Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 Κάτι που προκαλεί δυσφορία

στην 'Μέκκα  της Δημοκρατίας' 
 Mε έκπληξη πριν μερικές ημέρες είδα πως από το Διαδίκτυο είχε αφαιρεθεί μία από τις πλέον ενημερωμένες ιστοσελίδες σε ζητήματα αμερικανικής πολιτικής - ιδιαίτερα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Στην ιστοσελίδα αρθρογραφούν συχνά προσωπικότητες όπως ο Noam Chomsky, ο Paul Craig Roberts, Chris Hedges, Naomi Wolf και σπουδαίοι δημοσιογράφοι όπως ο John Pilger και ο Robert Fisk, αλλά και τόσοι άλλοι που έχουν κάτι να στηλιτεύσουν στην πολιτική της Ουάσινγκτον.
Αυτό ήταν φαίνεται που δεν άρεσε στο Google και πριν μερικές ημέρες πατώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση της σελίδας υπήρξε κενό.
Δύο ημέρες αργότερα αναρτήθηκε ειδοποίηση ότι η σελίδα επιστρέφει…
Χτες, η ιστοσελίδα επανεμφανίστηκε και ως πρώτη είδηση υπήρχε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να συμβουλεύουμε ότι σημειώνουμε πρόοδο στην αποκατάσταση της ιστοσελίδας σε διακομιστές που βρίσκονται στην Ισλανδία. Το 2010, το κοινοβούλιο ψήφισε ομόφωνα την Ισλανδική Πρωτοβουλία για τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης, η οποία επιβάλλει τη θέσπιση ισχυρών νόμων περί ελευθερίας του λόγου και ελευθερίας του Τύπου, ιδίως για την προστασία των ερευνητών δημοσιογράφων και των πληροφοριών.
Είμαστε ενθουσιασμένοι και αισθανόμαστε πιο ασφαλείς, γνωρίζοντας ότι αυτές οι αλλαγές θα διαρκέσουν πολύ για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να αντισταθούμε σε μελλοντικές επιθέσεις και απειλές κατά της ελευθερίας του λόγου και της διανομής των πληροφοριών.
Η ανησυχία τόσων πολλών αναγνωστών μας και από μέλη της κοινότητάς μας σχετικά με την υπηρεσία μας έχει ζεστάνει την καρδιά μας και πραγματικά εκτιμάται.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Sarath στον Καναδά ο οποίος εργάσθηκε στο παρασκήνιο για να αποκαταστήσει την λειτουργία της υπηρεσίας μας.
Αισθανόμαστε σίγουροι ότι θα πρέπει να έχουμε επανέλθουμε στην φυσιολογική ροή στις επόμενες 24/48 ώρες. 
Σας ευχαριστώ όλους για τις όμορφες ευχές σας και την προσφορά βοήθειας.
Ειρήνη και χαρά - Tom Feeley
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me