhoun, στην περιοχή του  Idlib.
  Πριν από την δήλωση Μπόλτον είχε προηγηθεί κοινή ανακοίνωση στις 21 Αυγούστου, από Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ (FUKUS), η  οποία επίσης απειλούσε με νέους βομβαρδισμούς
 εναντίον της Συρίας, στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί επίθεση με χημικά. Χωρίς να αναφέρονται αν και αυτή την φορά δεν χρειαστούν αποδεικτικά στοιχεία.
Οι προειδοποιήσεις του Μπόλτον, βασίζονται σε σενάρια που έχουν πια αποκαλυφθεί για τους «συνήθεις υπόπτους» που χρησιμοποιούνται από τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια πολεμικής  προπαγάνδας  και καλύπτονται πλήρως από τα δυτικά Μέσα του Συρμού και ορισμένες «δεξαμενές σκέψης».
  Εκείνο που λίγους απασχολεί είναι γιατί έτσι ξαφνικά γίνεται πάλι λόγος για «επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία».
  Η ΝΑΤΟϊκή προπαγάνδα, από το 2012 ως τον Απρίλιο του 2018 έχει κάνει υπερβολική χρήση του επιχειρήματος χρήσης χλωρίου και Σαρίν: Όπως τον Μάρτιο του 2013, στο Khan al-Assal, στο Χαλέπι τον Αύγουστο του 2013, πάντα χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις για το ποιος χρησιμοποίησε τα χημικά. 
  Δημοσιεύματα που είχαν γίνει σε εναλλακτικές ιστοσελίδες, επικαλούνται δηλώσεις οικογενειών θυμάτων που κατηγορούν όχι μόνο τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες αλλά και τον πρίγκιπα Μπαντάρ της Σαουδικής Αραβίας που τους ανεφοδιάζει με όπλα, τα οποία πολλοί απ΄αυτούς δεν γνώριζαν πως ήταν χημικά.
  Ο σπουδαίος αμερικάνος  ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh είχε περιγράψει στο ‘London Review of Books’ (https://www.lrb.co.uk/v36/n08/seymour-m-hersh/the-red-line-and-the-rat-line ) 
πως «το Σαρίν που διέθετε ο συριακός στρατός ήταν εντελώς διαφορετικής σύνθεσης από εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει η al-Nusra».
  Σ’ εκείνο που δεν είχε δοθεί σημασία από τους δημοσιογράφους ήταν η πλήρης υιοθέτηση της έκθεσης του ΟΗΕ τον Απρίλιο του 2017, για το ποιος χρησιμοποίησε χημικά στο Khan Sheikhoun, χωρίς να επισημανθεί ότι το υλικό (και τα βίντεο) είχαν διαθέσει αποκλειστικά οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες. 
  Η έκθεση βασιζόταν σε «απόρρητο υλικό» και παραλείπονται σειρά από «μη κανονικές ενέργειες» όπως και η αναφορά των παρατηρητών του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.
Το ίδιο είχε συμβεί και τον απρίλιο του 2018. Είχαν υιοθετηθεί τα επιχειρήματα του Λευκού Οίκου για τις κατηγορίες εναντίον της συριακής κυβέρνησης και παρά την έκθεση του OPCW οι FUKUS είχαν βομβαρδίσει κυβερνητικές συριακές θέσεις, καταστρέφοντας εργαστήριο για την παραγωγή αντικαρκινικών φαρμάκων, κι όχι χημικών όπλων.
Subscribe in a reader Facebook page Follow me