Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

     Τα έκρυψαν τα δυτικά Μέσα

 Την περασμένη εβδομάδα, Αμερικανοί πεζοναύτες από την 31η Αμφίβια Εξερευνητική Μονάδα «εισέβαλαν» σε μικροσκοπικό νησί στο αρχιπέλαγος της Οκινάουα της Ιαπωνίας, γνωστό ως Ie Shima. Το Ie Shima έχει έκταση περίπου 23 τετραγωνικά χιλιόμετρα, διαθέτει αεροδρόμιο, αλιευτικό λιμάνι και οι κάτοικοί του είναι περίπου 4.500.
  Η «πλήρης εισβολή» σε ιαπωνικό νησί στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας -που έχει περάσει απαρατήρητη- θεωρείται από τους αναλυτές ισχυρό μήνυμα στην Κίνα.
  Ακόμη επισημαίνεται πως ουδέν από τα θεωρούμενα σημαντικά Μέσα ενημέρωσης κάλυψε την άσκηση που έγινε με πραγματικά πυρά..
  Ο συνταγματάρχης Robert Brodie είχε γνωστοποιήσει τις προγραμματισμένες ενέργειες σε ανακοίνωση του Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών (Marine Corps) την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Brodie, επειδή η περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού είναι «απίστευτα δυναμική», οι Αμερικανοί πεζοναύτες ετοιμάζονται και εκπαιδεύονται καθημερινά για «κρίσεις παγκόσμιας έκτασης» που προκύπτουν συνεχώς.
  Οι κρίσεις στις οποίες αναφέρεται έχουν προκύψει στην περιφέρεια Ινδο-Ειρηνικού και αποδίδονται στην Κίνα.
  «Η κατάληψη νησιών θα αποδώσει 'κρίσιμα συμπεράσματα' για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε την ισχύ μας στο πλαίσιο της Κίνας», είχε δηλώσει ο στρατηγός των Πεζοναυτών Γιόζεφ Ντάνφορντ, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στις αρχές Μαρτίου σε Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας.
  «Στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας κι αλλού στην περιοχή πραγματοποιούμε και ιπτάμενες αποστολές βομβαρδιστικών, επιδεικνύοντας ανθεκτική ικανότητα παγκόσμιας ισχύος που ελέγχει τις κινεζικές φιλοδοξίες και εξασφαλίζει τους περιφερειακούς συμμάχους και εταίρους μας. Σε ολόκληρο τον Ειρηνικό, τα στρατεύματά μας ασκούν και συνεργάζονται με τους εταίρους για να σηματοδοτήσουν τη δέσμευσή μας και να αντισταθμίσουν τις προκλήσεις της Κίνας στους νόμους που βασίζονται σε παγκόσμιους κανόνες» πρόσθεσε.
  Σύμφωνα με την ανακοίνωση των πεζοναυτών των ΗΠΑ, η «εισβολή» ξεκίνησε με στρατεύματα που έπεσαν σε ελεύθερη πτώση από μεγάλο υψόμετρο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν γρήγορα σε θέσεις όπου θα μπορούσαν να αρχίσουν να επιτίθενται στις «εχθρικές αμυντικές δυνάμεις». Η τεχνική της ελεύθερης πτώσης πεζοναυτών είχε ήδη δοκιμασθεί στην Οκινάουα από Αμερικανούς πεζοναύτες τον περασμένο Αύγουστο. Κάτι που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται ενεργά για αυτά τα σενάρια εδώ και καιρό.
  Στην πραγματικότητα, αυτή η στρατηγική φαίνεται να αποτελεί μέρος της συνολικής αμερικανικής ικανότητας που δίνει στην Ουάσινγκτον το πλεονέκτημα απέναντι του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) της Κίνας, σύμφωνα με τη Meia Nouwens, στρατιωτική εμπειρογνώμονα στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (International Institute for Strategic Studies) σε θέματα Κίνας.
  «Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που οι ΗΠΑ έχουν -προς το παρόν απέναντι στον Λαϊκό Κινεζικό Στρατό (ΡLA) είναι ότι οι Αμερικανοί εκπαιδεύονται στην κατάρτιση με επαγγελματισμό πολύ περισσότερο από το PLA, αποκτώντας πραγματική εμπειρία για την υποστήριξη των τακτικών τους» δήλωσε η Nouwens.
  Αφού ανέλαβαν τον έλεγχο του αεροδρομίου του νησιού, τα αμερικανικά στρατεύματα δημιούργησαν προωθημένο σταθμό ανεφοδιασμού. Την «εισβολή» υποστήριξαν αεροσκάφη MV-22 Ospreys (τα ίδια αεροπλάνα που είχαν προκαλέσει τρόμο με τις πτήσεις τους στον πληθυσμό του Οκινάουα το περασμένο καλοκαίρι) και F-35B «αόρατα» μαχητικά καθώς και C-130J Super Hercules που πετούσαν χαμηλά.
