Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Μονοπωλούν οι ΗΠΑ- Βρετανία
Οι ΗΠΑ προσπάθησαν για άλλη μια φορά να πιστώσουν στον εαυτό τους την ήττα του Wehrmacht στο ευρωπαϊκό φινάλε του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, με τους Ρώσους μαζικά να κατηγορούν την Ουάσινγκτον για παραμόρφωση των ιστορικών γεγονότων.
Έντονη αντίδραση από τη Μόσχα ήρθε με ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι "η Αμερική και η Μεγάλη Βρετανία είχαν νίκη επί των Ναζί, αλλά απέτυχαν να αναφέρουν τη Σοβιετική Ένωση και το ρόλο της στη νίκη αυτή".
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πρέπει να "πραγματοποιηθεί σοβαρή διαβούλευση" με αξιωματούχους των ΗΠΑ μετά τα σκανδαλώδη "συγχαρητήρια" για την V-Day που έκανε η Ουάσινγκτον.
"Όλες αυτές οι απόπειρες παραμόρφωσης της ιστορίας της νίκης έναντι του ναζισμού και της αποφασιστικής συμβολής της χώρας μας σε αυτήν και οι οποίες δεν σταματούν στην Ουάσιγκτον ακόμη και τις επίσημες ημέρες της γενικής γιορτής της 75ης επετείου της νίκης, είναι εξαιρετικά τρομακτικές". 
Τα Twit  τρελάθηκαν, όταν για το ορόσημο της 8ης Μαΐου VE Day, ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό του επαίνους αποκλειστικά για τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία - τις χώρες που «είχαν νίκη εναντίον των Ναζί», προσθέτοντας:
«Το πνεύμα της Αμερικής θα κερδίζει πάντα. Στο τέλος, αυτό συμβαίνει. "
Η Μόσχα προέτρεψε επίσης τις ΗΠΑ να μην προσπαθήσουν να ξαναγράψουν την ιστορία, αλλά να τιμή σουν τη συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης ανεξάρτητα από τις διαφορές που έχει ακόμη και σήμερα η Ουάσινγκτον με τη Ρωσία.
Το μήνυμα, το οποίο εξέφραζε  πολλούς χρήστες στη Ρωσία και σε άλλες χώρες, δεν ήταν το μόνο ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τον εορτασμό της Ημέρας Νίκης. 
Πολλοί χρήστες του Facebook παραπονέθηκαν ότι απαγορεύτηκε η δημοσίευση της διάσημης φωτογραφίας Σοβιετικών στρατιωτών που ανέβαζαν την κόκκινη σημαία πάνω από το Ράιχσταγκ κατά τη κατάληψη του Βερολίνου.
Sputnik /
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me