Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Του Κώστα Μπετινάκη

 

Επέλασαν για μια ακόμα φορά με τανκς και μπουλντόζες, σκότωσαν συνέλαβαν κατεδάφισαν. Ασέλγησαν για μια ακόμα φορά στο ταλαιπωρημένο κορμί της Παλαιστίνης οι πραιτωριανοί του Σαρόν.

Και το μόνο που βρήκε να σχολιάσει ο Λευκός Οίκος ήταν πως «η στάση αυτή των Ισραηλινών δεν βοηθάει»...

Κι όμως στη Ραμάλα σκότωσαν πάλι παιδιάκια, βομβάρδισαν και κατεδάφισαν το αρχηγείο του Αραφάτ συλλαμβάνουν  οσους θεωρούν ύποπτους «τρομοκρατικών πράξεων», αλωνίζουν με λίγα λόγια τα κατεχόμενα. Μια περιοχή που δεν τους ανήκει. Μια περιοχή που ο ΟΗΕ εδώ και χρόνια τους έχει ζητήσει να εγκαταλείψουν.

Κι η διεθνής κοινότητα, υποτακτική στον πρόεδρο Μπους, προσμένει καρτερικά τη μέρα που θα υλοποιήσει το «όραμά του» για παλαιστινιακό κράτος.

Και παραμένει ανεκτική στα εγκλήματα που καθημερινά γίνονται από τα ισραηινά στρατεύματα κατοχής.

Γιάσερ Αραφάτ

 

Η Γαλλία χαρακτήρισε την πολιορκία του αρχηγείου του Αραφάτ «απαράδεκτη», κι η Ρωσία ζήτησε να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τα κατεχόμενα.

Η Δανία, που προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσε πως «με τις πράξεις τους αυτές οι Ισραηλινοί ούτε θα περιορίσουν την τρομοκρατία, ούτε θα εξασφαλίσουν ασφάλεια στους πολίτες τους».

Μα φυσικά. Το γνωρίζει αυτό η ισραηλινή ηγεσία ( και μη ξεχνάμε πως είναι κυβέρνηση συνασπισμού Δεξιάς και υποτιθέμενης Αριστεράς).

Υποδηλώνει όμως την ιμπεριαλιστική διάθεση, που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Επιθυμεί να παραχωρήσει από τα εδάφη που έχει κατακτήσει «ελέω Θεού» όσα νομίζει πως δεν χρειάζεται. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να παραμείνουν στους Ισραηλινούς έποικους. Αλλωστε γιαυτό δεν σταματά και το εποικιστικό πρόγραμμα.

Και έτσι το κράτος της Παλαιστίνης –όταν το αποφασίσουν οι κινούντες τον τροχό της Ιστορίας- θα πρέπει να περιοριστεί οιωνεί  Μπαντουστάν, αποκλεισμένο από παντού. Προς δόξαν της  παγκόσμιας Δικαιοσύνης που φέρεται να υπηρετεί ελεγχόμενος από τα αμερικανικά βέτο ΟΗΕ.

Το αρχηγείο Μουκάτα'α του Αραφάτ στην Ράμαλα της αποκλεισμένης Δυτικής Οχθης.

 

Οι Ισραηλινοί με τις αυθαιρεσίες τους στην Ράμαλα εναντίον του αρχηγείου του Αραφάτ, αποτελούν την αιχμή του αμερικανικού δόρατος. Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και το Τελ Αβίβ, έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να απαλλαγούν από την παρουσία του Αραφάτ. Αφού η Ουάσιγκτον κατόρθωσε να διορίσει υπάκουη κυβέρνηση στο Αφγανιστάν, ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο στο Ιράκ, γιατί όχι και στην Παλαιστίνη;

Μπουλντόζες, αεροπλάνα και τανκς έχει στείλει η Ουάσιγκτον στο Ισραήλ άφθονα. Πως θα αντισταθούν οι Παλαιστίνιοι με τα λιανοντούφεκα και σφενδόνες;

 

Η σουηδική Αριστερά αποδοκιμάζει απόφαση της ΕΕ περί τρομοκρατίας.

H οργάνωση της νεολαίας του  σουηδικού Αριστερού Κόμματος -Ung Vanster, παρέδωσε οικονομική ενίσχυση στο Λαϊκό Μέτωπο  για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) αποδοκιμάζοντας έτσι την απόφαση της Ευρωπαϊκή Ενωσης (με υπόδειξη των ΗΠΑ) να το περιλάβει στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές ομάδες.

Subscribe in a reader Facebook page Follow me