Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Greenpeace:

Η επιστροφή στην ανάπτυξη

θα οδηγήσει σε καταστροφή 


   Καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποφασίζουν για σχέδια ανάκαμψης αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ,

η Greenpeace προειδοποίησε ότι η «πράσινη ανάπτυξη» - όπως είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen - θα μπορούσε στην πραγματικότητα να παρατείνει ένα σύστημα που εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους και καταστρέφει το περιβάλλον.
 Όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος στην τελευταία έκθεσή του για την κατάσταση του περιβάλλοντος: «Η Ευρώπη δεν θα επιτύχει το όραμά της για την αειφορία «να ζει καλά εντός των ορίων του πλανήτη »συνεχίζοντας να προωθεί την οικονομική ανάπτυξη και επιδιώκοντας τη διαχείριση του περιβαλλοντικού και των κοινωνικών επιπτώσεων».
Ως συνέπεια προκύπτει πως οι κυβερνήσεις πρέπει να ενισχύσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και όχι να αποκαταστήσουν το παλαιό σύστημα.
Τα σχέδια ανάκαμψης της Ευρώπης δεν πρέπει να παραμένουν συνδεδεμένα με τους στόχους ανάπτυξης του ΑΕΠ, αλλά να προωθηθεί  η  κοινωνική και περιβαλλοντική ευημερία.
Ενώ η von der Leyen και άλλοι πολιτικοί ηγέτες μιλάνε για τα πράσινα διαπιστευτήριά τους, συνεχίζουν να στηρίζουν τις ελπίδες τους - και τα χρήματα των φορολογουμένων - σε ένα σπασμένο οικονομικό σύστημα, το οποίο θερμαίνει τον πλανήτη και απειλεί την ικανότητά του να διατηρήσει τη ζωή.

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me