Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Η κατάσταση στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, η ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, αλλά και η ανάγκη αποκατάστασης του          κύρους της δημοσιογραφίας και της αξιοπιστίας του επαγγέλματος που βάλλονται από διαπλεκόμενα συμφέροντα και        αδιαφανείς διαδικασίες, απαιτούν σεβαστό και αποδεκτό Διοικητικό Συμβούλιο, όχι μόνο από τους εργαζόμενους              αλλά και από την ελληνική κοινωνία.

     Η βούληση των δημοσιογράφων, όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές που έγιναν με απλή αναλογική,             απαιτεί την άμεση συγκρότηση ενωτικού προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ, με συμμετοχή και ευθύνη όλων των             παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο ΔΣ.

       Οι παρατάξεις οφείλουν να αποδείξουν ότι διαπνέονται από τον «πολιτισμό» της απλής αναλογικής, που απαιτεί         συνεργασίες και ελπίζουμε ότι ουδείς θα επιδιώξει να κερδίσει με παρασκηνιακές κινήσεις «κάτω από το τραπέζι», ό,τι                δεν κέρδισε στις κάλπες. Επίσης πιστεύουμε πως όλοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να αποκτήσει ο               κλάδος αποτελεσματική διοίκηση.

      Η Κίνηση Επαγγελματιών  Δημοσιογράφων απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται                στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να ανταποκριθούν άμεσα σ’ αυτή την ιστορική πρόκληση.

      Ως βάση της συνεργασίας θα πρέπει να είναι ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα που θα υπερασπίζεται τα              κεκτημένα του κλάδου (πχ πρόσφατη ΣΣΕ με ΕΙΗΕΑ, με τις αυξήσεις, τη ξεχωριστή αμοιβή για τα ένθετα, τα πνευματικά            δικαιώματα, τη ρήτρα πληθωρισμού κλπ) και ένα ανάλογα δυναμικό διεκδικητικό πλαίσιο που μεταξύ άλλων να προβλέπει:

  • Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στο Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα
  • Την κατάρτιση και διεκδίκηση ενιαίας ΣΣΕ (και για τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά) σαν απάντηση στον πολυτεμαχισμό που προηγήθηκε
  • Την διασφάλιση της αυτοτέλειας στα Ταμεία μας 
  • Τη σύνδεση των συντάξεων με τις αυξήσεις των μισθών
  • Εξομοίωση των μισθών στην ΕΡΤ και άμεση αποκατάσταση όλων των συμβασιούχων

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Subscribe in a reader Facebook page Follow me