Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

«Αποκατάσταση του κύρους
της Βουλής και της Δικαιοσύνης» 
  Απόστολου Χρ. Κακλαμάνη
 Η απελθούσα κυβέρνηση της «Αριστεράς» - μέχρι πρότινος και της Ακροδεξιάς- δεν αφήνει πίσω της μόνον οικονομικά, κοινωνικά, ακόμη και προβλήματα στο εξωτερικό μέτωπο της χώρας. 
  Αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, και επί 4 1/2 χρόνια, η εφαρμογή της στρατηγικής των σταδίων, με τελικό στόχο την κατάληψη και της εξουσίας, δημιούργησε μείζονα προβλήματα λειτουργίας της ίδιας της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. 
  Η άλωση κρίσιμων αρμών της δικαστικής εξουσίας για να καταστεί θεραπαινίδα της Εκτελεστικής και οι μέθοδοι που εφαρμόστηκαν τραυμάτισαν την εμπιστοσύνη του απλού πολίτη στη Δικαιοσύνη. 
  Η ανάταξη των τραυμάτων της Δικαιοσύνης, δεν είναι μόνο υπόθεση της κυβέρνησης, αλλά και μιας υπεύθυνης αντιπολίτευσης, αυτή, προφανώς, δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν εξίσου ασεβής και απαξιωτική για το Κοινοβούλιο, το οποίο κατέστη θύμα πρωτοφανούς καθεστωτισμού. Η νομοθετική λειτουργία εξέπεσε σε απλή διαδικασία πρωτοκόλλου των κυβερνητικών αποφάσεων. 
  Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στους υπουργούς ατόνησε με την ανοχή του Προεδρείου και παρά τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης. 
  Και στο παρελθόν, ιδίως μέχρι την αναθεώρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, υπήρξαν, βέβαια, ανάλογα φαινόμενα, που δεν τιμούσαν τους υπεύθυνους υπουργούς και την κυβέρνησή τους. 
  Όσα, όμως, συνέβησαν στη παρελθούσα ΙΖ΄ περίοδο της Βουλής δεν έχουν προηγούμενο.
  Είναι άγνωστο για τον εκτελούμενο και τους επόμενους Προϋπολογισμούς το κόστος «ρυθμίσεων» με μορφή εκατοντάδων τροπολογιών υπουργών και βουλευτών της πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) που ψηφίστηκαν χωρίς έκθεση του Γ.Λ. του Κράτους και χωρίς να τηρηθεί η συνταγματική προθεσμία των τριών (3) ημερών για τον έλεγχο του περιεχομένου τους. Ενώ ολόκληρα πολυσέλιδα νομοσχέδια «πέρασαν» ως «νομοτεχνικές βελτιώσεις» με καταστρατήγηση του Κανονισμού εν ψυχρώ! 
  Εκφράζοντας την απογοήτευση ενός πολίτη που υπηρέτησε επί σαράντα (40) έτη –εκ των οποίων ένδεκα (11) στη θέση του Προέδρου του Σώματος – τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, ανέφερα προσφάτως («Εκάς οι Βέβηλοι» Τα ΝΕΑ 6/2/19): «Παραβιάζονται ασύστολα αρχές και κανόνες του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. 
  Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος» πρωθυπουργός, είναι οι δράστες αντικοινοβουλευτικών μεθοδεύσεων». 
  Φυσικά, τα ανωτέρω και όσα είτε η αντιπολίτευση, είτε κάποια ΜΜΕ καταμαρτυρούσαν δεν ήσαν παρά «κώνωψ επί κέρατος βοός» για τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Και έκλεισαν, πολιτικά και κοινοβουλευτικά αδίστακτοι, αφού πρώτα «πέρασαν» χωρίς ουσιαστική συζήτηση «εν ριπή οφθαλμού» τους περίφημους ποινικούς κώδικες, εξασφαλίζοντας το ακαταδίωκτο κάθε λυμεώνα του δημόσιου πλούτου και του ιδρώτα του ελληνικού λαού! 
  Αυτοί που εμφανιζόμενοι σαν σωτήρες του κατασυκοφάντησαν με τη φασιστική μέθοδο της συλλογικής ευθύνης όλους τους αντιπάλους τους. 
  Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κώστας Τασούλας, συνεπής κοινοβουλευτικός, με απτά δείγματα γραφής ως τώρα, αναλαμβάνει βαρύτατο έργο. Βασίμως, νομίζω, ελπίζεται ότι θα το φέρει εις πέρας.
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me