Διαδώστε το στυξ με αυτό το banner στην διεύθυνση http://www.styx.gr/

 

Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει συνωμότες αλλά δεν τους στέλνει στον εισαγγελέα

Του Λυκούργου Κομίνη

Όποιος καταγγέλλει σκάνδαλα στελεχών της κυβέρνησης του ζητάνε διευθύνσεις και ονόματα και τον παραπέμπουν στον εισαγγελέα. Η ζωή όμως εκδικείται. Και τιμωρεί με τα ίδια όπλα τους υποκριτές. Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε συνωμοσία της Νεοδεξιάς και επιχειρηματιών, αλλά ούτε ονόματα είπε ούτε τους έστειλε στον εισαγγελέα αυτούς που συνωμοτούν εναντίον της κυβέρνησης.

Η προσπάθεια έπεσε στο κενό ως μη πειστική ανεξάρτητα από το αν τον πρωθυπουργό όταν είπε όλα αυτά τα μεγαλειώδη, τον χειροκρότησαν και οι κότες της ΚΕ και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ένα χειροκρότημα που τα φιλοκυβερνητικά "ΝΕΑ" το αποκαλούν χειροκρότημα σοβιετικού χαρακτήρα. Τι να κάνουν όμως και οι κότες; Σε εκλογές χωρίς κόκορα δύσκολα μπορούν να πάνε. Και ο Κ Σημίτης ήταν χθες ένας μαγικός κόκορας της πόλωσης που νομίζει ότι και αυτή τη φορά θα τον ευνοήσει

. Ένα χειροκρότημα που τα φιλοκυβερνητικά το αποκαλούν χειροκρότημα σοβιετικού χαρακτήρα. Τι να κάνουν όμως και οι κότες; Σε εκλογές χωρίς κόκορα δύσκολα μπορούν να πάνε. Και ο Κ Σημίτης ήταν χθες ένας μαγικός κόκορας της πόλωσης που νομίζει ότι και αυτή τη φορά θα τον ευνοήσει…

Υπήρξε και γλαφυρός ο λογοτέχνης συγγραφέας της ομιλίας του πρωθυπουργού « Η νεοδεξιά προσπαθεί να περάσει λαθραία τις νεοφιλελεύθερες αποσκευές της απ΄ το τελωνείο της κάλπης»

Και στη γλαφυρότητα του συγγραφέα αντέδρασαν με γραφικότητα οι διαμαρτυρόμενοι στην αγορά για την ακρίβεια. Τι διαβολικό νόμισμα αποκάλεσαν το ευρώ, τι αισχρούς και κερδοσκόπους τους εμπόρους και τι ψεύτες τους πολιτικούς που ανέχονται τέτοιες τιμές. Αυτοί που δεν αγόρασαν ακόμη ηλεκτρονικό υπολογιστή και δεν συνδέθηκαν με το Ιντερνέτ για να μαθαίνουν καθημερινά τα μυστικά της… «φτήνιας» από το κυβερνητικό «Παρατηρητήριο» του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά πήγαν στην αγορά δεν κατάλαβαν που είναι οι φτηνές τιμές.

Εμείς που διαθέτουμε και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και είμαστε συνδεδεμένοι με το Ιντερνέτ ανοίξαμε σήμερα το «Παρατηρητήριο» και διαβάσαμε τιμές που τσακίζουν κόκαλα. Όχι της ακρίβειας; Τα δικά μας . Ακούστε λοιπόν όσα δεν είπε για τους συνωμότες ο πρωθυπουργός. Προφανώς βιαζόταν γι΄ αυτό είπε και τόσα πολλά μη προλαβαίνοντας να αναφερθεί σ΄ εκείνο που ενδιαφέρει του γραφικούς της φτώχειας…

Θα τα πούμε σε δραχμές για να κάνετε αυτόματα τη σύγκριση με τις προ του ευρώ τιμές) Λοιπόν έχουμε και λέμε σήμερα.Μήλα διαφόρων κατηγοριών από 330 δραχμές εκείνα που δεν τρώγονται μέχρι 430 δραχμές.Πεπόνια 510 δραχμές το κιλόΠορτοκάλια 300, Αχλάδια 600, Λεμόνια 410

