Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

  Όταν ο Κοττάκης απεχώρησε 
  από την "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" 
 του Σ. Κοτρώτσου από την ΕΡΤ-1
  Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι η «εκρηξη» δεν άργησε να έλθει την Δευτέρα στην ΕΡΤ, προδίδοντας την εμμονή των ιθυνόντων της τελευταίας να διατηρήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή προ των εκλογών της 7ης Ιουλίου, καθεστώς ασφυκτικής χειραγώγησης στην παρεχόμενη «ενημέρωση» των Ελλήνων πολιτών, από την τσέπη των οποίων και χρηματοδοτείται τακτικότατα.... 
 
 του    Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη 
  H  αρχική μου σκέψη ήταν να γράψω με αφορμή τη σύνθεση του πάνελ στην χθεσινή εκπομπή «Επόμενη μέρα» του συν. Σερ. Κοτρώτσου από την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ-1 χθες, Δευτέρα το βράδυ: Αφ’ ενός ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, αφ’ ετέρου οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι Τάσος Παππάς («Εφ.Συν»), Βούλα Κεχαγιά («ΕΘΝΟΣ», «ΟPEN» Τηλεόραση) και Μανώλης Κοττάκης (Διευθυντής «ΕΣΤΙΑΣ»).
  Μία τέτοια σύνθεση, πώς μπορούσε να ανταποκρίνεται στην απαίτηση στοιχειώδους αντικειμενικότητος, ελάχιστες ημέρες προ των εκλογών της Κυριακής; Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος της ΕΡΤ, αλλά ουσιαστικώς και κάθε δημοσιογράφος της κρατικής ΕΡΤ, που αποτελεί ουσιαστικώς όμηρο των "οδηγιών" πού να το πάει από το control room και του τελευταίου των "οδηγιών" από τα άνωθεν δώματα, χρώματος βαθέως ΣΥΡΙΖΑ, του ραδιομεγάρου. Ένας πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  επιθετικός στα όρια της αφόρητης πρόκλησης στην Εκπρόσωπο της ΝΔ, δύο δημοσιογράφοι εγνωσμένης τοποθέτησης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ....
 
Τρείς εναντίον δύο: Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα σκάσει ένα τέτοιο εκρηκτικό μείγμα, ήταν η σκέψη που μού γεννήθηκε, αρχικώς, αλλά προς στιγμήν σκέφθηκα ότι μπορεί να υπερβάλλω, ότι τα πράγματα θα πάνε «πολιτισμένα»...
 
Είναι γεγονός ότι -ούτως ή άλλως- δεν είσαι ο ευτυχέστερος των ανθρώπων, εν προκειμένω των δημοσιογράφων, όταν βρίσκεσαι απέναντι στην κάμερα μιάς εκπομπής από την ΕΡΤ, ασφυκτικής κοπής ΣΥΡΙΖΑ, έξι ημέρες προ των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. Διότι, από την επομένη το τοπίο θα είναι, οπωσδήποτε, εξαιρετικώς αβέβαιο, εάν όχι διαφορετικό, μετά τα πολιτικά δεδομένα, από την εντολή της κάλπης των Ελλήνων πολιτών.
 
Όταν, όμως, ενεργείς και κινείσαι ως επαγγελματίας δημοσιογράφος, όταν αποδεικνύεις εν τοις πράγμασι, την ανεξαρτησία σου από πολιτικά κέντρα, που αισθάνονται ως «ιδιοκτησία» τους την κρατική ΕΡΤ, όπως οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑίοι γιά ελάχιστες ακόμη ημέρες, η οποία, κατά τα λοιπά, αρέσκεται να (αυτο)αποκαλείται «δημόσια ραδιοτηλεόραση», τότε μόνον κερδισμένος βγαίνεις.
 
Όταν, όμως, εμφανώς ή αφανώς, δεν αφίστασαι-πολλώ δε, μάλλον συμπλέεις...-του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος ενεδύθη τον «τροχονόμο» προκειμένου να αποτρέψει άγνωστης έκβασης ερώτηση(...) του συν. Κοττάκη, προκαλώντας την αποχώρηση του τελευταίου, διαρκούσης της εκπομπής, τότε προφανώς και (αυτο)εκτίθεσαι, πράγμα το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει τον παρουσιαστή της εκπομπής... Κατά πρώτον, αλλά πρωτίστως το ΕΣΡ και τη διακομματική επιτροπή των εκλογών.
 
Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι αυτή η «εκρηξη» δεν άργησε να έλθει χθες στην ΕΡΤ, προδίδοντας την εμμονή των ιθυνόντων της τελευταίας να διατηρήσουν μέχρι την τελευταία στιγμή προ των εκλογών της 7ης Ιουλίου, καθεστώς ασφυκτικής χειραγώγησης στην παρεχόμενη «ενημέρωση» των Ελλήνων πολιτών, από την τσέπη των οποίων και χρηματοδοτείται τακτικότατα....
 
