Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Ο Οσάμα, το γουόκι-τόκι
και το καλάσνικοφ
του ΚΩΣΤΑ ΜΠΕΤΙΝΑΚΗ

   Το κουδούνισμα του τηλεφώνου είναι έντονο. Καθώς πιάνω να σηκώσω το ακουστικό από τη συσκευή στο κομοδίνο, όπως είμαι μισοκοιμισμένος, μου πέφτει στο ξύλινο πάτωμα και κάνει έναν τρομερό θόρυβο...
  Ξυπνάω απότομα πια. Κατάλαβα πως το κουδούνισμα ήταν από το διαφημιστικό της τηλεόρασης...
  Νοιώθω ιδρωμένος. Στον ύπνο μου έβλεπα να κατεβαίνω πανικόβλητος τα ατέλειωτα σκαλοπάτια της εξόδου κινδύνου από τους φλεγόμενους πύργους του Παγκοσμίου Εμπορικού Κέντρου της Νέας Υόρκης.
  Κοιμήθηκα με την τηλεόραση αναμμένη στο CNN, όπου νάσου πάλι η γνώριμη πια φυσιογνωμία του Οσάμα Μπιν Λάντεν με το γουόκι-τόκι. Κάνει δυο βήματα και μετά, μας γυρίζει την πλάτη. Ύστερα, αρπάζει ένα καλάσνικοφ και αρχίζει να μας πολυβολεί. Ύστερα ξαπλώνει αναπαυτικά καταγής.
  Αλλάζω κανάλι. Το ένα μετά το άλλο τα μαχητικά απονηώνονται από κάποιο αεροπλανοφόρο. Ύστερα οι δίδυμοι πύργοι με έναν νοητό στόχο ζωγραφισμένο πάνω τους δέχονται τα δύο Μπόινγκ εν είδει πυραύλου, παίρνουν φωτιά και καταρρέουν μέσα σε σύννεφο σκόνης. Κατόπιν, εξαθλιωμένοι Αφγανοί πρόσφυγες και Ταλιμπάν με όπλα μάς αγριοκοιτάζουν. Μετά, πάλι ο Μπιν Λάντεν. Πιέζω το κουμπί του τηλεκοντρόλ: τα αεροπλάνα να απονηώνονται, οι Ταλιμπάν και όλα τα υπόλοιπα σε μια ατέρμονη μονοτονία.
  «Βομβαρδίστε, επιτέλους! με πείσατε», φωνάζω στην τηλεόραση. Δεν χρειάζεται να βλέπω τις ειδήσεις πια. Ξέρω εκ των προτέρων τι θα προβάλουν. Μόνο τη σειρά αλλάζουν. Πρώτα οι δίδυμοι πύργοι να καταρρέουν. Και μετά ο Μπιν Λάντεν. Μετά τα μαχητικά ή πρώτα οι Αφγανοί πρόσφυγες και οι Ταλιμπάν μετά, και να τα αεροπλάνα.
  Και όταν αρχίσουν οι επιχειρήσεις, αφού το CNN δεν έχει ανταποκριτή στο Αφγανιστάν, όπως στη Γιουγκοσλαβία και τον Κόλπο, τι θα βλέπουμε; Προφανώς, φιλμάκια αρχείου - επαναλήψεις: Τον Μπιν Λάντεν με το γουόκι-τόκι, τους Ταλιμπάν, τους δίδυμους πύργους να καταρρέουν...
  Μετά τις 11 Σεπτεμβρίου, προφανώς, δεν έχει συμβεί τίποτα αξιοσημείωτο στον κόσμο, εκτός από τον Μπιν Λάντεν ή τους Ταλιμπάν με τα καλάσνικοφ (που τώρα το θυμήθηκαν πως κακομεταχειρίζονται και τις γυναίκες).
  Λες και όλα αυτά ήταν προϊόντα ακαριαίας τερατογένεσης. Αλλά ας είναι, αφού όλα τα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας θα λυθούν ως διά μαγείας, μόλις πιάσουν ή σκοτώσουν τον Μπιν Λάντεν και ανατρέψουν τους Ταλιμπάν...

  ΤΑ ΝΕΑ (Προβολείς) 
Subscribe in a reader Facebook page Follow me