Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

Αντί να βάλουν την ουρά στα σκέλια Μπους και Μπλαιρ ζητούν και τα ρέστα

 Του Κώστα Μπετινάκη

  Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Τζακ Στρόου, από τους πλέον ένθερμους υποστηριχτές της εισβολής εναντίον του Ιράκ, παραδέχτηκε τώρα πως «τα συμμαχικά στρατεύματα μάλλον δεν θα ανακαλύψουν όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ».

  Με τη δήλωσή του αυτή, ανατρέπει όλα τα επιχειρήματα που είχαν χρησιμοποιήσει οι Μπους και Μπλαιρ, για να πείσουν  πόσο απαραίτητη ήταν η εισβολή εναντίον του Ιράκ. Ποις έχασε όμως το φιλότιμο, για να το βρουν αυτοί οι ελεεινοί ψεύτες. Που καγχάζουν ξεδιάντροπα μπροστά στις κάμερες.

Το Σεπτέμβριο του 2002 η κυβέρνηση Μπλαιρ, είχε δημοσιοποιήσει έκθεση με ντοκουμέντα 50 σελίδων στην οποία ισχυριζόταν ότι διέθετε την απόδειξη πως το Ιράκ ήταν σε θέση «να αναπτύξει πυρηνικά όπλα εντός 45 λεπτών» Και πως «τα παλάτια του Σαντάμ Χουσεΐν ήταν μυστικά εργαστήρια πυρηνικών και βιοχημικών όπλων».

Στις 5 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, κατηγόρησε το Ιράκ ότι διέθετε «δεκάδες χιλιάδες λίτρα εξαιρετικά επικίνδυνου χημικού άνθρακα, δηλητηριωδών αερίων μουστάρδας και τοξίνη βοτουλίνιουμ». Ως απόδειξη είχε προσκομίσει μαγνητοφωνημένη συνομιλία δύο που μιλούσαν αραβικά στο τηλέφωνο. Ακράδαντο επιχείρημα!

  Μόνο αφελείς είχαν πιστέψει τα επιχειρήματα αυτά. Ωστόσο η εισβολή έγινε. Τα θύματα και τις καταστροφές τα παρακολουθήσαμε από τους δέκτες μας, και τώρα….Τώρα οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ισπανία, προσπαθούν να άρουν τα οικονμικά αντίποινα με τα οποία καταταλαιπώρησαν τον ιρακινό λαό δέκα χρόνια, παραχωρώντας κάποιο ρόλο στα Ηνωμένα Εθνη, τα οποία είχαν θέσει στη γωνία, αποφασίζοντας μονομερώς να εισβάλουν –χωρίς επιχειρήματα, παράνομα στο Ιράκ.

Η νέα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που προωθούν οι τρεις συνωμότες (Μπλαιρ-Μπους-Αθνάρ) προτείνει τη νομιμοποίηση του νέου κρατικού μορφώματος που προσπαθούν να δημιουργήσουν ως κατακτητές του Ιράκ και ως κατακτητές Αμερικανοί και Βρετανοί, θα αποφασίζουν πως θα διανέμονται τα χρήματα από την πώληση του ιρακινού πετρελαίου. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αδιέξοδο , επειδή επίσημα δεν μπορούν να εξάγουν πετρέλαιο –απαγορεύεται από τον ΟΗΕ. Και γράφτηκε μάλιστα, ότι οι δυνάμεις κατοχής υποχρεώθηκαν να εισάγουν πετρέλαιο από την Τουρκία για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του Βόρειου Ιράκ.

Με λίγα λόγια, μια και δεν είχαν τη νομιμοποίηση της εισβολής, θέλουν να αποκτήσουν νομιμοποίηση της κατοχής από τα Ηνωμένα Εθνη.

  Εξακολουθούν να αντιδρούν όμως η Γαλλία και η Ρωσία. Η Ρωσία επιμένει να τηρηθεί ο όρος που πρόβλεπε η προηγούμενη απόφαση, ότι το Ιράκ θα πρέπει να κηρυχθεί χώρα ελεύθερη από όπλα μαζικής καταστροφής. Αυτά που υποτίθεται ότι ψάχνουν για να βρουν τα στρατεύματα κατοχής. Αν όμως κάνουν μια παρόμοια διακήρυξη οι «νικητές» θα ξεφτιλιστούν και επίσημα.

Η Γαλλία επιμένει να δοθεί στον ΟΗΕ ηγετικός ρόλος στο μεταπολεμικό Ιράκ.

  Ώσπου να ληφθεί μια απόφαση θα εξακολουθεί να ταλαιπωρείται ο ιρακινός λαός, ο οποίος  αν και όλα αυτά έγιναν για την ευτυχία του, δεν γνώρισε ακόμα τίποτα από όσα του υποσχέθηκαν οι «απελευθερωτές του» -τα αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα κατοχής.

 

Subscribe in a reader Facebook page Follow me