Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Το φιλο-ισραηλινό λόμπι

του ΟΗΕ

  Στα τριάντα και πλέον χρόνια που εργάζομαι ως συντάκτης του εξωτερικού Δελτίου, δύο είναι τα «θέματα» που απασχόλησαν περισσότερο τα κείμενά μου:

  Οι αποφάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και το Μεσανατολικό.

  Στις μέρες μου είδα να διαλύεται η Σοβιετική Αυτοκρατορία αλλά να παραμένει άλυτο το Μεσανατολικό. Επειδή μια δίκαιη επίλυση του ζητήματος δεν θα ευνοούσε τα ισραηλινά αποικιακά συμφέροντα. Και επειδή το εβραϊκό παρασκήνιο είναι πανίσχυρο, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά παγκοσμίως.

    Κινδυνεύει να καταδικαστεί όποιος αμφισβητήσει το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί. Αλλά την τελευταία στιγμή αποτράπηκε να αναγνωρίσει η αμερικανική γερουσία το Ολοκαύτωμα των Αρμενίων από τους Οθωμανούς.

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες ως παγκόσμιος δύναμη επιβάλλει τα "Δημοκρατικά Ιδεώδη", όπως συμφέρουν στις σημερινές ιδέες της εμπορευματοποίησης και όχι όπως τα διακήρυξαν οι πατέρες της Αμερικανικής Επανάστασης.

 Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, όμως, αφού είδε η Ουάσιγκτον να αμφισβητείται η οικονομική κυριαρχία της από δύο περιφερειακές δυνάμεις –Γερμανία και Ιαπωνία- αποφάσισε να χαράξει εντελώς διαφορετική εξωτερική πολιτική. Εγκαταλείπει το δόγμα του απομονωτισμού και βάζει μόνιμα πόδι στην Ευρώπη και Ιαπωνία, θεμελιώνοντας πολιτικές καταστάσεις που παρέμειναν αξιοζήλευτα σταθερές και πολιτικούς  υπάκουους –ας μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς- επί μισό και πλέον αιώνα.

Αλήθεια πόσες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις υπάρχουν ακόμη και σήμερα σε Γερμανία και Ιαπωνία;

    Τα περισσότερο εντυπωσιακά γεγονότα κατά την περιπλάνησή μου στο Εξωτερικό Δελτίο - τον ανεξάντλητο χώρο των παγκόσμιων γεγονότων – οι στιγμές που με συγκλόνισαν, ήταν όταν υποστελλόταν η κόκκινη σημαία από το κοντάρι του πύργου στο Κρεμλίνο. Η  διάλυση της ΕΣΣΔ. Από κει και πέρα φάνηκε φυσιολογικό επακόλουθο η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με γνώμονα την άδικη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ που δρα ψυχρά και αποκλειστικά  για χάρη των γεωπολιτικών συμφερόντων της Ουάσιγκτον.

  Η ικανοποίηση μονομερώς αλυτρωτικών συμφερόντων στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ ταυτόχρονα, ξεχνιέται το δίκαιο αίτημα των Παλαιστίνιων και των Κούρδων για πατρίδα.

 Χωρίς ουδέποτε να ξεχνώ το έγκλημα στην Χιροσίμα!

Από το προσκήνυμά μου στο Ναό της Χιροσίμα

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me