Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Όσοι πιστεύουν στην ελευθερία,

πρέπει να  υποστηρίζουν τον
           Τζούλιαν Άσαντζ
 
 Με κατηγόρησαν ότι επιμένω να γράφω για τον Τζούλιαν Άσαντζ, σχεδόν καθημερινά.
  Αλλά δεν είμαι ο μόνος. Σπουδαίοι δημοσιογράφοι ασχολούνται με τη νέα αυτή ιστορία που γνωρίζει ένοχη σιωπή από τα Μέσα διεθνούς Παραπληροφόρησης. Ο κυριότερος λόγος; Επειδή το WikiLeaks αποκάλυψε τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ, την διαφθορά της αμερικάνικης κυβέρνησης αλλά και την εξάρτηση των «διεθνών Μέσων» από τις πανίσχυρες ελίτ.
Στα μάτια του απλού πολίτη όμως, ο Τζούλιαν Ασαντζ παρομοιάζεται με τον σύγχρονο Ρομπέν των Δασών ή ακόμη και με τον Μπάτμαν.
Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο πολιτικά αυτή τη στιγμή, για τις φωνές των συστημικών ειδήσεων να μην υπενθυμίζουν σε όλους τους πολίτες, τι ακριβώς έχει κάνει για μας το WikiLeaks. 
Αναμφίβολα, το WikiLeaks προκάλεσε σοβαρή αμηχανία στην αμερικανική κυβέρνηση με αλλεπάλληλα πιο πιο αποκαλυπτικά έγγραφα το 2010, ξεμπροστιάζοντας περισσότερα από 250.000 τηλεγραφήματα προς το  αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών από τις πρεσβείες των ΗΠΑ σ΄ όλο τον κόσμο.
 
Μεταξύ άλλων, τα τηλεγραφήματα είχαν αποκαλύψει πως οι ΗΠΑ κατασκόπευαν ακόμη και τον Γενικό Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και άλλους διπλωματικούς εκπρόσωπους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Υπενθυμίζουμε λοιπόν, κατάλογο με τα σημαντικότερα επιτεύγματα του WikiLeaks που δεν νομίζουμε πως θα βρείτε στα Μέσα του συρμού (mainstream media) τα οποία ουδόλως ασχολήθηκαν με λεπτομέρειες για τη δίκη της Chelsea Manning που βοήθησε να αποκαλυφθούν τα σύγχρονα  εγκλήματα πολέμου.
 Παραθέτουμε μερικές από τις σημαντικότερες αποκαλύψεις του WikiLeaks :
# 1/ Το περιβόητο βίντεο ‘Collateral Murder’, το οποίο έδειχνε το πλήρωμα του ελικοπτέρου των ΗΠΑ βάλλει εναντίον τους άοπλων ιρακινών πολιτών με ενθουσιασμό. Σκοτώθηκαν έτσι μεταξύ 12 - 18 αθώοι, κι ανάμεσά τους δύο από τους δημοσιογράφους του Reuters.
       Ουδένας συνελήφθη για τους αποτρόπαιους αυτούς φόνους. Ωστόσο, ο Julian Assange συνελήφθη επειδή τους είχε αποκαλύψει.
#2/ Το WikiLeaks μας μετέφερε στον Κόλπο του Γκουαντάναμο όπου οι"Τυποποιημένες Λειτουργικές Λειτουργίες Camp Delta" έδειχναν ότι πολλοί από τους φυλακισμένους που κρατούνται στο αμερικανικό στρατόπεδο κράτησης ήταν εντελώς αθώοι και ότι κάποιοι απ’ αυτούς είχαν κρατηθεί κρυφά από τους αξιωματούχους του Ερυθρού Σταυρού. (Γιατί όταν βασανίζεις αθώους ανθρώπους, θέλεις να το κάνεις ειρηνικά και ήσυχα, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια).
  Ουδένας από τους στρατιώτες που βασανίζουν αθώους ανθρώπους στο Γκουαντάναμο έχει συλληφθεί. Ωστόσο, ο Julian Assange συνελήφθη επειδή το αποκάλυψε.
