Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

   «Το μοιραστήκαμε αυτό
   με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ»
O Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη ποταμού στη βόρεια Συρία, σε περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι πολιτοφύλκες του YPG.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί για την επιχείρηση.
Μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αποχωρήσουν από τη βόρεια Συρία οι δύο σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ συμφώνησαν στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας εντός του συριακού εδάφους κατά μήκος των βορειοανατολικών συνόρων με την Τουρκία, «ώστε να καταστεί καθαρή από Κούρδους πολιτοφύλακες».
Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ καθυστερούν τη διαδικασία ανάπτυξης ζώνης ασφαλείας και απαιτεί η Ουάσιγκτον κόψει τις σχέσεις της με τους Κούρδους.
«Μπήκαμε στην Αφρίν, τη Τζαραμπλους και την Αλ Μπαμπ. Τώρα θα μπούμε ανατολικά του Ευφράτη» δήλωσε ο Ερντογάν, στα εγκαίνια αυτοκινητόδρομου στην Προύσα όπως μετέδωσε το απόγευμα της Κυριακής το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Agency.
«Το μοιραστήκαμε αυτό με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ» πρόσθεσε
 Επί μήνες, οι Τούρκοι ηγέτες έχουν πει ότι έρχεται η εκστρατεία στον Ανατολικό Ευφράτη, «λόγω της συνεχιζόμενης παρουσίας τρομοκρατών του ΡΚΚ / YPG στην περιοχή, κοντά στα τουρκικά σύνορα και την απειλή ασφάλειας που θέτουν».
Σε συνομιλίες με τις Η.Π.Α. η Τουρκία έχει επίσης ωθήσει την ιδέα δημιουργίας ασφαλούς ζώνης στην περιοχή, αλλά οι χώρες δεν έχουν ακόμη φθάσει στο κοινό έδαφος. Επειδή υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δύο σχετικά με το μέγεθος της ασφαλούς ζώνης.
  Η «τρομοκρατική ομάδα του PKK», όπως έχει οριστεί από την Τουρκία, τις Η.Π.Α. και την ΕΕ, «διεξάγει τρομοκρατική εκστρατεία στην Τουρκία περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Οι συριακές τρομοκρατικές οργανώσεις  είναι γνωστές εκτός του PKK είναι οι YPG ή PKK / PYD».
  Η Τουρκία έχει επικρίνει τις ΗΠΑ «για την αποστολή χιλιάδων φορτηγών με στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα στους τρομοκράτες YPG / PYD».
(Anadolu Agency)
Subscribe in a reader Facebook page Follow me