Πατάτες 286 δραχμές Ντομάτες από 613 μέχρι 740 και αν θέλετε μελιτζάνες ή λάχανο τις πρώτες θα τις πληρώσετε από 400 που ίσως να είναι για πέταμα μέχρι 1000 και το δεύτερο από 380 μέχρι 420…

Σ΄ αυτές τις εξευτελιστικές τιμές του Παρατηρητηρίου του υπουργείου θα βρείτε εκείνα που χρειάζεστε για το φαγητό σας, αλλά δεν σας συμβουλεύει το «Παρατηρητήριο» που θα τα βρείτε όλα αυτά έστω σ΄ αυτές τις τιμές που θεωρεί φτηνότερες από τις άλλες τις αισχροκέρδειας. Και δεν σας λέει με το πρόσχημα ότι θα ενίσχυε τον αθέμιτο ανταγωνισμό όπως πειστικά μας είπε ο υπουργός, ενώ στην πραγματικότητα και αυτές οι τιμές είναι ανύπαρκτες που είναι απλησίαστες για να αφήσουμε κατά μέρος το χιούμορ και να ξέρουμε τι λέμε. Επαφίεται στα πόδια σας η φτήνια λοιπόν που ακούσατε και στην πραγματικότητα είναι ακρίβεια. Γιατί μη μου πείτε ότι μελιτζάνες 1000 δραχμές πατάτες 280 και ντομάτες 700 είναι τιμές υψηλές. Μην ξεχνάτε ότι τώρα κατέχετε το πρώτο νόμισμα στον κόσμο: Το Ευρώ που ξεσχίζει το δολάριο και πρέπει να είσαστε περήφανοι. Άλλωστε οδεύουμε με μια τετραετία ακόμη ΠΑΣΟΚ όπως είπε και ο πρωθυπουργός προς την πραγματική σύγκλιση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους Μέχρι τώρα πετύχαμε σύγκλιση τιμών. Το ίδιο πουλιούνται στη Γερμανία οι μελιτζάνες το ίδιο και στην Ελλάδα. Άλλο αν οι μισθοί εδώ είναι στο 60 % των εκεί… Μην τα θέλετε όλα μαζί να γίνουν Πρώτα πετύχαμε τις ίδιες τιμές Βερολίνου Παρισίων Λονδίνου και έπεται τώρα μετά τις εκλογές η προσπάθεια να φτάσουν και τα εισοδήματα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά.

Το πώς θα φτάσουν το είπε ο κ Γκαργκάνας. Σήμερα τα Νεα για να προστατεύσουν την αξιοπιστία τους στην πρώτη σελίδα δημοσιεύουν το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του στο επίμαχο αυτό θέμα Και ο κ Γκαργκάνας με τη φωνή του όπως αναφέρει η εφημερίδα είπε « Αν δεν μειωθούν οι μισθοί και οι τιμές, μελλοντικά θα πρέπει να μειωθεί ο ρυθμός ανάπτυξης και να αυξηθεί η ανεργία. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει».

Και για να πιστοποιηθεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι η προσαρμογή στην επιχειρηματική αξίωση μείωσης του κόστους παραγωγής δια της μείωσης των εισοδημάτων, ο υφυπουργός Εργασίας πρώτος βοηθός του κ Ρέππα ο κ Σπυρόπουλος στο συνέδριο των ευρωπαϊκών συνδικάτων τόνισε χωρίς καμιά περιστροφή.

«Για να προσεγγίσουμε τους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους της Λισσαβόνας θα πρέπει να προσαρμόσουμε την αγορά εργασίας στις ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας».

Όπερ έδει δείξε που θα έλεγε και ο πρόεδρος της επιτροπής εξετάσεων β και γ Λυκείου. Αφού βέβαια μαζί με τους συντρόφους του έβαλαν μια υποσημείωση σε άσκηση που δεν είχε λύση και όταν το ανακάλυψαν κατόπιν εορτής δήλωσαν ότι κατανέμουν το βαθμό που αντιστοιχεί σ αυτήν στις υπόλοιπες ερωτήσεις χωρίς να μας πουν πώς θα ανταμείψουν τους μαθητές που έχασαν το χρόνο τους για να λύσουν το άλυτο. Ας πρόσεχαν θα πείτε όπως έπρεπε να προσέξουν και οι επενδυτές του 1999 που τοποθετούσαν τα χρήματά τους στη Σοφοκλέους.