# 3/ Δεν περιορίστηκε  με την αποκάλυψη μόνο εγκλημάτων πολέμου. Το WikiLeaks το 2008 βγήκε με τις ‘μυστικές Βίβλους της Σαϊεντολογίας’, οι οποίες έδειξαν ότι οι εξωγήινοι – μάλιστα αυτοί -κυβερνούν τον κόσμο ή ... πως οι εξωγήινοι βρίσκονται μέσα σε όλους μας ή ... οι εξωγήινοι μας προκαλούν ακόμη και δυσπεψία. Δεν μπορώ πραγματικά να θυμηθώ τι άλλο, γι’ αυτή την γελοία υπόθεση.
# 4/ Ακόμη, το WikiLeaks δημοσίευσε βίντεο από τους αντιφρονούντες του Θιβέτ τα οποία δεν επιτρέπεται να προβληθούν στην Κίνα. 
# 5/ Αποκάλυψε το πετρελαϊκό σκάνδαλο του Περού και ότι η Ρωσία κατασκοπεύει τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών της.
# 6/  Δημοσιοποίησε την έκθεση Minton για τοξικό ντάμπινγκ στην Αφρική αλλά και Αρχεία της Συρίας που δείχνουν την εσωτερική λειτουργία της συριακής κυβέρνησης. 
# 7/ Ήταν  το WikiLeaks εξέθεσε στο παγκόσμιο ακροατήριο μια μυστική διαταγή του ανώτατου δικαστηρίου της Αυστραλίας που εμπόδισε τον αυστραλιανό Τύπο να συνεχίσει τις αποκαλύψεις για τεράστιο σκάνδαλο δωροδοκίας που περιλάμβανε την κεντρική τράπεζα και διεθνείς ηγέτες.
 # 8/ Αλλά πέρα απ΄όλα τα΄άλλα να μην ξεχνάμε τα αρχεία του πολέμου του Ιράκ - εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα σχετικά με την παράνομη εισβολή της Αμερικής στο Ιράκ.
     Κι ως τώρα, απ΄όσα γνωρίζουμε, ουδείς που διέπραξε τα εγκλήματα πολέμου που έχουν καταγραφεί στα αρχεία του πολέμου του Ιράκ έχει καταδικαστεί γι’ αυτά. Όμως ο Julian Assange διώκεται επειδή τα αποκάλυψε.
 # 9/ Το WikiLeaks έφερε στο φως εξαιρετικά μυστικοπαθείς εκθέσεις της ομάδας Bilderberg. Ο όμιλος Bilderberg αποτελείται από απίστευτα ισχυρούς (άνδρες και γυναίκες) που συγκεντρώνονται και αποφασίζουν πώς να κυβερνούν τους άλλους κοινούς ανθρώπους. 
  Δεν νομίζω ότι κάποιος από την ομάδα Bilderberg υφίσταται βασανιστική απομόνωση, όπως ο Julian Assange.
# 10/  Τα Πολεμικά Ημερολόγια του Αφγανιστάν αποτελούνταν από 92.000 έγγραφα σχετικά με την πολεμική καταστροφή αυτής της χώρας. Περιγράφουν περιστατικά με ‘φιλικά πυρά’ που σκότωσαν αμάχους. Σύμφωνα με το WikiLeaks, τα ημερολόγια έδειξαν ότι «όταν αναφέρουν τις ‘δικές τους δραστηριότητες’, οι μονάδες των ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να ταξινομούν τους σκοτωμένους πολίτες ως δολοφονίες στασιαστών, για να δικαιολογήσουν τους εαυτούς τους»:
«Αμερικανός στρατιώτης: «Αυτός ο τύπος που σκοτώσαμε ήταν ένας στασιαστής».
Αξιωματικός των ΗΠΑ: Πώς ξέρετε;
Ο στρατιώτης των ΗΠΑ: Επειδή εμείς τον σκοτώσαμε».
