Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/


ΤΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Τις δύσκολες αυτές ώρες , που η πραγματικότητα του ολέθρου ξετυλίγεται ζωντανά μπροστά μας, έστω και από τηλεοράσεως, μπορεί κανείς να ελέγξει τις "ανακρίβειες", που λέγονταν κατά κόρον πριν την έναρξη της επίθεσης στο Ιράκ.
Πρώτη "ανακρίβεια", ότι ο πόλεμος θα είχε μικρή διάρκεια. Πόσο μικρή, αλήθεια, όταν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί το μόνο που είχαν καταλάβει έως και χθες 26η Μαρτίου – έβδομη μέρα των εχθροπραξιών - ήταν έρημος και αμμόλοφοι;
Δεύτερη, ότι οι ίδιοι θα γίνονταν δεκτοί σαν απελευθερωτές. Οτι θα τους υποδέχονταν μετά βαίων και κλάδων. Αντί για λουλούδια, όμως, βλέπουμε όπλα και λυσσαλέα αντίσταση.
Τρίτη "ανακρίβεια", ότι οι αμερικανοβρετανικές βόμβες θα είχαν σαν στόχο τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου του ιρακινού καθεστώτος. Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί στο κέντρο της Βαγδάτης με δεκάδες νεκρούς δεν είχαν ούτε ένα θύμα - στρατιωτικό, αλλά αθώους πολίτες.
Και τέταρτη "ανακρίβεια", ότι το μίσος του λαού απέναντι στον Σαντάμ και οι θρησκευτικές αντιθέσεις των Σιϊτών του νότου προς τη Βαγδάτη, θα δρούσαν καταλυτικά, ώστε το καθεστώς να πέσει σαν χάρτινος πύργος. Αντ’ αυτού διαπιστώνεται μίσος εναντίον αυτών που θεωρούνται εισβολείς.
Σε προηγούμενό μας σημείωμα είχαμε επισημάνει, ότι στην ιστορία  κανένας πόλεμος δεν κερδήθηκε με την ισχύ των όπλων, πολύ δε περισσότερο όταν ο επιτιθέμενος (βλέπε εκστρατεία Μεγάλου Ναπολέοντα στη Ρωσία η μάχη της Αγγλίας (1940) είχε χάσει τον "πόλεμο" σε ένα πολύ πιό ουσιαστικό επίπεδο, στη διπλωματία και στα επιχειρήματα.
Ετσι και τώρα διαγράφεται μία κατάσταση, κατα την οποία θα αποδειχθεί, ότι ο δικαίως αμυνόμενος Δαυίδ θα αντέξει περισσότερο απ' ό,τι υπολόγιζε ο επιτιθέμενος Γολιάθ.
Εμείς, πιστεύουμε, ότι ακόμα και αν ανατραπεί ο Σαντάμ Χουσείν, ακόμα και αν εγκαθιδρυθεί ένα φιλοαμερικανικό και φιλοβρετανικό καθεστώς, ποτέ δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν στον ιρανικό λαό οι επιτιθέμενοι γιατί έπρεπε να τον ματώσουν και να τον σκοτώσουν για να πετύχουν κάτι, που αυτός ο ίδιος δεν το επιδίωξε μέσα από μία εξέγερση.
Subscribe in a reader Facebook page Follow me