Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 Ο Σπύρος Κομίνης ο ασυμβίβαστος Δημοσιογράφος κάνει τώρα εξωτερικό δελτίο
από τον Παράδεισο


«Έφυγε απόψε  από την ζωή και ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΜΙΝΗΣ Ο Δημοσιογράφος ,ο σπουδαίος αρθρογράφος, ο ανεξάρτητος  αναλυτής των διεθνών θεμάτων που με την αρθογραφία του προέβλεψε την κρίση του 2008-2010, ο ασυμβίβαστος  για τις ιδέες του , που υπηρέτησε με πάθος  την πραγματική και  σε βάθος ενημέρωση.
Γεννήθηκε στην Αθήνα 24 Δεκεμβρίου 1947. Είχε το μοναδικό ταλέντο και την ανεπανάληπτη ικανότητα  να ανακαλύπτει και να αποκαλύπτει, ανάμεσα στις γραμμές,  την αθέατη πλευρά των γεγονότων  οδηγώντας  τον αναγνώστη , τον ακροατή, τον θεατή στην μοναδική  αλήθεια.
Στέλεχος  εφημερίδων από την δεκαετία του 1970 ασχολήθηκε συστηματικά με τα διεθνή , το εξωτερικό δελτίο ειδήσεων , όπως  έλεγαν οι παλιότεροι στις εφημερίδες Έθνος, Πρωινή Ελευθεροτυπία, Ειδήσεις και στην ΕΡΤ αλλά και στο ιδιωτικό ραδιόφωνο "Ωχ FM" με πολύκροτες συνεντεύξεις.
 Σε δική του έμπνευση οφείλεται η έκδοση της εφημερίδα «Η Πρώτη», ενώ είχε καθοριστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο  στην έκδοση της πρώτης ανεξάρτητης
συνεταιριστικής εφημερίδας το Ποντίκι στη δεκαετία του ΄70.
Πήρε μέρος μαζί με τον Λυκούργο Κομίνη στην έκδοση της εφημερίδας της ΕΣΗΕΑ "ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΓΝΩΜΗ". Με την κυκλοφορία του μοναδικού φύλλου οι εκδότες υποχρεώθηκαν συνθηκολογήσουν, να υπογράψουν ΣΣΕ με την ΕΣΗΕΑ και να αποβεί έτσι νικηφόρα για τον κλάδο η  μεγάλη απεργία του 1975. 
Ένα μήνα ακριβώς μετά τον Κώστα Μπετινάκη τώρα «ταξιδεύει»  στον Παράδεισο και ο Σπύρος Κομίνης.
Οι δύο συμμαθητές κάνουν τώρα εξωτερικό δελτίο  από τον Παράδεισο.

Ελίνα Κώστα Νίκο  κουράγιο μας αφήνει σπουδαίες παρακαταθήκες ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ι. ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ

Στη ΦΩΤΟ Ο Σπύρος Κομίνης πρώτος από αριστερά σε παλιότερη εκδήλωση  μνήμης τιμής για τον Τάσο Λειβαδίτη που είχε διοργανώσει η ΠΟΕΣΥ σε συνεργασία με την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων  
 
 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me