Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

    Η αγγλοαμερικανική πολιτική
      και η νέα παγκόσμια τάξη
  «Στις ΗΠΑ ζει μόλις το 6,3% του πληθυσμού της Γης αλλά υπάρχει περίπου το 50% του παγκόσμιου πλούτου. Αυτή η ανισότητα είναι ιδιαίτερα μεγάλη μεταξύ των Αμερικανών και των λαών της Ασίας. 
«Σε αυτήν την κατάσταση, δεν μπορούμε να αποτύχουμε να είμαστε αντικείμενο ζήλιας και δυσαρέσκειας. Το πραγματικό μας καθήκον στην επόμενη περίοδο είναι να επινοήσουμε ένα σχέδιο σχέσεων που θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε αυτήν τη θέση της ανισότητας χωρίς θετική ζημία στην εθνική μας ασφάλεια. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να απαλλαγούμε από κάθε συναισθηματικότητα και να ονειρευόμαστε. και η προσοχή μας θα πρέπει να επικεντρωθεί παντού στους άμεσους εθνικούς μας στόχους. Δεν χρειάζεται να εξαπατήσουμε τον εαυτό μας ότι μπορούμε να αντέξουμε σήμερα την πολυτέλεια του αλτρουισμού και της παγκόσμιας ωφέλειας».
 Τούτα έγραφε ο George Kennan, ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, το 1948.
Έχουμε να κάνουμε με την ιστορία της εξέλιξης της εξουσίας από τον έλεγχο ορισμένων λίγων, στην οποία ακόμη και η επιστήμη τέθηκε στην υπηρεσία αυτής της μειονότητας. 
  Όπως συνέστησε ο Kennan στο εσωτερικό του μνημόνιο του 1948, οι ΗΠΑ ακολούθησαν την πολιτική τους αδιάκοπα, και χωρίς την «πολυτέλεια του αλτρουισμού και της ευεργετικής προσπάθειας  για τον κόσμο».
Ωστόσο, σε αντίθεση με τους προκατόχους τους σε κορυφαίους κύκλους της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, αυτή η αναδυόμενη αμερικανική ελίτ, η οποία διακήρυξε υπερήφανα  το τέλος του πολέμου την αυγή του Αμερικανικού Αιώνα τους, ήταν επιδέξια στη χρήση της ρητορικής του αλτρουισμού και της παγκόσμιας ωφέλειας για να προωθήσει τους στόχους της. 
  Ο αμερικανικός αιώνας τους παρέλαβε ως πιο μαλακή αυτοκρατορία, «πιο ευγενική, πιο ήπια», στην οποία, κάτω από το έμβλημα της αποικιακής απελευθέρωσης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της οικονομικής ανάπτυξης, αυτοί οι ελίτ κύκλοι δημιούργησαν δίκτυο εξουσίας όπως ο κόσμος δεν είχε δει από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου περίπου τρεις αιώνες πριν από τον Χριστό - παγκόσμια αυτοκρατορία ενωμένη υπό τον στρατιωτικό έλεγχο μιας μοναδικής υπερδύναμης, ικανή να αποφασίσει για μια ιδιοτροπία, τη μοίρα ολόκληρων εθνών.
 
