Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Κώστας Μπετινάκης

Συνεργάτης των “Χ.ν.” κατά καιρούς ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Κώστας Μπετινάκης. Φίλος και τακτικός επισκέπτης του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου. Φίλος προσωπικός του ιδρυτή των “Χ.ν.” Γιάννη Γαρεδάκη είχε “δεθεί” συναισθηματικά με τα Χανιά και μια από τις μεγαλύτερες χαρές και απολαύσεις του, τα τελευταία χρόνια, ήταν να επισκέπτεται την πόλη και να παρακολουθεί την πορεία του Μουσείου Τυπογραφίας.
Τέλος σ’ όλα αυτά. Από προχθές ο αξέχαστος φίλος άφησε την τελευταία του πνοή στην Αθήνα, κοντά στους δικούς και φίλους του.
Μικρή αναφορά στη ζωή και το έργο του Κώστα Μπετινάκη, από τον αδελφικό του φίλο δημοσιογράφο Δημήτρη Τσαλαπάτη, δημοσιεύεται παρακάτω.
Φίλε Κώστα εμείς στα “Χ.ν.” θα σε θυμόμαστε πάντα ως ένα πνευματικό και έντονα προβληματισμένο άνθρωπο. Ως έναν δημοσιογράφο από τον οποίο μπορούσες να αντλήσεις, να εμπνευστείς την πραγματική έννοια της δημοσιογραφίας και τις δυνατότητες που είχε και έχει για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου. Οπως εσύ έτσι κι εμείς ελπίζουμε σ’ ένα καλύτερο αύριο.

Τα “Χανιώτικα νέα”
 

Ψήφισμα του Ι.Ε.Τ.

Το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (ίδρυμα “Αγία Σοφία”) με ψήφισμά του εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του δημοσιογράφου, πρώην Γενικού Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ και μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ Κώστα Μπετινάκη.
Οπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «ο Κώστας Μπετινάκης υπήρξε ένας καλός φίλος και υποστηρικτής του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου από την ίδρυση του ενώ συμμετείχε δραστήρια και ενεργά σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες του.
Το ήθος και η αξιοπρέπεια του μεταστάντα αποτελούν παρακαταθήκη για τις νέες γενιές των δημοσιογράφων και σε όλους εμάς που είχαμε την ευτυχία να τον γνωρίσαμε και να συνεργαστούμε μαζί του.
Στην οικογένεια του εκλιπόντος καλού φίλου και συνεργάτη εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας».

 

 https://www.haniotika-nea.gr/apochairetismos-ston-kosta-mpetinaki/

 

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me