 # 11/ Το WikiLeaks παρουσίασε επίσης εκατοντάδες χιλιάδες τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που απέδειξαν με σαφήνεια, πως η ‘μυστική διακυβέρνηση κυβερνά την αυτοκρατορία της’ δίνοντας λίγες ή καθόλου πληροφορίες στον αμερικανικό λαό. Όπως για τις μυστικές εμπορικές συμφωνίες, TPP, TISA και TTIP. Και ακόμη το 2015 αποκάλυπτε ότι οι ΗΠΑ κατασκόπευαν συμμάχους τους, χρησιμοποιώντας την NSA για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών κορυφαίων ξένων αξιωματούχων, επιχειρήσεων και ηγετών. Οι αποκαλύψεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο εξωτερικό, αναγκάζοντας τον πρόεδρο Ομπάμα να ζητήσει συγγνώμη από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία και την Ιαπωνία.
   Ο Assange μισείται από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Όσο περισσότερο μπορεί να κάνουν ότι τους αρέσει η διαφάνεια, όταν πρόκειται για άλλες χώρες (συγκεκριμένα οι Ηνωμένες Πολιτείες), δεν θέλουν να προβάλλονται τα δικά τους χάλια.
Όλοι πρέπει να υποστηρίζουμε τον Julian Assange. Επειδή όσο βρίσκεται φυλακισμένος ουδείς δημοσιογράφος θα πρέπει να νοιώθει ελεύθερος.
 
WIKILEAKS.gr (*)
  Aπό τα πλέον ενδιαφέροντα ζητήματα που είχε αποκαλύψει για την Ελλάδα ήταν το τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια που έδωσε στη δημοσιότητα το WikiLeaks: Η ΠΓΔΜ ήταν διατεθειμένη να δεχτεί το όνομα «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας», αρκεί να εξασφάλιζε τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα από το 2008. Το τηλεγράφημα είχε σταλεί τον Ιούλιο του 2008, στον απόηχο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι- και σύμφωνα με αυτό η τότε κυβέρνηση Γκρούεφσκι κατηγορούσε την κυβέρνηση Καραμανλή πως ήταν αποφασισμένη να μην επιτρέψει διευθέτηση του ονοματολογικού, κάνοντας λόγο για «αδιαλλαξία» της Αθήνας.
"1. (C) Embassy Skopje assesses that in the context of an agreement that clears the way for NATO membership and the start of EU accession talks, the Macedonian government would ultimately accept the following terms: -- Name: Republic of Northern Macedonia (or: Republic of North Macedonia) -- Scope: in all international organizations, plus bilaterally by any country that does not want to use the constitutional name. (...)
2. (C) Today PM Gruevski would take exception to several aspects of this package. He wants the modifier to be in parentheses; he wants recognition of Macedonian language and nationality to be explicit rather than tacit. (...)
(...)Similarly, he would seek to limit use of the new name on international agreements. Nevertheless, we anticipate that he would in the end decide to give ground on these issues if it got him the deal(...)
5. (C) Gruevski expressed his view that Greece is determined not to solve this issue, and therefore he decided to open other issues (i.e., ethnic Macedonians in Greece)(...) 
9. (C) Crvenkovski thinks Greece could agree to Northern Macedonia. Hill asked about Macedonian identity and language. Crvenkovski said a possible way out is the Greek position that discussion is on the name of the country, and nationality and language are not part of the talks. Crvenkovski sees as a possible solution that only the name and its scope of use are in the bilateral talks with Greece and in the bilateral agreement Greece would sign. Macedonia needs to keep Macedonian as its language and nationality/identity but this could be in the UNSCR only (as an appendix), not in something Greece has to sign or sign onto, thus saving face for Greece and making agreement on name and scope possible. Crvenkovski says Nimetz understands this approach(...) 
