Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Veto στα πανωτόκια,
την Moody΄'s
και για τό όνομα...

του 
 Δημήτρη Τσαλαπάτη

       Προβλήματα με ουρά στην αγορά λοιπόν, αλλά και εκκρεμότητες, πού ζεματάνε και δύσκολα συμμαζεύονται με το καλημέρα σας.

  Εδώ που έχουν  φτάσει τα πράγματα,το έλλειμμα  θυμίζει μαγική εικόνα με την αξιοπιστία να έχει μείνει από τους χθεσινούς στην τραμπάλα.

  Έτσι οι πρωτοβουλίες, που ανακοινώθηκαν, για  καταγραφή, με συμμετοχή  και των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ-ΣΕΒ) κρίνεται τώρα απαραίτητη για οριστική διατύπωση μεγεθών μακράς πνοής και κοινής αποδοχής, που δεν αφήνει, λέει, περιθώρια σε άλλη δημιουργική λογιστική και διπλή ανάγνωση.

   Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι αποφάσεις για μια άλλη στατιστική, πού θα «βλέπει» π.χ. και την πραγματική οικονομία και την πραγματική ανεργία.

   Το πάγωμα χρεών για τα νοικοκυριά, δηλαδή η διαγραφή χρεών για φτωχούς οφειλέτες, περιλαμβάνεται ήδη σε νομοσχέδιο, πού έχει αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση.

   Το μεγάλο στοίχημα όμως,απ΄ότι φαίνεται, είναι αν η Πολιτεία υιοθετεί (με το νόμο) την απόφαση του Αρείου Πάγου (1219/2001) για τα επιτόκια (πχ στις χρεώσεις των καρτών), που ορίζει ότι δεν πρέπει να είναι πάνω από 6,75% (η 8,75%), να μην υπερβαίνουν δηλαδή το δικαιοπρακτικό επιτόκιο.

   Επειδή, από την μια μεριά είναι τα  πανωτόκια και από την άλλη η ακρίβεια που συνεχίζεται.

   Και δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός, ο κοινωνικός εφιάλτης που  καταγράφει και το τελευταίο ευρωβαρόμετρο, που μας δίνει άλλη μια πρωτιά.

   Τέσσερις, λέει, στους δέκα Έλληνες, τα φέρνουν βόλτα με το ζόρι, και το 20% του πληθυσμού είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

   Και πάλι στην ώρα τους,  Moody΄s και άλλοι φτιάχνουν κλίμα για την οικονομία μας, σχεδόν ταυτόχρονα με τις χαμηλές πτήσεις από τους γείτονες και το νέο κύκλο για το όνομα.
 
   Αλλά είπαμε (σαν λαός δηλαδή), φτωχοί πλην όμως….

   ΥΓ: ΄Ελληνες.
 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me