Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Ανεξέλεγκτα εγκλήματα από τους Πραιτωριανούς του Σαρόν στα κατεχόμενα

Η διεθνής κοινή γνώμη ενημερώνεται μόνον όταν υπάρχουν θύματα Ισραηλινοί.

Του Κώστα Μπετινάκη

Παλαιστίνιος Δαβίδ

 

Ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν εξέφρασε την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν το τελευταίο καιρό στα κατεχόμενα (Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία).


Τρεις ισραηλινοί σκοτώθηκαν από ένοπλους Παλαιστινίους που εισχώρησαν σε εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Όχθη.
Οκτώ άλλοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και στρατιώτες, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στον Εβραϊκό Οικισμό του Κιριατ Αρμπά.
Δύο Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με Ισραηλινούς στρατιώτες.
Σε άλλο επεισόδιο, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες, ενώ προσπαθούσαν να εισχωρήσουν σε άλλον Εβραϊκό οικισμό κοντά στη Χεβρώνα.
Οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν ενώ η ατμόσφαιρα στο Ισραήλ και τις Παλαιστινιακές περιοχές παραμένει τεταμένη, έπειτα από την έξαρση της βίας κατά τις τελευταίες ημέρες.
Νωρίτερα οι Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις ένοπλους Παλαιστίνιους οι οποίοι άνοιξαν πυρ σε ισραηλινή συνοδεία, κοντά στον εβραϊκό οικισμό Νετζαρίμ, νοτίως της λωρίδας της Γάζας.
Στρατεύματα του Ισραήλ παραμένουν στις θέσεις τους γύρω από την πόλη Μπέιτ Χανούν και στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, μία ημέρα μετά τη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση που στοίχισε τη ζωή σε έντεκα Παλαιστίνιους.
Περισσότερα από 100 τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί γύρω από τις περιοχές αυτές. Οι Ισραηλινοί λένε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στόχο έχουν να εμποδίσουν τυχόν επιθέσεις των Παλαιστινίων με ρουκέτες σε πόλεις του Ισραήλ.
Η στρατιωτική επιδρομή ξεκίνησε, μερικές ώρες μετά από τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο της Χάιφα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 15 ανθρώπων.
BBC  News

Δεν είναι λίγοι οι Παλαιστίνιοι που πλήρωσαν με τη ζωή τους τα αντίποινα για  τους φόνους στη Χάιφα μετά την επίθεση αυτοκτονίας. Αποτέλεσμα όμως ήταν αυτό που οι Παλαιστίνιοι βλέπουν: οι Ισραηλινοί  απαντούν με τρομοκρατία στις τρομοκρατικές επιθέσεις. Ισραηλινά τεθωρακισμένα άρχισαν να βάλλουν εναντίον πυροσβεστών που προσπαθούσαν να σβήσουν πυρκαγιά σε κατάστημα επίπλων, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Οκτώ Παλαιστίνιοι νεκροί, και ανάμεσά τους τρία παιδιά ηλικίας 12,13 και 14. Κι όλα αυτά συνέβησαν πριν ακουστούν τα μαχητικά ελικόπτερα των  «Ισραηλινων Αμυντικών Δυνάμεων» (έτσι αποκαλούνται οι σιδερόφραχτοι πραιτοριανοί του Σαρόν που πολυβολούν αμάχους στα κατεχόμενα) να κατευθύνονται στη Γάζα αμέσως μετά την επίθεση αυτοκτονίας, που στοίχισε τη ζωή σε 15 Ισραηλινούς στη Χάιφα… Οι Παλαιστίνιοι γνώριζαν πως η επίθεση αντιποίνων θα γίνει, μόνο το που αγνοούσαν. Ήταν λοιπόν ο καταυλισμός Τζαμπαλίγια αυτή τη φορά. Συνολικός απολογισμός, 11 νεκροί, κατά την «έρευνα για την ανακάλυψη του κρησφύγετου του τρομοκράτη της Χαμάς Αμπέντ Αλ Καρίμ Ζιάντα». Φεύγοντας οι Ισραηλινοί –κατά τη συνήθη τακτική τους ανατίναξαν το σπίτι του, «επειδή ήταν εργοστάσιο κατασκευής όπλων».

Ο πόλεμος στα κατεχόμενα έχει πάρει άγριες διαστάσεις, καθώς όλων η προσοχή είναι στραμμένη στην προετοιμασία για τον πόλεμο ΗΠΑ εναντίον Ιράκ.

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ χρησιμοποιώντας τις στρατιωτικές δυνάμεις, και κάθε μέσο καταστροφής δεν σκορπά μόνο τον τρόμο, προκαλεί ακατάσχετη αιμορραγία στα κατεχόμενα, ενώ ταυτόχρονα κάνει πως δεν βλέπει ότι ο ισραηλινός πληθυσμός ασφυκτιά» γράφει ο δρ. Ιακόβ Λάζοβικ στην Χααρέτζ (4 ΜΑΡ. 03).

Ποιος είναι σε θέση να εξηγήσει στους πολίτες πως στα κατεχόμενα φτάνει ο στρατός ξαφνικά στις τρεις τα ξημερώματα, βγάζει όλους τους ενοίκους στο δρόμο μέσα στη βροχή, ανατινάζει την κατοικία, κι ύστερα αναχωρεί  χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε εξήγηση. Η διαταγή του πρωθυπουργού Σαρόν προς τους στρατιώτες που κατευθύνονταν για αντίποινα στην Κίμπια: «Θέλω αυξημένες απώλειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό».

Οι τρεις στατηγοίπου ελέγχουν τη σημερινή κυβέρνηση του Ισραή, Σαρόν, Μοφάζ και Γιααλόν διατάζουν: Απαγόρευση της κυκλοφορίας και πάλι απαγόρευση της κυκλοφορίας στα κατεχόμενα. Συλλήψεις επί συλλήψεων. Την καταστροφή δρόμων. Αυστηρούς και βίαιους ελέγχους στα οδοφράγματα. «να τους κάνετε τη ζωή δύσκολη ώστε να μην μπορούν ούτε να διαμαρτυρηθούν», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μπένι Αλόν, υπουργός κι αυτός στην κυβέρνηση του αιμοδιψή Σαρόν.

«Το έθνος δεν μπορεί να κατηγορηθεί για γενοκτονία, αλλά δείχνει να μην ενδιαφέρεται για το τι πραγματικά συμβαίνει στα κατεχόμενα. Και παρακολουθεί με αδράνεια τις εντολές που δίνει η εκλεγμένη κυβέρνηση. «Δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν για γενοκτονία, επειδή δεν έχουμε κρεματόρια» μου είπε ένας έξυπνος στρατηγός μας». Εγραψε η    Σουλάμίτ Αλονί πρώην μέλος του ισραηλινού Κνέσετ και  το 1992-96 υπουργός Τεχνών, Επιστημών και Τεχνολογίας.

Subscribe in a reader Facebook page Follow me