Πιστεύει ο Κ Σημίτης ότι σωσίβιο για το ΠΑΣΟΚ θα είναι η πόλωση

Το κέντρο βάρους της πρωθυπουργικής ομιλίας μπορεί να το ανακαλύψει κάποιος μόνο στη δήλωση του πρωθυπουργού στην οποία εγγυάται την προσωπική του μέριμνα για την οργάνωση ενός προεκλογικού αγώνα μέσα από τα όργανα του κόμματος μετά την προεδρία για την τρίτη νικηφόρα εκλογική αναμέτρηση με τη ΝΔ. Μια ΝΔ που ντρέπεται και κρύβει τη Δεξιά της λογική ενώ η κυβέρνηση που δεν ντρέπεται την εκφράζει με τις πολιτικές της αποφάσεις. Και αυτή είναι η πραγματική διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων.

Φαίνεται όμως ότι οι πολιτικοί ηγέτες πιστεύουν ότι σημασία δεν έχει τι κάνεις ή τι προσδοκά από εσένα ο κόσμος, αλλά τι του λες και πώς το λες…

Λέει για παράδειγμα ο πρωθυπουργός ότι έχουμε μια οικονομία ζηλευτή στην ΟΝΕ όπου οι τιμές των ειδών είναι παντού ίδιες αλλά οι μισθοί πολύ πιο κάτω από τις υπόλοιπες χώρες. Ακόμη και από χώρες που μόλις εισήλθαν στην ΕΕ. Και πρέπει να τον πιστέψουν οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τις τιμές που σας είπαμε προηγουμένως στην αγορά. Και να τον πιστέψουν και οι ειδικοί που ψάχνουν τον προϋπολογισμό και βρίσκουν ότι τρέχει στην εφαρμογή του σε διαφορετικό δρόμο από εκείνον που σχεδιάστηκε. Τα έσοδα υπολείπονται, οι δαπάνες μεγαλώνουν, το χρέος αυξάνει και η ελπίδα που πεθαίνει τελευταία βασίζεται σ την πώληση κρατικής περιουσίας για να επιτευχθεί στο τέλος του χρόνου η ισοσκέλιση. Λένε πολλοί ότι θα είναι σε δεινή θέση ο Κ Σημίτης στην Εκθεση Θεσσαλονίκης γιατί δεν θα μπορεί να εξαγγείλει παροχές στις ασθενέστερες τάξεις για να κερδίσει τις εκλογές. Αλλά ξεχνούν ότι με τη δημιουργική λογιστική μπορεί να περάσει εικονικά κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2004 και να υποσχεθεί παροχές. Και αν μεν κερδίσει τις εκλογές θα δει τι θα κάνει για να φαλκιδέψει τις ίδιες τις υποσχέσεις του και αν τις χάσει ας κανονίσει ο κερδισμένος τι θα κάνει Δικό του θέμα… Έτσι εργάζεται η πολιτική και έτσι λειτουργεί Συνεπώς ουδέν πρόβλημα στα λόγια…

Η παραποίηση της αλήθειας είναι Τέχνη στην πολιτική. Ο υπουργός Τύπου κ Πρωτόπαπας μας είπε προχθές ότι ο πρόεδρος του ΕΣΡ τον διαβεβαίωση σε προσωπική επαφή που είχε μαζί του ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που περνάει στη βουλή προς διευκόλυνση της διαπλοκής.

Διαβάζω σήμερα ότι ο πρόεδρος του ΕΣΡ δήλωσε ότι έχει προτάσεις για το νομοσχέδιο και το πρόβλημα δεν είναι του ΕΣΡ αλλά του υπουργού αν θα τις δεχτεί. Και αν έχει προτάσεις το ΕΣΡ είναι φανερό ότι δεν συμφωνεί με το περίεργο νομοσχέδιο που φωτογραφικά εξυπηρετεί κάποιες παρανομίες που έχουν γίνει και πρέπει οι διαπλεκόμενοι να ρυθμίσουν για να πάρουν κάποια ώρα και άδειες. Γιατί με τα όσα κρύβουν στις μετοχικές τους συνθέσεις και τις αδυναμίες αιτιολόγησης του «πόθεν έσχον» τα κεφάλαια, μερικοί άδειες δεν θα μπορούσαν να αποκτήσουν άδειες ποτέ… Και πρόσθεσε ο κ Λαμπρίδης, που δεν φαίνεται να έχει συμφωνήσει με το νομοσχέδιο όπως μας είπε ο κ Πρωτόπαπας, ότι «μπορεί να μην αφαιρούνται αρμοδιότητες από το ΕΣΡ αλλά γίνονται ρυθμίσεις με τις οποίες δεν συμφωνούμε»

