Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 

 

Τα ψέματα στα οποία στηρίχθηκε η  βάρβαρη επίθεση εναντίον  Ιράκ.

 

Του Κώστα Μπετινάκη

 

Η επίθεση εναντίον του Ιράκ ήταν προαποφασισμένη. Στηριζόταν στα συμπεράσματα εκείνα που είχε χρησιμοποιήσει επανειλημμένα και ο προηγούμενος πρόεδρος των ΗΠΑ: Όποτε βομβάρδιζε το Ιράκ, ανέβαινε  η δημοτικότητά του τότε που δοκιμαζόταν με το σκάνδαλο Λιουίνσκι, επειδή έδειχνε την σιδερένια αποφασιστικότητα της διακυβέρνησής του.

Ο πόλεμος εναντίον του Ιράκ, ήταν προαποφασισμένος  από καιρό. Άλλωστε η συγκέντρωση της αμερικανικής αρμάδας και των κολαούζων της ξυπόλυτης πρώην αυτοκρατορίας της Αυτής Μεγαλειότητας ήταν κάτι που απαιτούσε πολύμηνη προετοιμασία. Απλώς δεν τους κάθισε η διεθνής συγκυρία. Δεν έπεισαν αυτή τη φορά, για να βρουν συνεργούς όπως στην περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου. Όπου ο πόλεμος ήταν εξίσου παράνομος, μια και δεν είχε τις ευλογίες του ΟΗΕ, αλλά μόνο του ΝΑΤΟ. Ας μη ξεχνάμε, ότι ελάχιστα υπολόγιζε τη διεθνή νομιμότητα ο εγκάθετος πρόεδρος της Διαβολικής Αυτοκρατορίας. Μη ξεχνάμε όμως πως έχουμε να κάνουμε με έναν  διορισμένο  πρόεδρο από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για  να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, και ο οποίος  εξοφλεί τώρα προεκλογικές υποσχέσεις και συσσωρευμένα  χρέη του πατέρα του.

Αυτά είναι λοιπόν τα ψέματα που επικαλέστηκε στον αρλουμπώδη λόγο του ο W. Μπους προσπαθώντας να πείσει τους αφελείς, πριν εξαπολύσει τον βάρβαρο και παράνομο πόλεμο εναντίον του Ιράκ:

 

Ψέμα Νο1

 «Επί μία και πλέον δεκαετία οι ΗΠΑ και άλλα κράτη προωθήσαμε  υπομονετικά τις έντιμες προσπάθειες του ειρηνικού αφοπλισμού του Ιράκ».

Το καθοδηγούμενο από τις ΗΠΑ και μέσω του ΟΗΕ καθεστώς  των οικονομικών (και όχι μόνο) κυρώσεων εναντίον του Ιράκ, σε συνδυασμό με τις ζώνες «απαγόρευσης πτήσεων, δεν παύει να είναι κτηνώδης καταπίεση. Η απαγόρευση αποστολής τροφίμων, φαρμάκων και άλλων βασικών εφοδίων, δεν χαρακτηρίζουν πολιτισμένο τρόπο αντιμετώπισης μιας κρίσης και οδήγησε στο θάνατο περίπου ένα εκατομμύριο παιδιά στο Ιράκ. Αλλά και όταν αποδέχτηκαν κάποτε οι ΗΠΑ το πρόγραμμα «πετρέλαιο για τρόφιμα» δύο αξιωματούχοι του ΟΗΕ που είχαν τεθεί επικεφαλής του προγράμματος υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν, λόγω των αποτρόπαιων συνθηκών που είχαν δημιουργηθεί στο Ιράκ από τις κυρώσεις. Μετά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ίδιοι οι επιθεωρητές του ΟΗΕ είχαν καταγγείλει ότι ανάμεσά τους η CIA είχε παρεισφρήσει πράκτορές της που ως στόχο είχαν την κατασκοπεία και τον σχεδιασμό δολοφονικής απόπειρας εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν.

Ψέμα Νο2

«Το ιρακινό καθεστώς εξακολουθεί να κατέχει και να κατασκευάζει  μερικά από τα πλέον θανατηφόρα όπλα».

