Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 Πόσα  κρύβει  ο κασμάς 

       και ένα χαντάκι

δυο βήματα  από τα Εξάρχεια

 του 

  

 ΔΗΜΗΤΡΗ Ι. ΤΣΑΛΑΠΑΤΗ

    Μετά τα προχθεσινά γεγονότα στη οδό Ερεσού στα Εξάρχεια, παρακολουθώ με δικαιολογημένο ενδιαφέρον την προσωπική αγωνία  δύο κυριών της Κυβέρνησης, της κας Ο. Γεροβασίλη και της κας Κ. Παπακώστα.

  Η ευθύνη τους για την προστασία του πολίτη, θεωρούν ότι εξαντλείται με την δήλωση ότι δεν έχουν αρμοδιότητα για το περιστατικό, όπως και οι υπηρεσίες που εποπτεύουν. Θεωρούν ότι έκαναν την δήλωση και καθάρισαν.

  Η εκκωφαντική σιωπή του διακεκριμένου νομικού κ. Φώτη Κουβέλη, στον οποίο έχει ανατεθεί τοχαρτοφυλάκιο της Ναυτιλίας και ο οποίος εποπτεύει του λιμενικού σώματος είναι μάλλον αναμενόμενη.

  Η παραβατικότητα όμως, δεν περιορίζεται με πολιτικά τεχνάσματα και βεβαίως δεν αποτελεί τραγικό«προνόμιο» μόνο για όσους κατοικούν η διασχίζουν την ιστορική πλατεία και τους δρόμους που την περιβάλουν..

  Τουλάχιστον άλλα δείχνει η καθημερινότητα από τα πιο απλά μέχρι να βγει το καλάσνικοφ.  

  Σε κεντρική οδική αρτηρία του κέντρου, η οποία διασχίζει τμήμα της ίδιας περιοχής, ο Δήμος Αθηναίων και η κα.Ρ. Δούρου, της Περιφέρειας Αττικής ανέθεσαν, πριν από μερικούς μήνες, με διαγωνιστική διαδικασία υποθέτω, την αντιμετώπιση του αποχετευτικού δικτύου της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή.

    Πρόκειται για έργο δημοπρατημένο τουλάχιστον από το 2014. το οποίο εκτελείται εντελώς.... συμπτωματικά σε προεκλογική περίοδο, ενώ μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν ούτε πινακίδες ούτε φωτεινή σήμανση παρά μόνο χωματουργικά μηχανήματα. Απλώς να φαίνεται ότι κάτι γίνεται.

  Άλλωστε η κωμικοτραγική εικόνα  με την θορυβώδη παρουσία του  «αχόρταγου» είναι από καιρό έργο  Δούρου και φροντίδα ανακούφισης από την ΕΥΔΑΠ, που αλλάζει τώρα μπροστά στην κάλπη.

 Η εξήγηση για την διακριτικότητα βέβαια,  ίσως συνδέεται και με τά τα σχόλια για τη συνεχή παρουσία σημάνσεων από γνωστές τεχνικές εταιρίες, φίλων και συγγενών της κυβέρνησης, που συνηθίζουν να κάνουν  τις δουλειές στα χαντάκια που ανοίγουν για έργα κοινής ωφέλειας στο κέντρο.

  Πόσο συχνά δηλαδή εμφανίζεται κάποιος τοξότης να σκάβει στην άσφαλτο!...

  Συνέβη όμως προ ημερών ένα ατύχημα σε διερχόμενο πολίτη- το οποίο θα μπορούσε να είναι σοβαρότερο - επειδή δεν υπήρχαν μέχρι εκείνη τα στοιχειώδη  μέτρα ασφαλείας, προστασίας και σήμανσης για τις εργασίες εκσκαφής.

  Στις διαμαρτυρίες και τις επισημάνσεις διερχομένων και περίοικων στους υπευθύνους, η απάντηση ήταν η προκλητική στάση των ανθρώπων του εργολάβου.

  Χρειάστηκε λοιπόν να ειδοποιηθεί η Άμεση Δράση, διότι  η προκλητική στάση της επιστασίας, άρχισε ξαφνικά να γίνεται επικίνδυνη.

  Αμέσως μόλις αντελήφθη το «τηλεφώνημα στο 100», ο υπεύθυνος σήκωσε από κάτω με νόημα  τον κασμά.

  Κάτι ό κόσμος όμως, κάτι και η ώρα-μέρα μεσημέρι- και δεν προχώρησε.  Προτίμησε λοιπόν να πετάξει φτυάρια και εργαλεία στη  καρότσα , να σκαρφαλώσει στο χωματουργικό που δεν είχε πινακίδες και όπου φύγει - φύγει.

Από τη θέση του οδηγού όμως έβαλε τον παθόντα στη θέση του κραυγάζοντας «φεύγωγια να μην με  τραβάνε στο αυτόφωρο αλλιώς θα ……..».   Και, την κοπάνησε με τους υπολοίπους του συνεργείου στην καρότσα.

  Το... έργο βέβαια συνεχίζεται αλλά από τότε  χάθηκαν ο επιστάτης και το φορτηγό. Ουδείς βέβαια από τους αρμοδίους τους αναζήτησε.

  Η δημοσιογραφική ερευνά του θέματος, με δεδομένη την απειλή ζωής, έδειξε ότι το περιπολικό του ΑΤ Εξαρχείων, παρόλο ότι  κατά την εξέλιξη του περιστατικού έγιναν δύο τηλεφωνήματα στο «100», ήρθε, όπως ισχυρίζονται (αλλά ουδείς το είδε!...) με καθυστέρηση τουλάχιστον 40 λεπτών για ένα συμβάν σε απόσταση 800 μέτρων, λόγω άλλης προτεραιότητας, όπως είναι ο τελικός ισχυρισμός για την αργοπορία του.

  Η καταγραφή από το ρεπορτάζ της Καθημερινής του Σαββάτου είναι αποκαλυπτική,  προκειμένου για την ευρύτερη περιοχή της πλατείας αφού «…..η Αστυνομία και η Πυροσβεστική ακολουθεί διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα για να εξακριβώσει πρώτα ότι το συμβάν είναι πραγματικό και όχι ενέδρα»

  Ο κασμάς βέβαια  που σήκωσε ο επιστάτης  δεν είναι καλάσνικοφ. Το περιστατικό όμως διαδραματίσθηκε μπροστά σε ανοικτό χαντάκι και ευτυχώς που  υπήρχαν παρόντες πολίτες.

  Η ακτινογραφία του περιστατικού (κάτι που δεν ενδιαφέρει τους ακτινολόγους ιατρούς όταν ασχολούνται πλέον με την πολιτική)  παραμένει μαζί με τα αρνητικά της.

  Και καίνε και τις τρείς κυρίες.

Subscribe in a reader Facebook page Follow me