Είχαμε λοιπόν χθες, διπλή ισχυρή «έκρηξη» στην εκπομπή του Κοτρώτσου: 
Πρώτον του πλαισίου οδηγιών από τον τηλεσκηνοθέτη από το control-room, από όπου επεδίωξαν να καταστείλουν «ανεξέλεγκτη κατάσταση» στην εκπομπή, πλην ανεπιτυχώς! 
Δεύτερον, κατάρρευση του πλαισίου επιλογής των προσκαλούμενων δημοσιογράφων, ως προς τους οποίους επιδιώκεται παγίως-έστω και με όρους πλειοψηφίας!-να προέρχονται από προσκείμενα προς τον κρατούντα ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης ή/και να είναι οι ίδιοι ΣΥΡΙΖΑίϊκης πολιτικής τοποθέτησης. Κάποτε θα «έσκαγε» ακόμη κι ένας ευγενής Κοττάκης, χαμηλών τόνων κατά κανόνα, αλλά όχι ΣΥΡΙΖΑίος...Και βεβαίως απολύτως ορθώς!
Δεν υπάρχει αυταπάτη ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, σε σχέση με όσα περιεγράφησαν προηγουμένως. Στην πορεία τους προς την ήττα, οι προσώρας κρατούντες ΣΥΡΙΖΑίοι έχουν τόσον ανάγκη μία κρατική ΕΡΤ, στην οποία θα επιδιώκουν, παντί τρόπω και πάση θυσία, ένα «αποστειρωμένο» περιβάλλον ελεγχόμενης ενημέρωσης, όχι και πολύ διαφορετικής από την «ενημέρωση» που απαιτεί η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση ή/και αποπληροφόρηση.
 
Πολύτιμη υπηρεσία προς τούτο θα συνεχίσουν να προσφέρουν-γιά λίγες ακόμη ημέρες-οι επιλογές «εξωτερικών» δημοσιογράφων γιά συμμετοχή-σχολιασμό στις ενημερωτικές προεκλογικές εκπομπές της ΕΡΤ, από την εγκεκριμένη λίστα του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ. Όπως οι Παππάς και Κεχαγιά. Διότι υπάρχει και αντίστοιχη αρνητική λίστα δημοσιογράφων που δεν πρέπει να καλούνται επ’ ουδενί, πράγμα που τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια.
 
  Να δούμε, όμως, και την «εικόνα», εάν όχι από το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, με την παγίωση μιάς ασφαλούς εικόνας εκλογικών αποτελεσμάτων, οπωσδήποτε από την επομένη! Να δούμε την εκπομπή του ίδιου δημοσιογράφου το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, 8ης Ιουλίου, διότι το πρόγραμμα της ΕΡΤ δεν θα αλλάξει κατ' ανάγκην σε ένα βράδυ!
 
  Η Διοίκηση της ΕΡΤ μάλλον θα αφήσει να πέσει "στα μαλακά" αυτό το απαράδεκτης έκβασης περιστατικό εις βάρος προσκεκλημένου της δημοσιογράφου, που εκτυλίχθηκε την Δευτέρα, με τη συνεργία του παρουσιαστή της εκπομπής και του Τζανακόπουλου, που έδειξε πώς (δεν) εννοεί τον πραγματικό πολιτικό διάλογο. Αλλά τα Κόμματα της αντιπολίτευσης και βεβαίως η ΕΣΗΕΑ δεν θα «σηκώσουν» το θέμα που ουσιαστικώς είναι θέμα ποδηγέτησης της ελεύθερης γνώμης και τελικώς καταπάτησης της Δημοκρατίας;
 
 Ότι δεν ιδρώνει το αυτί της ΕΡΤ δεν υπάρχει αμφιβολία. Και την καλύτερη απόδειξη προσφέρει το γεγονός ότι την σκυτάλη από το σύντροφο Κοτρώτσο, πήρε, μετά το μεσονύκτιο δελτίο ειδήσεων, η εκπομπή της συντρόφισσας Ακριβοπούλου, η οποία, μεταξύ άλλων, μαζύ με τον προσκεκλημένο της Δημ. Τσοβόλα, επεδόθησαν-ανενόχλητοι...-σε ομοβροντία εναντίον του πρ. Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, βεβαίως χωρίς αντίλογο. Προφανώς ήταν η σειρά του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, της Προοδευτικής Παράταξης γενικώς να αποτελέσουν τον επόμενο στόχο της προπαγάνδας ΣΥΡΙΖΑ...
 
  Γιά να είμαι, πάντως δίκαιος, με τον συν. Κοτρώτσο οφείλω να τού «αναγνωρίσω» ότι σε προγενέστερη εκπομπή του, με προσκεκλημένο τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Σκουρλέτη, εν όψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, είχε «παραλείψει» τότε να τον ερωτήσει γιά την ακυβερνησία στην οποία κατεδίκασε την Αυτοδιοίκηση ο «Κλεισθένης» του με την επιβολή απλής αναλογικής, θέμα κατ’ εξοχήν επίκαιρο. Συνεπώς δεν πρέπει να μάς εντυπωσιάσουν όσα είδαμε-γιά την ακρίβεια:υπέστημεν- τη Δευτέρα, στην εκπομπή "Επόμενη Μέρα" της ΕΡΤ.
 
 Να δούμε τί άλλο χειρότερο μάς μένει να δούμε μέχρι την Κυριακή...
Subscribe in a reader Facebook page Follow me