Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/


του ΚΩΣΤΑ  ΜΠΕΤΙΝΑΚΗ
 
«Υπάρχει μόνον ένα πράγμα που αξίζει σ' αυτόν τον κόσμο περισσότερο από τη συσσώρευση πλούτου και ισχύος: Η συσσώρευση περισσότερου πλούτου και μεγαλύτερης ισχύος». Napoleon Bonaparte

  Υπάρχουν στον βίαιο κόσμο που ζούμε ορισμένες εστίες κρίσης που βρίσκονται σε κατάσταση χειμερίας νάρκης. Ξεπηδούν κάθε τόσο για να δημιουργήσουν απειλή ανάφλεξης. Την τελευταία στιγμή, επεμβαίνουν της γης οι ισχυροί και τα πνεύματα κατευνάζονται.
  Η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας (βλέπε: βομβαρδισμούς εναντίον του Αφγανιστάν) έδωσε πολυπόθητο ρόλο μεσολαβητή στον Βρετανό πρωθυπουργό. Νομίζοντας πως αναβιώνει την εποχή εκείνη, όταν η Μεγάλη Βρετανία ήταν θαλασσοκράτειρα, και όχι ουραγός μιας υπερδύναμης, εμφανίζεται με ύφος από το CNN για να διακηρύξει στον κόσμο τις δοτές αρμοδιότητές του.
  Ουραγός στους βομβαρδισμούς του Ιράκ και της Σερβίας, ο Τόνι Μπλερ υποκαθιστά πλέον και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, μια και δεν έχει πλέον ρόλο στην εποχή μας ο διεθνής αυτός οργανισμός.
  Στην παντοκρατορία της νέας Ρώμης δεν χρειάζεται διεθνής μεσολάβηση. Αλλά εντεταλμένος απεσταλμένος. Ο οποίος συνομιλεί ταυτόχρονα με την εκλεγμένη πολιτική ηγεσία της Ινδίας, και τον προκλητικό δικτάτορα του Πακιστάν. (Αλήθεια ακούσατε ποτέ κάποιον να αποκαλεί πλέον τον Μουσάραφ δικτάτορα του Πακιστάν;). Ψιλά γράμματα πλέον η Δημοκρατία. Άλλωστε και ο Πινοσέτ δεν γλίτωσε την έκδοση στην Ισπανία, με εντολή του σημερινού υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας;
  Ο βομβαρδισμός του Αφγανιστάν συνεχίζεται για τέταρτο μήνα. Οι βομβαρδισμοί του Ιράκ συνεχίζονται για ενδέκατο χρόνο. Η κρίση στη Μέση Ανατολή έχει πισωγυρίσει την ειρηνευτική διαδικασία μία δεκαετία και καθιστά πολύ δύσκολη την επανάληψή της.
  Οι εστίες κρίσης πολλαπλασιάζονται από τη μωροφιλοδοξία ηγετών που υποστηρίζονται από τη νέα παντοκράτειρα. Πάλι κάποιοι ­ ελάχιστοι ­ συσσωρεύουν πλούτο, δόξα και ισχύ και κάποιοι άλλοι ­ οι πολλοί ­ υποφέρουν.

ΤΑ ΝΕΑ (ΓΝΩΜΗ)
Subscribe in a reader Facebook page Follow me