Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

            Η ΝASA μελετά
  τι θα μπορούσε να συμβεί άν...
Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε να έχει ξεκινήσει πάλι ξέφρενη πορεία εξοπλιστικών προγραμμάτων, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθεί από τη συμφωνία INF για τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς.
  Ταυτόχρονα πραγματοποίησαν και νέα δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. Το ίδιο και η Ρωσία, όπως συμπεραίνεται από το πρόσφατο δυστύχημα όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Ρώσοι πυρηνικοί επιστήμονες.
  Κάποτε όμως θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως ο εχθρός δεν βρίσκεται στη Γη. Και να σηκώσουν το βλέμμα τους ψηλά για να διαπιστώσουν τις πραγματικές απειλές.
Ήδη η NASA, έχει προειδοποιήσει για την προσεχή διέλευση ενός τεράστιου αστεροειδούς που έχει πάρει το όνομά του από τον αιγυπτιακό Θεό του Χάους και του Σκότους «Απόφις».
Ο τεράστιος διαστημικός βράχος θα περάσει από τη Γη αρκετά κοντά για να επιτρέψει σε δισεκατομμύρια ανθρώπους να παρακολουθήσουν την πτήση του.
Στην πραγματικότητα, το μονοπάτι που ταξιδεύει ο αστεροειδής θα πλησιάσει τη Γη τόσο κοντά ώστε κάποτε στη NASA είχαν εκφρασθεί φόβοι ότι ο Apophis θα συγκρουόταν με τον πλανήτη μας.
  Ο Apophis πρόκειται να περάσει πάνω από τη Γη σε δέκα χρόνια, την Παρασκευή 13 Απριλίου 2029.
 Ο Apophis έχει πλάτος 340 μέτρων και θα μπορούσε να εξαφανίσει στην περίπτωση σύγκρουσης ολόκληρη πόλη με το μέγεθος του Λονδίνου και προκαλώντας κρατήρα τριών μιλίων στο πέρασμά του.
Το Αστρονομικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Καρόλου, υπολογίζει πως η πρόσκρουσης θα ισοδυναμούσε με 65.000 πυρηνικές βόμβες της Χιροσίμα.
  Ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν θα μοιραστούμε τη μοίρα των δεινοσαύρων, καθώς ο Apophis θα χάσει τη Γη περνώντας σε απόσταση που υπολογίζεται γύρω στα  19.000 μίλια, λιγότερο από το ένα δέκα το της απόστασης από τη Γη στη Σελήνη.
  Αν και το ανθρώπινο είδος θα μπορούσε πιθανότατα να επιβιώσει από την πρόσκρουση αυτού του τέρατος όπως ο Apophis, ο αντίκτυπος όμς θα ήταν ανυπολόγιστος.
  Το πρόβλημα με την τροχιά τους  Apophis συζητήθηκε πρόσφατα στο ετήσιο Συνέδριο της Πλανητικής Άμυνας της NASA, στο οποίο παρακολούθησαν επίσης την προσομοίωση αποκάλυψης και άλλων αστεροειδών την  τροχιά των οποίων μελετούν επιστήμονες και σχεδιαστές καταστροφών, ώστε να προετοιμάζονται οι απαντήσεις έκτακτης ανάγκης.
Ο Paul Chodas, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Αντικειμένων της NASA (CNEOS) δήλωσε: «Ο Apophis είναι εκπρόσωπος περίπου 2.000 γνωστών επί του παρόντος δυνητικά επικίνδυνων αστεροειδών (PHAs).
Αστεροειδείς που απειλούν να συγκρουσθούν με τη Γη.
 
  Μόλις το 2013 οι επιστήμονες ένοιωσαν ανακούφιση και επιβεβαίωσαν ότι ο Απόφης θα χάσει τη Γη.
  Ο Don Yeomans, διευθυντής του Γραφείου Προγράμματος Πρόληψης της NASA, δήλωσε τότε: «Έχουμε αποκλείσει ουσιαστικά την πιθανότητα επιπτώσεων στη Γη  από τον Apophis το 2036.
«Οι επιπτώσεις των επιπτώσεων που υπάρχουν σήμερα είναι λιγότερες από ένα εκατομμύριο, πράγμα που μας κάνει να είμαστε άνετοι λέγοντας ότι μπορούμε να αποκλείσουμε αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της Γης το 2036. Το ενδιαφέρον μας για τον αστεροειδή Apophis θα είναι ουσιαστικά για το επιστημονικό του ενδιαφέρον για το προσεχές μέλλον».
  Παρ 'όλα αυτά, η «πτήση του αστεροειδούς Apophis» στις 13 Απριλίου 2029 θα είναι «μόνο για τα βιβλία», εξαιτίας του πόσο στενά θα χάσει τη Γη.
  Η Μαρίνα Μπρότσοβιτς, επιστήμονας ραντάρ στο Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA στην Πασαντένα, δήλωσε: «Η στενή προσέγγιση του Apophis το 2029 θα είναι μια απίστευτη ευκαιρία για την επιστήμη.
«Θα παρατηρήσουμε τον αστεροειδή με όλα τα μέσα. Με παρατηρήσεις με ραντάρ, θα μπορούσαμε να δούμε λεπτομέρειες επιφάνειας σε μέγεθος μόνο λίγων μέτρων».
  Πάντως, ο Alberto Cellino του Αστροφυσικού Παρατηρητηρίου του Τορίνο δήλωσε: «Μπορούμε να αποκλείσουμε την σύγκρουση στην επόμενη πλησιέστερη προσέγγιση με τη Γη, αλλά στη συνέχεια η τροχιά θα αλλάξει με τρόπο που δεν είναι πλήρως προβλέψιμος από τώρα, έτσι δεν μπορούμε να προβλέψουμε τη συμπεριφορά σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».
Επίσης,  αστροφυσικοί από το Queen's University του Μπέλφαστ θεωρούν ότι πλήγματα από αστεροειδείς είναι απλώς θέμα χρόνου.
• Το 1908 ένας μικρός αστεροειδής εξερράγη πάνω από την Tunguska στη Σιβηρία και κατέστρεψε 800 τετραγωνικά μίλια.
Ποια η διαφορά από τον αστεροειδή, τον μετεωρίτη και τον κομήτη;
  Ο αστεροειδής είναι ένα μικρό βραχώδες σώμα που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο. Τα περισσότερα βρίσκονται στη ζώνη των αστεροειδών (μεταξύ του Άρη και του Δία), αλλά μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε (συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής που μπορεί να επιδράσει στη Γη).
 Μετεωρίτης: Όταν δύο αστεροειδείς χτυπήσουν ο ένας τον άλλο, τα μικρά κομμάτια που σπάνε ονομάζονται μετεωρίτες.
Κομήτης: Όπως οι αστεροειδείς, ο κομήτης περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο. Όμως, αντί να μετασχηματίζεται κυρίως σε βράχο, ο κομήτης περιέχει πολλούς πάγους και φυσικό αέριο, δημιουργώντας καταπληκτικές ουρές πίσω τους (χάρη στον εξαερισμό πάγου και σκόνης).
Subscribe in a reader Facebook page Follow me