Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

     Άλλοι δέκα δημοκρατικοί 
    διεκδικητές του χρίσματος
       αναμετρήθηκαν χτες
Οι πρωτoπόροι στη διεκδίκηση για τον δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο του 2020, συγκρούσθηκαν στη δεύτερη συζήτηση 10 ατόμων στο Μαϊάμι το βράδυ της Πέμπτης.
  Η αναμέτρηση είχε ξεκινήσει 24 ώρες νωρίτερα, με 10 επιπλέον υποψήφιους.
  Σε αντίθεση με τη σχετικά ευγενική αναμέτρηση, την Τετάρτη το βράδυ, οι υποψήφιοι στη συζήτηση της Πέμπτης εμφανίστηκαν έτοιμοι να τσακωθούν - όπως επισημαίνει ο Chris Cillizza, αρχισυντάκτης του CNN.
Όπως γράφει, έπειτα από τη δίωρη αναμέτρηση «παρήγαγε σειρά ισχυρών στιγμών -  με τις περισσότερες να έχουν δημιουργηθεί, από την γερουσιαστή Kamala Harris της Καλιφόρνια».
Biden vs Harris
 Ο αγώνας της νύχτας ξέσπασε στο μέσο του δεύτερου φόρουμ της Πέμπτης, στο Μαϊάμι της Φλόριντα.
Η Harris -η μόνη αφροαμερικανή στον δημοκρατικό τομέα- κατηγόρησε τον  Biden και αναφέρθηκε στο έργο του πριν από δεκαετίες στη Γερουσία με συναδέλφους Δημοκρατικούς όταν ευνόησε τον διαχωρισμό Λευκών και Μαύρων.
 Η Χάρις του είπε: «Δεν πιστεύω ότι είστε ρατσιστής και θα συμφωνήσω μαζί σας όταν δεσμευθείτε για τη σημασία της εξεύρεσης κοινού εδάφους. Προσωπικά ήμουν πραγματικά πολύ ενοχλημένη όταν άκουγα να μιλάτε για τον διαχωρισμό της φυλής σε αυτήν τη χώρα».
  Ο Μπάιντεν απάντησε: «Είναι λανθασμένη περιγραφή της θέσης μου. Δεν επαινώ τους ρατσιστές, αυτό δεν είναι αλήθεια». Και αναφέρθηκε στις δύο θητείες του ως αντιπρόεδρος στον Μπαράκ Ομπάμα, τον πρώτο αφροαμερικανό πρόεδρο των ΗΠΑ.
  Η διαμάχη του με τη Harris δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Biden δέχθηκε επίθεση στη χθεσινή συζήτηση, η οποία μεταδόθηκε σε εθνικό ακροατήριο εκατομμυρίων.
  Ο 76χρονος βρέθηκε στην άμυνα νωρίς για το θέμα που παρουσίασε ως από τα πλέον δυνατά του: Την πολιτική μακροζωία.
Ο επίσης διεκδικητής του χρίσματος, Swalwell δήλωσε: «Ήμουν έξι χρονών όταν κάποιος υποψήφιος για την προεδρία ήρθε στη Δημοκρατική Συνέλευση της Καλιφόρνια και είπε: «Ήρθε η ώρα να περάσει η δάδα σε νέα γενιά Αμερικανών. Ο υποψήφιος τότε ήταν ο γερουσιαστής Τζο Μπάιντεν».
Οι νικητές και οι ηττημένοι
  Οι παρατηρητές της αναμέτρησης περίμεναν άλλη μονομαχία: Μεταξύ του Biden και του Bernie Sanders.
  Ο Biden, θεωρείται κεντρώος, ενώ ο Σόντερς, δημοκρατικός σοσιαλιστής. Αγωνίζονται για την ψυχή του κόμματος καθώς όλοι αναρωτιούνται ποιος είναι καλύτερος να πάρει τη θέση από τον πρόεδρο Τραμπ.
  Ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σόντερς, κυριάρχησε την πρώτη μισή ώρα, υπερασπιζόμενος τα σχέδιά του για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και κατήγγειλε τον πρόεδρο Τραμπ ως «παθολογικό ψεύτη και ρατσιστή».
  Αλλά, υπήρξαν μεγάλες περίοδοι της συζήτησης όπου ο Sanders φαινόταν να εξαφανίζεται. Η χειρότερη - και πιο καταδικαστική - στιγμή του Sanders, ήταν όταν η συντονιστής Rachel Maddow του διάβασε απόσπασμά του σχετικά με τα όπλα. Ο Sanders απάντησε: «Αυτό είναι κατασκευασμένο». Η Maddow απάντησε: «Είναι ένα απόσπασμα δικό σας».
Το κοινό γέλασε.
  Επίσης, το κοινό με ενδιαφέρον παρακολούθησε έναν ακόμη υποψήφιο, τον Pete Buttigieg. Τον 37χρονο ομοφυλόφιλο βετεράνο στρατιωτικό που είχε εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ και είναι δήμαρχος στο South Bend της Ιντιάνα.
  Ο Buttigieg προσπάθησε να δικαιολογήσει την στάση του για τον πρόσφατο θάνατο αφροαμερικανού που είχε πυροβοληθεί από λευκό αστυνομικό.
  Οι άλλοι διεκδικητές του χρίσματος των Δημοκρατικών, ήταν οι γερουσιαστές Kirsten Gillibrand και Michael Bennet, ο πρώην κυβερνήτης του Κολοράντο John Hickenlooper, ο βουλευτής Eric Swalwell, η «αυτοσυντηρούμενη γκουρού»  Marianne Williamson και ο επιχειρηματίας Andrew Yang.
  Παρακολουθώντας την συγγραφέα Marianne Williamson θύμισε   κάποιον που παίζει μπάσκετ γυμνασίου με επαγγελματίες. Όχι επειδή η Ουίλιαμσον δεν είναι πολιτικός, αλλά επειδή είχε μηδενική ιδέα πώς να συμπεριφερθεί στην συζήτηση και να επιτύχει κάποιο καλάθι.
  Andrew Yang. Το μόνο πράγμα που προκάλεσε την αυτοματοποίηση του κοινού ήταν η παρουσία του. Στις λίγες στιγμές που μίλησε, ακουγόταν σαν ρομπότ.
  Eric Swalwell. Θύμισε μαθητή γυμνασίου που είχε πει μια φράση,  κι αυτοί που τον άκουσαν είπαν: «Αυτό δεν είναι κακό!». Αλλά ως εκεί. Επειδή όταν το επαναλαμβάνει για 30η φορά προκαλεί αγανάκτηση.
(CNN -  BBC)
 
 
 
 
 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me