Το μυστικό του νομοσχεδίου είναι στην κάλυψη των παρανομιών και στην εξάλειψη των στοιχείων του νόμου που ισχύει και με τον οποίο κανένα κανάλι δεν θα μπορεί να αποκτήσει άδεια. Αλλά δεν μας λένε ευθέως δεν μπορούμε εδώ που φτάσαμε με το χάος που δημιουργήσαμε όλα αυτά τα 14 χρόνια να αδειοδοτήσουμε κανέναν αλλά μας λένε φούμαρα περί εκσυγχρονισμού της αγοράς. Αλλά αυτά τα έχει η πολιτική όταν φτάνει σε αδιέξοδα. Παραποιεί την πραγματικότητα και βρίσκει διεξόδους να ικανοποιήσει τα συμφέροντα.

Η κατευναστική πολιτική με την Τουρκία είναι εποικίνδυνη

Έξω μπορεί να πηγαίνουμε καλά αλλά Δυτικά. Ανατολικά δεν πηγαίνουμε καθόλου καλά αν εξετάσουμε τις συνθήκες που διαμορφώνει η Τουρκία στο Αιγαίο με βάση τα εσωτερικά της προβλήματα. Έγινε σαφές αυτές τις μέρες ότι η νέα κυβέρνηση ως προς το εκτελεστικό μέρος των ευθυνών της έχει κάποιο λόγο Τις αποφάσεις όμως γι΄ αυτό και το νομοθετικό το διατηρεί το στρατιωτικό κατεστημένο που έχει κατοχυρώσει και συνταγματικά το ρόλο του όταν επέβαλε την στρατιωτική δημοκρατία στην Τουρκία κατά πρωτότυπο τρόπο, και χωρίς να ισχύει ένα τέτοιο καθεστώς σε κάποια άλλη χώρα του κόσμου. Όλοι δηλαδή να τη θεωρούν δημοκρατία και στην ουσία να λειτουργεί ως στρατιωτική δικτατορία.

Ο τούρκος αρχηγός του στρατού δεν σεβάστηκε καν ότι ο υπουργός εξωτερικών της χώρας του υπέγραφε τρεις συμφωνίες στα πλαίσια των αρχών οικοδόμησης αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τον έλληνα ομόλογό του. Και δήλωσε σε δημοσιογράφους της χώρας του ότι στο Αιγαίο δεν γίνονται παραβιάσεις ή παραβάσεις από τα τουρκικά αεροσκάφη. Οι πτήσεις γίνονται σε διεθνή εναέριο χώρο Που σημαίνει ότι η Τουρκία ντε φάκτο δεν αναγνωρίζει τα 10 μίλια του εναέριου χώρου που εμείς θεωρούμε ως όρια. Και στην πράξη έχει εφαρμόσει αυτό που πολιτικά αμφισβητεί.

Ο έλληνας ΥΠΕΞ δήλωσε βέβαια διπλωματικά όταν ρωτήθηκε τι γνώμη έχει γι΄ όσα είπε ο τούρκος επιτελάρχης, ότι εκείνος συνεννοείται πολύ καλά με τον εκλεγμένο υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας κ Γκιούλ. Και πρόσθεσε ότι η ΕΕ θεωρεί ότι ο στρατός κάθε χώρας δεν ασκεί εξουσία αλλά συνδράμει στο εθνικό της έργο κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση.