Amb. Milovanovic, A/S Hill ) Pres. Crvenkovski July 27"
Στα αποκαλυπτικά τηλεγραφήματα περιλαμβάνονταν:
# Οι ελληνικές διαμαρτυρίες του 2005 για τις τουρκικές παραβιάσεις:
«Την ελληνική δυσφορία σχετικά με τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αποκάλυπτε έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης του 2005 (Ιούνιος): Όπως αναφέρεται στο έγγραφο (τηλεγράφημα), ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, είχε αναφέρει στον Αμερικανό πρέσβη ότι οι τουρκικοί βαθμοί εξορμήσεων στο Αιγαίο καθιστούσαν όλο και πιο δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί την συνεργασία της με την Τουρκία. Ο κ. Μολυβιάτης εμφανιζόταν να υπογραμμίζει ότι «η Τουρκία δεν χρειαζόταν να στέλνει 40 αεροσκάφη την ημέρα σε αμφισβητούμενο εναέριο χώρο για να περάσει πολιτικό μήνυμα, θα μπορούσαν, είπε, να στέλνουν ένα την εβδομάδα και να επιτυγχάνουν το ίδιο». 
# Οι συνομιλίες-φωτιά Τόμσεν και Βελκουλέσκου για το ελληνικό πρόγραμμα
# Πού έψαχνε η CIA στοιχεία για το ελληνικό χρέος το 2012.
κλπ.
---  
(*) Τηλεγράφημα του WIKIleaks:
"1. (Γ) Η Πρεσβεία των Σκοπίων εκτιμά ότι, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που θα ανοίξει τον δρόμο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ, η κυβέρνηση της πΓΔΜ θα αποδεχθεί τελικά τους ακόλουθους όρους: 
- Όνομα: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ή: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας) 
- Πεδίο εφαρμογής: σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, καθώς και διμερώς από οποιαδήποτε χώρα που δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το συνταγματικό όνομα (...)
2. (Γ) Σήμερα, ο πρθ. Gruevski θα εξαιρεθεί από πολλές πτυχές αυτής της δέσμης μέτρων. Θέλει να είναι ο τροποποιητής σε παρενθέσεις. θέλει την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας και της εθνικότητας να είναι ρητή και όχι σιωπηρή. (...)
(...) Ομοίως, θα επιδιώξει να περιορίσει τη χρήση του νέου ονόματος στις διεθνείς συμφωνίες. Παρ 'όλα αυτά, αναμένουμε ότι τελικά θα αποφασίσει να δώσει έδαφος σε αυτά τα ζητήματα αν του έδινε τη συμφωνία (...)
5. (Γ) Ο Γκρουέφσκι εξέφρασε την άποψή του ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μην λύσει αυτό το ζήτημα και ως εκ τούτου αποφάσισε να ανοίξει άλλα ζητήματα (δηλαδή, εθνοτικές Μακεδόνες στην Ελλάδα) (...)
9. (Γ) Ο Τσερβενκόφσκι πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συμφωνήσει με το Βόρεια Μακεδονία.
 Ο Χιλ ρώτησε για την ταυτότητα και τη γλώσσα της πΓΔΜ. Ο Τσερβενκόφσκι ανέφερε ότι μια πιθανή διέξοδος είναι η ελληνική θέση ότι η συζήτηση αφορά στο όνομα της χώρας και ότι η εθνικότητα και η γλώσσα δεν αποτελούν μέρος των συνομιλιών.
 Ο Τσερβενκόφσκι θεωρεί ως μια πιθανή λύση ότι μόνο το όνομα και το πεδίο χρήσης του βρίσκονται στις διμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα και στη διμερή συμφωνία που θα υπογράψει η Ελλάδα. 
Η πΓΔΜ πρέπει να κρατήσει τη μακεδονική ως γλώσσα και εθνικότητα / ταυτότητα, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο στο ΣΑΗΕ (ως παράρτημα), όχι σε κάτι που η Ελλάδα πρέπει να υπογράψει ή να υπογράψει, εξοικονομώντας έτσι πρόσωπο για την Ελλάδα και επιτρέποντας την επίτευξη συμφωνίας για το όνομα και το πεδίο . 
Ο Τσερβενκόφσκι λέει ότι ο Νίμιτς κατανοεί αυτή την προσέγγιση (...)
