Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Του Κώστα Μπετινάκη

Από αυτούς κινδυνεύουν οι σιδερόφραχτοι πραιτωριανοί του Σαρόν. Και τους σκοτώνουν χωρίς ενδοιασμό.

Οι αδίσταχτοι δολοφόνοι πραιτωριανοί του Σαρόν, σκότωσαν άλλα δύο παιδάκια σε χωριστά επεισόδια στα κατεχόμενα. Από ένα κάθε μέρα.

Την Παρασκευή ένα κορίτσι, και το Σάββατο ένα αγόρι.

Η 11 χρονη Χανήν Αμπου Σουλεϊμάν, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά που δέχτηκε μέσα στο σπίτι της. Οι πυροβολισμοί προέρχονταν από τον παράνομο εβραϊκό οικισμόΝεβ Ντεκαλίμ, κοντά στον καταυλισμό  Χαν Γιούνις απ΄’οπου Ισραηλινοί στρατιώτες και παράνομοι έποικοι πυροβολούν εναντίον των Παάιστίνιων.

Την ίδια ώρα, ο υπόδικος για εγκλήματα πολέμου πρωθυπουργός του Ισραήλ εξακολουθεί να υπεραμύνεται των εντολών που δίνει να δολοφονούνται «ύποπτοι για ανάμειξη σε τρομοκρατικές επιθέσεις» με βαρέα ισραηλινά, όπλα παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του Ισραή    «η μη παραγωγική αυτή δραστηριότητα».

Ο ραδιοφωνικός σταθμός των ισραηλινών  ενόπλων δυνάμεων (ναι έχουν και τέτιον στο Ισραήλ) μετέδωσε ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 11χρονος Αμπντελκαρίμ Σαλαμέχ, σκοτώθηκε από πυρά των σιδερόφρακτων Ισραηλινών στατιωτών, «που αμύνθηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση» στην κατεχόμενη Τουλκάρμ της Δυτικής Όχθης, από ομάδα σχολιαρόπουλων που πετροβολούσαν τα τεθωρακισμένα οχήματά τους!!!

Την βαθυστόχαστη δήλωση  «για την αναγκαιότητα των φόνων επιλλεγμένων μαχητικών Παλαιστίνιων» έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια υπουργικού Συμβουλίου στο οποίο δέχτηκε τις επικρίσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Ελιακίμ Ρουμπινστάιν που αποδοκίμασε την τακτική των «επιλεγμένων δολοφονιών».

Ο Σαρόν όμως, ξεκαθάρισε, πως οι δολοφονίες αυτές θα συνεχιστούν (μια και δεν θέλει να χάσει τις ψήφους των ακροδεξιών που επιθυμούν να «τελειώνουμε με τους Παλαιστίνιους με κάθε τρόπο».

Οι μετριοπαθέστεροι κυβερνητικοί παράγοντες στο Ισραήλ προτείνουν αντί των επιλεγμένων δολοφονιών συλλήψεις υπόπτων. Αλλά ο αιμοσταγής πρωθυπουργός επιμπένει |ότι θα πρέπει να σκληρύνει η στάση του Ισραήλ στο πλαίσιο του «Πολέμου εναντίον της Τρομοκρατίας».

Οι αντιτιθέμενοι στην τακιτκή του Σαρόν, φοβούνται επειδή οι δολοφονίες αυτές προκαλούν αντίποινα των Παλαιστινίων. Αυτόακριβώς που επιδιώκει ο Σαρόν Επειδή η ένταση στην περιοχή οφελούν  αποκλεισιτκά τα μανιοκαταθλιπτικά σχέδια του αποικιοκράτη Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Αλλά αυτά δεν περιγράφονται στα συνήθη δελτία των διεθνών ειδήσεων, που κυρίως ασχολούνται με την «τρομορκατική δραστηριότητα» των υπόδουλων Παλαιστίνιων από τις σιδερόφραχτες ορδές του Σαρόν και του συμμάχου του Μπους –που τον εξοπλίζει.

Οπως γράφει ο Ρόμπερτ Φισκ του Ιντιπέντεντ,  δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο ανταποκριτής του αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου FOX NEWS, στην Ιερουσαλήμ Uri Dan, προσωπικός φίλος του Σαρόν, είναι ο συντάκτης του προλόγου στην βελτιωμένη «αυτοβιογραφία» του Ισραηλινού πρωθυπουργού,  βιβλίο που γράφηκε με αποκλειστικό στόχο να δικαιολογήσει τις μαζικές δολοφονίες τουλάχιστον 1.700 Παλαιστίνιων στους καταυλισμούς Σάμπρα και Σατίλα στο Ν. Λίβανο,

Αξιοπρόσεχτη είναι επίσης η άποψη του γνωστού Αμερικανού τηλεπαρουσιαστή των ειδήσεων Τεντ Κάμπελ πως «Είναι  δημοσιογραφικό καθήκον να μην αποκαλύπτονται γεγονότα ώσπου να επιτρέψει ο στρατός να βγούν στην επιφάνεια, ενόψει του νέου πολέμου ενανντίον του Ιράκ».

 

Αλλά η τακτική των «επιλεγμένων δολοφονιών» εφαρμόζεται και από τις ΗΠΑ. Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, «ήταν γνωστό στην σύνταξη το περιστατικό της δολοφονίας τεσσάρων «υπόπτων ως μέλη της Αλ Κάιντα» από τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος τύπου «Πρεντέητορ» στην Υεμένη, αλλά καθυστέρησαν την μετάδοση της είδησης επί τέσσερις μέρες, «μετά από παράκληση του Πενταγώνου».

Ενα νέο δημοσιογραφικό ήθος διαμορφώνεται αυτή την εποχή, καθώ τα αμερικανικά Μέσα από υπέρμαχοι της Ελευθερίας απέναντι στον ολοκληρωτισμό (σλόγκαν επί Ψυχρού Πολέμου) αναδεικνύονται σε όργανα Γκαιμπελικής προπαγάνδας.

Και κάτι περί ελευθεροτυπίας: Στον Καναδά για παράδειγμα, η CANWEST   του Ίσραελ Άσπερ, ελέγχει 130 εφημερίδες, ανάμεσα στις οποίες 14 ημερήσιες και μία από τις μεγαλύτερες την National Post. Στους δημοσιογράφους που εργάζονται στις εφημερίδες αυτές, έχει απαγορευθεί oποιαδήποτε άσκηση κριτικής εις βάρος του Ισραήλ».

Subscribe in a reader Facebook page Follow me