  Ουδείς θα τολμήσει βεβαίως να υποστηρίξει πως ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται ενεργά για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο παρά τις υπαρκτές ενδείξεις.
  Η συσκότιση εκ μέρους των Μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις επιπτώσεις των πρόσφατων στρατιωτικών εξελίξεων είναι  ενδεικτική. 
  Ωστόσο   ακόμη πιο περίεργη είναι η πλήρης αποσιώπηση των Μέσων για την τεράστια και γεωπολιτικά άκρως σημαντική  δραστηριότητα.
  Η σύντομη αναζήτηση στις Ειδήσεις του  Google αποκαλύπτει ότι ελάχιστα Μέσα κάλυψαν αυτά τα αμερικανικά γυμνάσια. Πολλά από αυτά τα ΜΜΕ δεν θεωρούνται συνήθως ως διεθνείς πηγές. Η αναζήτηση στο ProQuest για την κάλυψη των γυμνασίων επέστρεψε μηδενικά αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό δυτικό Μέσο που κάλυψε  την ιστορία είναι το Business Insider καθώς και κάποιοι στρατιωτικοί ιστότοποι. .
  Ουδεμία αναφορά σε αυτήν την επιχείρηση έγινε από τους  σημαντικότερους ιστότοπους ειδήσεων, είτε είναι του CNN, του MSNBC, του Guardian, του BBC, ή της New York Times.
  Πάντως, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε πραγματοποιήσει ανάσχεση άοπλου πυραύλου που διέσχιζε τον Ειρηνικό χρησιμοποιώντας πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη νότια Καλιφόρνια.
Περίπου μια μέρα πριν τα ιαπωνικά  αεροπλάνα ανέσχεσαν  κινεζικό ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος εξοπλισμένο με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου και  συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών και σημάτων πάνω από την Ανατολική Κίνα. Πρόκειται για το πρώτο  περιστατικό αυτού του είδους.
  Στις αρχές της προηγούμενης  εβδομάδας το αμερικανικό ναυτικό έστειλε  σκάφη να πλεύοσυν  μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν  στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.
 Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονη κινεζική αντίδραση. Η Κίνα κάλεσε και πάλι τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την πολιτική της για την «Μία και ενιαία Κίνα». Πολιτική για στην οποία αντιδρά έντονα η διακυβέρνηση  Ντόναλντ Τραμπ.
  Ακόμη και αξιωματούχοι των ΗΠΑ σε θέματα άμυνας  προειδοποιούν ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν τελικά να φτάσουν σε βίαιη αναμέτρηση, πάντα  σε συνάρτηση  με το θέμα της Ταϊβάν,
 Ο  πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping δήλωσε ήδη στις αρχές του τρέχοντος έτους ότι οποιαδήποτε απόπειρα από την Ταϊπέι (Ταιβάν) να διαβεβαιώσει την ανεξαρτησία της θα αντιμετωπισθεί με ένοπλη απάντηση.
  Περιληπτικά για να συνοψίσουμε:
#  Οι ΗΠΑ έχουν εισβάλει περίπου στο ήμισυ της Μέσης Ανατολής.
#  Διαθέτουν στρατεύματα σε όλη την αφρικανική περιφέρεια.
#  Εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισβάλουν στο Ιράν ή  τη Βενεζουέλα
#  Επιδιώκουν να εγκαταστήσουν  φιλικό καθεστώς στη Βόρεια Κορέα 
    και
#  Ταυτόχρονα θεωρούν ότι μπορούν να  πραγματοποιούν στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά σε νησί στην περιοχή του Ειρηνικού.
  Κι όμως, η Κίνα, η οποία στην τρέχουσα περίοδο  δεν έχει κάνει κάποια εισβολή (*) (παλαιότερα είχε εισβάλει στο Θιβέτ (1950) και το Βιετνάμ, σε απάντηση στην εισβολή και κατοχή από τους Βιετναμέζους της Καμπότζης το 1978) παραμένει η κυρίαρχη απειλή για τον αμερικανικό στρατό και τα συμφέροντά των ΗΠΑ.
---
(*) Δεν θα πρέπει να ξεχναμε τις σινοσοβιετικές ακήρυχτες συνοριακές στρατιωτικές συγκρούσεις που είχαν διαρκέσει επτά μήνες μεταξύ της τότε Σοβιετικής Ένωσης και της Κίνας που είχαν ξεσπάσει τον Μάρτιο του 1969 στην περιοχή της νήσου Τσενπάο (Νταμάνσκι) στον ποταμό Ουσούρι. Παρόλο που οι στρατιωτικές συγκρούσεις σταμάτησαν το ίδιο έτος, τα βασικά ζητήματα δεν επιλύθηκαν παρά με το σινοσοβιετικό σύμφωνο για τα σύνορα των δύο χωρών, του 1991.
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me