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα της Ουάσιγκτον Ποστ  «αξιωματούχοι της CIA είχαν ανησυχήσει μήπως κυβερνητικοί παράγοντες είχαν υπερβάλλει επικαλούμενοι στοιχεία της αντικατασκοπίας, προκειμένου να πείσουν τον αμερικανικό λαό και τις ξένες κυβερνήσεις ότι ο Ιράκ παραβίαζε αποφάσεις τουΟΗΕ. Ακόμα το δημοσίευμα υποστήριζε πως οι επιθεωρητές δεν μπορούσαν να επισημάνουν αποθήκες με βιοχημικά όπλα, επειδή «δεν υπήρχαν σημαντικές ποσότητες».

Ψέμα Νο3

 «Το Ιράκ  βοηθούσε εκπαίδευε και αποτελούσε ορμητήριο  τρομοκρατών συμπεριλαμβανομένων και της Αλ Κάιντα».

Κανένας μα κανένας Αμερικανός πολίτης είτε αξιωματούχος δεν πείσθηκε ποτέ ότι είχαν οποιαδήποτε σχέση οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές με το κόμμα Μπάαθ και το ιρακινό καθεστώς. Ουδεμία απόδειξη ούτε καν ένδειξη προέκυψε που να συνδέει το Σαντάμ με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001. Εξάλλου η CIA γνωρίζει πολύ καλά και ονομαστικά τους περισσότερους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, μια και έχει χρηματοδοτήσει την εκπαίδευσή τους προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει εναντίον αριστερών κινημάτων σε μουσουλμανικές χώρες. Και ο Μπιν Λάντεν-μην το ξεχνάμε- ήταν από στις χρηματοδοτούμενες από τη CIA  ομάδες Μουτζχεντίν στο Αφγανιστάν, πριν γυρίσει εναντίον των ΗΠΑ στα 1990…

Ψέμα Νο4

«Οι κυβερνήσεις αυτές (της πλειοψηφίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας) συμμερίζονται τις απόψεις μας για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει το Ιράκ αλλά τους λείπει η αποφασιστικότητα».

Αυτή ήταν ευθεία αιχμή εναντίον της Γαλλίας, Γερμανίας Ρωσίας και Κίνας, που δεν συντάχθηκαν πίσω από τα αμερικανικά συμφέροντα για να επιτεθούν στο Ιράκ.

Ψέμα Νο5

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν ανέλαβε τις ευθύνες του, και γιαυτό τις αναλάβαμε εμείς».

Ο επικεφαλής των επιθεωρητών όμως είπε πως οι έρευνες της ομάδας του δεν είχε ολοκληρωθεί…..

Ψέμα Νο 6

«Η τρομοκρατική απειλή για τις ΗΠΑ και τον κόσμο θα έχει ελαχιστοποιηθεί όταν αφοπλιστεί ο Σαντάμ Χουσεϊν.

Ο Σαντάμ Χουσεϊν, όμως αφοπλίζεται και βομβαρδίζεται συνεχώς από το 1981. (Στις 7 Ιουνίου 1981, ισραηλινά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν τις υπό ανέγερση –από γαλλική κατασκευαστική εταιρία – εγκαταστάσεις που επρόκειτο να δεχτούν τον ιρακινό πυρηνικό αντιδραστήρα).Μετά τον πόλεμο του Κόλπου (επί πατρός Μπους) και επί δώδεκα χρόνια συνεχώς το Ιράκ βομβαρδιζόταν συνεχώς, ενώ το οπλοστάσιό του ελεγχόταν συνεχώς από επιθεωρητές του ΟΗΕ.

 

Ο βομβαρδισμός της Βαγδάτης ξεκίνησε με την εγκληματική ομολογία, ότι εστάλησαν πύραυλοι Τόμαχοουκ με στόχο - σύμφωνα με πληροφορίες του διευθυντή της CIA Τένετ- κτίριο όπου βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εκεί ο Σαντάμ Χουσεΐν με το Επιτελείο του.

Θα θέλαμε να δούμε πολύ, πόσο θα έχει μεγαλώσει η μύτη του προέδρου-Πινόκιο των ΗΠΑ, όταν θα έχει τελειώσει ο πόλεμος.

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me