Ένας αιώνας πολέμου
    Εντοπίζεται μια δεύτερη λεπτή κόκκινη γραμμή ισχύος.
 Πρόκειται για τον έλεγχο πάνω στην ίδια τη βάση της ανθρώπινης επιβίωσης - την καθημερινή μας παροχή ψωμιού.
 Ο άντρας που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της μεταπολεμικής ελίτ με έδρα την Αμερική κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, και ήρθε να συμβολίσει το ακατέργαστο realpolitik της, ήταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών Henry Kissinger
  Κάποια στιγμή στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ο Κίσιντζερ, ένας δια βίου ασκούμενος της γεωπολιτικής «Ισορροπία Ισχύος» και ο άντρας με κάτι περισσότερο από ένα μερίδιο συνωμοσιών κάτω από τη ζώνη του, φέρεται να φανέρωσε το σχέδιο του για παγκόσμια κυριαρχία: «Ελέγξτε το πετρέλαιο και έτσι θα ελέγχετε τα έθνη. Ελέγξτε το φαγητό και ελέγχετε τους ανθρώπους. "
  Ο στρατηγικός στόχος για τον έλεγχο της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας είχε τις ρίζες του δεκαετίες νωρίτερα, πολύ πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στα τέλη της δεκαετίας του 1930. Χρηματοδοτήθηκε, συχνά με λίγη προειδοποίηση, από επιλεγμένα ιδιωτικά ιδρύματα, τα οποία είχαν δημιουργηθεί για τη διατήρηση του πλούτου και της δύναμης μιας χούφτας αμερικανικών οικογενειών.
  Αρχικά στις οικογένειες αυτές επικεντρώθηκε ο πλούτος και η δύναμη, κυρίως   στη Νέα Υόρκη και κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών, από τη Βοστώνη έως τη Φιλαδέλφεια και την Ουάσιγκτον DC. 
  Για το λόγο αυτό, δημοφιλείς λογαριασμοί μέσων ενημέρωσης συχνά αναφέρονταν, μερικές φορές με χλευασμό, αλλά πιο συχνά με επαίνους, στο κατεστημένο ίδρυμα της Ανατολικής Ακτής.
  Το κέντρο βάρους της αμερικανικής δύναμης μετατοπίστηκε τις δεκαετίες μετά τον πόλεμο. 
  Το Ίδρυμα Ανατολικής Ακτής επισκιάστηκε από νέα κέντρα εξουσίας που εξελίχθηκαν από το Σιάτλ στη Νότια , την ακτή του Ειρηνικού, καθώς και στο Χιούστον, το Λας Βέγκας, την Ατλάντα και το Μαϊάμι, ακριβώς όπως τα πλοκάμια της αμερικανικής δύναμης εξαπλώθηκαν στην Ασία και την Ιαπωνία και νότια, στα έθνη της Λατινικής Αμερικής.
  Τις πολλές δεκαετίες πριν και αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μια οικογένεια ήρθε για να συμβολίσει τη βούληση και την αλαζονεία αυτού του αναδυόμενου Αμερικανικού Αιώνα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. 
Και η τεράστια περιουσία αυτής της οικογένειας είχε χτιστεί πάνω στο αίμα πολλών πολέμων και στον έλεγχό τους για ένα νέο «μαύρο χρυσό».
 
Αυτό που ήταν ασυνήθιστο για αυτή την οικογένεια, ήταν ότι από την αρχή της οικοδόμησης της περιουσίας τους, οι πατριάρχες και οι σύμβουλοι που καλλιεργούσαν για να προστατεύσουν τον πλούτο τους αποφάσισαν να επεκτείνουν την επιρροή τους σε πολλά πολύ διαφορετικά πεδία. Αναζήτησαν τον έλεγχο όχι μόνο στο πετρέλαιο, την αναδυόμενη νέα πηγή ενέργειας για την παγκόσμια οικονομική πρόοδο. Επεξέτειναν επίσης την επιρροή τους στην εκπαίδευση της νεολαίας, της ιατρικής και της ψυχολογίας, της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών και, σημαντικά για την ιστορία μας, για την ίδια την επιστήμη της ζωής, τη βιολογία και τις εφαρμογές της στον κόσμο των φυτών και της γεωργίας.
Ως επί το πλείστον, η δουλειά τους πέρασε απαρατήρητη από τον μεγαλύτερο πληθυσμό, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Λίγοι Αμερικανοί γνώριζαν πώς η ζωή τους ήταν αμφίρροπη, και μερικές φορές όχι τόσο αμφίρροπη, επηρεασμένη από το ένα ή το άλλο έργο που χρηματοδοτήθηκε από τον τεράστιο πλούτο αυτής της οικογένειας.
 
