Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Πίσω στην αφετηρία,

 

  Το Ισραήλ άρχισε τις εργασίες δημιουργίας νέου οικισμού στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα, μετέδωσε ισραηλινός ραδιοφωνικός σταθμός.

  Ο διοικητής της ισραηλινής στρατιωτικής Διοίκησης παρασημοφόρησε δώδεκα Ισραηλινούς στρατιώτες. Ανάμεσά τους αλεξιπτωτιστές που εμπόδιζαν τους κατοίκους της Ναμπλούς να τύχουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και σε ομάδα του μηχανικού που ισοπέδωσε με μπουλντόζες τον καταυλισμό Τζενίν.

  Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ανέβαλε για μία μέρα το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, για να εξετάσει ειρηνευτικό σχέδιο. Αιτία, η τελευταία πολύνεκρη επίθεση παλαιστίνιου-καμικάζι, τις οποίες υποτίθεται πως εμποδίζουν (και όχι προκαλούν) οι συνεχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών στα κατεχόμενα.

Μετά την απόφαση που πήρε το ισραηλινό κόμμα Λικούντ (του πρωθυπουργού) ουδέποτε να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος, τι είδους ειρηνευτικά σχέδια εξετάζονται στην Ουάσιγκτον, είναι απορίας άξιον.

  Ιδιαίτερα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις εκπροσώπου του προέδρου Μπους για τον Γιάσερ Αραφάτ  εκείνο που διαφαίνεται είναι πως οι Ισραηλινοί επιθυμούν τη διαιώνιση μιας τυπικής παλαιστινιακής αυτοδιοίκησης -τύπου καθεστώτος Βισύ- μόνο που θα πρέπει να βρουν και τον αντίστοιχο στρατηγό Πεταίν μια και ο Αραφάτ δεν ταιριάζει στο ρόλο αυτό.

  Ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Αρί Φλέισερ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Στα μάτια του προέδρου ο Γιάσερ Αραφάτ δεν έπαιξε ποτέ το ρόλο κάποιου   να τον εμπιστευτούμε και να είναι αποτελεσματικός».

  Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος –που ζήτησε να μείνει ανώνυμος- είπε στους δημοσιογράφους πως «οι Αμερικανοί ηγέτες δραστήρια ψάχνουν να βρουν κάποιον που θα μπορούσε να ηγηθεί των Παλαιστινίων σε μια ειρήνη με το Ισραήλ». Πάλι παραλείπεται ευλόγως η φράση «Παλαιστινιακό κράτος» -κάτι για το οποίος ο πρόεδρος Μπους είπε πως έχει όραμα.

  Άλλοι ψάχνουν δηλαδή να βρουν Παλαιστίνιο ηγέτη… Κι ώσπου να τον βρουν, θα συνεχιστούν οι παραπλανητικές υποσχέσεις, οι κατεδαφίσεις με μπουλντόζες παλαιστινιακών κατοικιών, οι ανεγέρσεις ισραηλινών οικισμών στα κατεχόμενα, και φευ οι τρομοκρατικές επιθέσεις, επειδή αλλιώς δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αίματος. Κι αλίμονο αν υπάρξει άλλος Ισραηλινός πρωθυπουργός που θα τολμήσει να σκεφτεί πως οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα για πατρίδα.

Subscribe in a reader Facebook page Follow me