Amb. Milovanovic, A / S Hill) Pres. Τσερβενκόφσκι 27 Ιουλίου "
---
Ο John Pilger υποστηρίζει:

   

"Σήμερα είναι ο Julian Assange, αύριο θα μπορούσε να είναι εσύ!"
  Ο ερευνητής δημοσιογράφος, και κινηματογραφικός παραγωγός John Pilger δήλωσε στα ΜΜΕ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Westminster στις 31 Μαΐου ότι το «έγκλημα» του Julian Assange είναι το έγκλημα της καλής δημοσιογραφίας».  Για να προσθέσει:  «Κάθε δημοσιογράφος που ασκεί το λειτούργημά του με ευσυνείδητο και ειλικρινή τρόπο αλλά και εκείνος που  διερευνά την εξουσία που επιβάλλεται στους ανθρώπους - είτε πρόκειται για την κυβέρνηση είτε για τα κατοχυρωμένα συμφέροντά τους - θα πρέπει να ανησυχεί βαθιά γι 'αυτό».
 Επειδή σήμερα είναι ο Julian Assange, αύριο θα μπορούσε να είσαι εσύ.
 "Βρίσκομαι εδώ για να δείξω την υποστήριξή μου σ’ έναν συνάδελφο, διακεκριμένο δημοσιογράφο και σε κάποιον που το έγκλημά του ήταν η ανεξάρτητη –η ελεύθερη  δημοσιογραφία. 
Ως δημοσιογράφος πολλά χρόνια και πραγματικά ως φίλος του Julian Assange επίσης, είμαι εδώ για να τον στηρίξω. Νομίζω ότι το επίπεδο δημόσιας υποστήριξης για τον Julian Assange είναι πολύ υψηλό, ουδέποτε πρέπει να κρίνετε την υποστήριξη του κοινού από όσα υποστηρίζουν τα ΜΜΕ. Πρόκειται για εντελώς λανθασμένη πραγματικότητα, εντελώς ψευδή  εντύπωση.
  «Γνωρίζω πως τόσο σ΄ αυτή την χώρα (Αγγλία), αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες και σίγουρα στην πατρίδα μου την Αυστραλία, υπάρχει τεράστια δημόσια υποστήριξη για τον Julian Assange.
 "Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι έχει τύχει συντονισμένης επίθεσης με στόχο την ελευθερία του λόγου και σίγουρα της ελεύθερης δημοσιογραφίας".
  «Δεν μπόρεσα να τον δω σήμερα, επειδή δεν ήταν καλά. Βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών. Όταν τον είδα πριν από δύο εβδομάδες, δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση τότε. Δυσκολευόταν να του κατέβει το φαγητό. Αλλά ήταν εξαιρετικά ανθεκτικός την ίδια στιγμή. Μιλήσαμε για μερικές ώρες. Τώρα νομίζω ότι η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί.
  «Επειδή ζούσε στην πρεσβεία, σε περιορισμένο χώρο, χωρίς φυσικό φως για σχεδόν επτά χρόνια. 
Χρειάζεται μεγάλη διαγνωστική φροντίδα και αποκατάσταση. Έχει γνωρίσει εξαιρετική σωματική και ψυχική δοκιμασία και τώρα πρέπει να τα ξεπεράσει όλα αυτά.
  «Γνωρίζουμε την πιο σοβαρή από τις επιθέσεις στην κοινωνία που θεωρεί ότι είναι ελεύθερη. Ο Τζορτζ Οργούελ γράφει ότι μπορεί  να υπάρξει ολοκληρωτισμός σε μια ελεύθερη κοινωνία. Αλλά αυτό δεν θα πρέπει να είναι μόνιμο. Και αυτό είναι εκείνο που βλέπουμε με αυτό το είδος δοκιμασίας που περνά ο Julian Assange. 
  Γνωρίζει την ολοκληρωτική πράξη. Όλοι όσοι πιστεύουν στην ελευθερία, δεν έχει σημασία ποια πολιτική σχέση έχουν, αν πιστεύουν στην πραγματική ελευθερία, πρέπει να στηρίζουν τον Julian Assange».
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me