Το θέμα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ( ΓΤΟ), σύντομα έγινε σαφές ότι η ιστορία των ΓΤΟ ήταν αδιαχώριστη από την πολιτική ιστορία αυτής της πολύ ισχυρής οικογένειας, της οικογένειας Rockefeller και των τεσσάρων αδελφών - David, Nelson, Laurance και John D. III. 
Αυτοί ήσαν στις τρεις δεκαετίες μετά την αμερικανική νίκη στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, την αυγή του πολύ γνωστού Αμερικανικού Αιώνα, που διαμόρφωσαν την εξέλιξη της εξουσίας που αναφέρθηκε ο Τζορτζ Κένναν το 1948.
 
Στην πραγματικότητα, η ιστορία των ΓΤΟ είναι αυτή  η  εξέλιξη  της εξουσίας στα χέρια της ελίτ, που ήταν αποφασισμένη με κάθε κόστος να φέρει ολόκληρο τον κόσμο υπό την κυριαρχία τους.
Πριν από τρεις δεκαετίες, αυτή η εξουσία βασίστηκε στην οικογένεια Rockefeller.
 Σήμερα, τρία από τα τέσσερα αδέλφια είναι εδώ και πολύ καιρό νεκρά, αρκετά κάτω από περίεργες συνθήκες. Ωστόσο, όπως ήταν η θέλησή τους, το έργο της παγκόσμιας κυριαρχίας - «κυριαρχία πλήρους φάσματος», όπως το ονόμασε αργότερα το Πεντάγωνο, είχε εξαπλωθεί, συχνά μέσω ρητορικής της «δημοκρατίας» και βοήθησε κατά καιρούς από την ακατέργαστη στρατιωτική δύναμη αυτής της αυτοκρατορίας, όταν κρίθηκε απαραίτητο. 
Το πρόγραμμά τους εξελίχθηκε σε σημείο όπου μια μικρή ομάδα ισχύος, με έδρα την Ουάσινγκτον στα πρώτα χρόνια του νέου αιώνα, ήταν αποφασισμένη να ελέγξει το μέλλον και να παρουσιάσει τη ζωή σε αυτόν τον πλανήτη σε βαθμό που ουδείς ονειρευόταν.
 
Η ιστορία της γενετικής μηχανικής και της κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φυτών και άλλων ζωντανών οργανισμών δεν μπορεί να γίνει κατανοητή χωρίς να κοιτάξουμε την ιστορία της παγκόσμιας εξάπλωσης της αμερικανικής δύναμης τις δεκαετίες μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Ο Τζορτζ Κένναν, ο Χένρι Λούσε, ο Αβέρελ Χάριμαν και, πάνω απ 'όλα, οι τέσσερις αδερφοί του Rockefeller, δημιούργησαν την ίδια την έννοια της πολυεθνικής «αγροτικής επιχείρησης». 
Χρηματοδότησαν την «Πράσινη Επανάσταση» στον γεωργικό τομέα των αναπτυσσόμενων χωρών, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να δημιουργήσουν νέες αγορές πετροχημικών λιπασμάτων και προϊόντων πετρελαίου, καθώς και να επεκτείνουν την εξάρτηση από ενεργειακά προϊόντα. Οι ενέργειές τους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών σήμερα.
 
Μέχρι τις αρχές του νέου αιώνα, ήταν σαφές ότι τέσσερις τεράστιες χημικές πολυεθνικές εταιρείες είχαν εμφανιστεί ως παγκόσμιοι παίκτες στο παιχνίδι για τον έλεγχο των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα πολύ βασικά προϊόντα διατροφής από τα οποία εξαρτώνται οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο για την καθημερινή τους διατροφή - καλαμπόκι, σόγια, ρύζι, σιτάρι, ακόμη και λαχανικά και φρούτα και βαμβάκι - καθώς και νέα στελέχη πουλερικών ανθεκτικών σε ασθένειες, γενετικά τροποποιημένα ώστε να αντιστέκονται στον θανατηφόρο ιό της γρίπης των πτηνών H5N1 ή ακόμη και γονίδια που έχουν αλλάξει. 
Τρεις από τις τέσσερις ιδιωτικές εταιρείες είχαν δεκαετίες δεσμούς με την έρευνα χημικού πολέμου του Πενταγώνου. Το τέταρτο, ονομαστικά Ελβετικό, ήταν στην πραγματικότητα ελεγχόμενο κι αυτό. Όπως και με το πετρέλαιο, το ίδιο συνέβαινε και με τη γεωργία των ΓΤΟ ως ένα αγγλοαμερικανικό παγκόσμιο έργο.
 
