Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Του Γώργου Δουατζή

Οι βασικές επισημάνσεις που δείχνουν ότι μπαίνουμε στη επικινδυνότερη φάση της ιστορίας της ανθρωπότητας, ότι τώρα πραγματικά ο κόσμος αλλάζει, είναι η θρησκευτικής υφής προσέγγιση των Αμερικανών, «επιβολή του καλού».

Είναι απίστευτο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η άποψη περί «χτυπήματος της Αυτοκρατορίας του Κακού» ξεκίνησε επί Ρήγκαν ( 1985; ) και αναλύθηκε από τους εγκέφαλους Αμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εχουμε λοιπόν έναν ευάλωτο γι αυτό χρησιμοποιούμενο Μπούς να μιλάει για «επιβολή του Καλού», για «ελευθερία που δεν χαρίζουν οι ΗΠΑ αλλά ο Θεός στην ανθρωπότητα», για «απελευθέρωση των λαών» και έναν Ράμσφελντ να απειλεί Ιράν και Σαουδική Αραβία ως επόμενους στόχους, με παράλληλο το δόγμα « όποιος δεν είναι φίλος μας είναι εχθρός μας»

Αυτά τα βαθιά απλοϊκά, χαρακτηρίζουν την πολιτική μάσκα των γερακιών και νεοκαπιταλιστών που διαφεντεύουν τον κόσμο.

Ηξερα ότι το Καλό, μπορεί να απαρτίζει ο σεβασμός στη ζωή, στα παιδιά, στους αδύναμους ασθενείς ή γέροντες, στον πολιτισμό, στις αξίες ζωής που οικοδομήθηκαν αιώνες τώρα στην Ευρώπη.

Βλέπω εν έτει 2003 μια κρεατομηχανή τεράστιας ισχύος να αλέθει ανθρώπινες ζωές, γέρους, παιδιά, αδύναμους, μουσεία, σχολεία, νοσοκομεία, αξίες ζωής.

Αναλογίζομαι σε τι κόσμο φέρνουν τα παιδιά τους οι άνθρωποι, και πνίγομαι στη θλίψη.

Και οργίζομαι με τη σωρεία δεκάδων ηγετών(;) του πλανήτη να σιωπούν. Κι ο θόρυβος αυτής της τεράστιας σιωπής με τρελαίνει.

Τόσο άβουλοι και … εξεχόντως μοιραίοι επί τέλους;

Subscribe in a reader Facebook page Follow me