Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Ιστορία μου αμαρτία μου
 

   Στις 2 Μαΐου η αμερικανική Γερουσία με ψήφους 94-2 και η Βουλή των Αντιπροσώπων με 352-21 εξέφραζαν την αμέριστη υποστήριξή τους στο Ισραήλ για την στρατιωτική δράση που έχει αναλάβει εναντίον των Παλαιστίνιων. Όπως δήλωσε στους «New York Times» ο γερουσιαστής Ερνεστ Χόλλινγκς της Νότιας Καρολίνας «αυτό εξηγείται μια και η προεκλογική εκστρατεία των περισσότερων γερουσιαστών χρηματοδοτείται από το ισραηλινό λόμπι».
  Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που φουντώνει ο προεκλογικός αγώνας για τις βουλευτικές ( ανανέωση μισών εδρών) εκλογές του Νοεμβρίου.
Ιδιαίτερα δραστήριος είναι ο ρόλος της Αμερικανο-ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC), με 60.000 μέλη που θεωρείται το ισχυρότερο λόμπι στην Ουάσιγκτον.
  Όπως γράφει το «ΝΑΤΙΟΝ», τα ενεργά μέλη του ΑΙPAC μαζί με το δίκτυο πλούσιων πολιτών και με επιρροή που καλύπτει ολόκληρη τη χώρα, «λούζουν με εκατομμύρια δολάρια εκατοντάδες μέλη του Κογκρέσου, και από τις δύο πτέρυγες με στόχο να ταυτίζεται η πολιτική του Ισραήλ με των ΗΠΑ».
  Το ετήσιο συνέδριο της ΑIPAC, στα τέλη Απριλίου, παρακολούθησαν –έγραψε ο Μάικ Αλεν στην “Washington Post”- τα μισά μέλη της γερουσίας, 90 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και 13 ανώτερα κυβερνητικά στελέχη».
  Οι σημαντικότερες εβραϊκές οργανώσεις στις ΗΠΑ, με κύριο όργανο το λιγότερο γνωστό «Κονγκρέσο των Προέδρων» τους ασκούν ασφυκτικές πιέσεις όχι μόνο στην Ουάσιγκτον, αλλά και στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
  Κινητοποιούν τα μέλη τους τα οποία με επιστολές διαμαρτύρονται στον αμερικανικό τύπο στην περίπτωση που δεν είναι αρκούντως φιλο-ισραηλινός. Πρόσφατα περί τους 1.000 συνδρομητές των “Los Angeles Times”, ζήτησαν να σταματήσει να τους αποστέλλεται η εφημερίδα επειδή θεώρησαν ότι καλύπτει τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή «ευνοώντας τους Παλαιστίνιους». Ανάλογες επιστολές συνδρομητών έλαβαν και οι εφημερίδες «Minneapolis Star Tribune”, “Philadelphia Inquarier” και «Miami Herald”.
Στις 6 Μαϊου οι “N.Y.Times”, δημοσίευσαν φωτογραφία της φιλο-ισραηλινής πορείας στο Μανχάταν στην οποία όμως διακρινόταν και πανώ από την αντισυγκέτρωση με φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα.
Στις 7 Μαϊου η εφημερίδα δημοσίευσε απολογητικό άρθρο για το «ατόπημα».
 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me