Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

«Εκτός από τη συνεχή επικείμενη απειλή κινδύνου, είναι μια όμορφη μέρα» 
(Tom Toro: The NY TIMES)
Τα συμφέροντα των ελίτ
κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων από την πανδημία Covid-19 έχει ξεπεράσει τις 300.000, δημιουργώντας άλλο ένα σκοτεινό ορόσημο καθώς τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν ανησυχίες ότι αν τα μέτρα lockdown  αρθούν πολύ γρήγορα, θα πρέπει να αναμένεται «δεύτερο κύμα» του ιού.
  Ξεπερνώντας συνολικά τους 300.000 θανάτους και σχεδόν 4,5 εκατομμύρια περιπτώσεις παγκοσμίως την Πέμπτη, σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το παγκόσμιο ιικό ξέσπασμα συνεχίζει να επεκτείνεται σε περίπου 188 έθνη, μολύνοντας δεκάδες χιλιάδες κάθε μέρα. 
Τα τελευταία στοιχεία ήρθαν στο προσκήνιο με τη μορφή νέας προειδοποίησης από την Ύπατη Αρχή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
  Η Επίτροπος Michelle Bachelet, είπε ότι οι χώρες που καταργούν τις πολιτικές περιορισμού κινδυνεύουν πολύ να επανεμφανιστεί ο ιός.
«Εάν μια πληγείσα χώρα βγει από το lockdown  πολύ βιαστικά, υπάρχει ο κίνδυνος να ενεργοποιηθεί δεύτερο κύμα, το οποίο θα κοστίσει πολύ περισσότερες ζωές, νωρίτερα και πιο καταστρεπτικά από ό, τι θα συνέβαινε διαφορετικά», δήλωσε η Μπασελέ.
Ζητώντας την προστασία «λιγότερο προνομιούχων ή περιθωριοποιημένων κοινοτήτων», η Επίτροπος είπε επίσης ότι ο ιός θα «ανακάμψει σε όλους» εάν οι εθνικές αντιδράσεις καθοδηγούνται από «τα συμφέροντα συγκεκριμένης ελίτ», προσθέτοντας ότι η «πολιτική ή τα οικονομικά» δεν πρέπει να υπερισχύουν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ορισμένα άλλα μεγάλα hotspot Covid-19 ανεβάζουν επίσης προσεκτικά τα δικά τους μέτρα καραντίνας - συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, ορισμένων από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την Ευρώπη. Το κλείδωμα της Ινδίας, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, του 1,3 δισεκατομμυρίων, αναμένεται επίσης να λήξει στις 17 Μαΐου, χωρίς άλλη παράταση. Ενώ κάθε έθνος αντιμετωπίζει τον ίδιο ιό, οι συνθήκες ποικίλλουν δραματικά από χώρα σε χώρα, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει απλή λύση για το άνοιγμα.
Subscribe in a reader Facebook page Follow me