Τον Μάιο του 2003, προτού ξεκαθαρίσει η σκόνη από τον αδιάκοπο βομβαρδισμό και την καταστροφή που προκάλεσαν οι ΗΠΑ στη Βαγδάτη, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επέλεξε να κάνει τους ΓΤΟ στρατηγικό ζήτημα, προτεραιότητα στην μεταπολεμική του αμερικανική εξωτερική πολιτική. 
Η επίμονη αντίσταση του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού γεωργικών προϊόντων στον κόσμο, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στάθηκε ως τρομερό εμπόδιο στην παγκόσμια επιτυχία του προγράμματος ΓΤΟ. 
Όσο η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρνήθηκαν σταθερά να επιτρέψουν τη φύτευση ΓΤΟ για υγεία και επιστημονικούς λόγους, τα υπόλοιπα έθνη του κόσμου θα παραμείνουν σκεπτικιστικά και διστακτικά. 
Στις αρχές του 2006, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) είχε αναγκαστεί να ανοίξει την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον μαζικό πολλαπλασιασμό των ΓΤΟ. Φαίνεται ότι η παγκόσμια επιτυχία πλησίαζε για το πρόγραμμα ΓΤΟ.
Μετά την αμερικανική και βρετανική στρατιωτική κατοχή στο Ιράκ, η Ουάσινγκτον προχώρησε να φέρει τη γεωργία του Ιράκ στον τομέα των κατοχυρωμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας γενετικά τροποποιημένων σπόρων, οι οποίοι αρχικά προέρχονταν από την «γενναιοδωρία» του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Υπουργείου Γεωργίας.
 
Το πρώτο μαζικό πείραμα με καλλιέργειες ΓΤΟ, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 σε μια χώρα της οποίας η ελίτ είχε από καιρό καταστραφεί από την οικογένεια Rockefeller και τις συνδεδεμένες τράπεζες της Νέας Υόρκης: Την Αργεντινή.
Η εξάπλωση και ο πολλαπλασιασμός των ΓΤΟ, γίνεται συχνά μέσω πολιτικού εξαναγκασμού, κυβερνητικής πίεσης, απάτης, ψεμάτων, ακόμη και δολοφονιών. 
Αν διαβάζεται συχνά σαν ιστορία εγκλήματος, αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Το έγκλημα που διαπράττεται στο όνομα της γεωργικής αποτελεσματικότητας, της φιλικότητας προς το περιβάλλον και της επίλυσης του παγκόσμιου προβλήματος πείνας, φέρει μερίδια που είναι πολύ πιο σημαντικά για αυτήν τη μικρή ελίτ. Οι ενέργειές τους δεν είναι μόνο για χρήματα ή για κέρδος. 
Σε τελική ανάλυση, αυτές οι ισχυρές ιδιωτικές οικογένειες αποφασίζουν ποιος ελέγχει την Federal Reserve, την Τράπεζα της Αγγλίας, την Τράπεζα της Ιαπωνίας και ακόμη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα χρήματα είναι στα χέρια τους για να καταστρέψουν παρά να δημιουργήσουν.
Ο στόχος τους είναι μάλλον, ο απόλυτος έλεγχος της μελλοντικής ζωής σε αυτόν τον πλανήτη, μια υπεροχή που είχαν ονειρευτεί μόνο οι προηγούμενοι δικτάτορες και οι δεσπότες.
 Αν δεν ελεγχθεί, η παρούσα ομάδα πίσω από το πρόγραμμα ΓΤΟ απέχει περίπου μία έως δύο δεκαετίες από την απόλυτη κυριαρχία της τροφικής ικανότητας του πλανήτη. 
 
Global Research
 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me