Εδώ έχουμε μια πολιτική στρουθοκαμήλου. Όταν είναι σαφέστερο από το ότι ανατέλλει ο ήλιος πως στην Τουρκία την πραγματική εξουσία την έχει ο στρατός και με συνταγματικές μάλιστα διατάξεις Και όταν οι ευρωπαίοι δεν αποδέχονται στην ουσία τη διαφορά χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου που εμείς έχουμε καθιερώσει Και όταν κάνουμε το κουνέλι στην επέκταση των χωριών υδάτων στα 12 μίλια όπως προβλέπει για όλες τις περιοχές του κόσμου το Δίκαιο της Θαλάσσης. Και όταν κάνοντας το κουνέλι δίνουμε το δικαίωμα στους τούρκους στρατιωτικούς να θεωρούν τα 10 μίλια στον εναέριο ως διεθνή χώρο… είναι μάλλον υποκρισία να λέμε εμείς μιλάμε με εκείνους που δεν παραβιάζουν τα εθνικά όρια, πιστεύοντας τις σαπουνόφουσκες του κ Γκιουλ ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει υπό τον έλεγχο της το στρατό. Η πολιτική του κατευνασμού πάντοτε απέβη εις βάρος εκείνου που την άσκησε. Είναι η χειρότερη επιλογή όταν μάλιστα έχεις δίκιο και επισπεύδον στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι ο αντίπαλός σου. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα αποβεί και μοιραία αυτή η πολιτική , αν συμβεί κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Αυτό που είπε ο επιτελάρχης της Αγκυρας είναι το πιο επικίνδυνο. Το ότι οι τούρκοι δεν παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας αλλά εμείς προκαλούμε τα τουρκιά αεροπλάνα εμπλεκόμενοι σε εικονικές αερομαχίες που κάποια στιγμή από λάθος μπορεί να εξελιχθεί κάποια από αυτές σε πραγματική…

Η κ Μπουρμπούλια πρέπει να δικαιολογήσει το πόρισμά της

Ώρα να ασχοληθούμε με την κυρία Μπουρμπούλια αφού ασχολείται μαζί της η προϊστάμενη της αρχή στη Δικαιοσύνη. Για τέταρτη φορά εξετάστηκε από τον αντιεισαγγελέα κ Κολιοκώστα για το πόρισμά της που πρότεινε να τεθούν στο αρχείο όλες οι υποθέσεις της χρηματιστηριακής φούσκας του 1999 Υποθέσεις που καίνε και μερικές συνθέτουν εγκληματικές πράξεις. Υποθέσεις που τις συνέθεσαν η δημοσιογραφική προπαγάνδα σε συνδυασμό με την επιχειρηματική δολιότητα. Κενές περιεχομένου επιχειρήσεις που είχαν υπόσταση μόνο στα χαρτιά, επιχειρηματίες που υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια στους επενδυτές οι οποίοι μέσα στη δίνη του εύκολου πλουτισμού που διαφημιζόταν και πολιτικά τότε αγόραζαν αλλά δεν γνώριζαν πότε να πουλήσουν Κάτι που επέλεγαν εκείνοι που ήξεραν τα μυστικά της απάτης.

Η κ Μπουρμπούλια υποστηρίζει όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες γιατί η ίδια ευθέως δεν επιτρέπεται να μιλήσει ότι είναι θύμα πλεκτάνης και εκβιασμού ενός επιχειρηματία. Και αν κάποιος δεχτεί τον ισχυρισμό εκείνο που απομένει προς εξέταση είναι το κατά πόσον αιτιολογεί πειστικά τις προτάσεις της για τις υπόλοιπες φούσκες η κ Μπουρμπούλια στο πόρισμά της . Γιατί εκείνο που κυρίως ενδιαφέρει είναι το πώς οι 23 επιχειρηματίες των οποίων οι επιχειρήσεις που εξέτασε τα δεδομένα τους κατά την επίμαχη περίοδο δεν οδηγήθηκαν στο εδώλιο. Όταν ο ΣΔΟΕ όσες έχει εξετάσει έχει διαπιστώσει ανυπαρξία συνέπειας οικονομικής και εταιρικής. Τι έλεγχο ζήτησε τότε η κ Μπουρμπούλια; Και αν δεν ζήτησε πώς δικαιολογείται που δεν τον ζήτησε; Με τι δεδομένα πρότεινε να τεθούν όλες αυτές οι υποθέσεις σ το αρχείο; Πέρα από το ότι έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί από την υπόθεση στην οποία δικηγόρος ήταν ο άνθρωπος με τον οποίον σχετιζόταν ερωτικά.

Subscribe in a reader Facebook page Follow me